reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia ja nie mam akurat problemu z nocnym głodem. Jedynie co to na siku muszę wstawać ale to tez nie każdej nocy. Może raz na tydzień NIE muszę wstawać :-D

Quincy super że dzidzia już taka okazała :tak: teraz tylko te kilka dni wytrzymać i spokojnie rodzić :-)

Nie pomogę z kremami do depilacji bo ja również się maszynką ciacham. I również mam z tym problem :wściekła/y: Bo nie widzę nic :no:

reklama
Basia- oj biedna kotka, niestety zwierzęta tęsknią za wlascicielami bardziej niż myslimy, z naklejek też mi się sowy podobaja;)),(teraz w modzie ale uważam ze sa tak słodkie ze hoho) miałam koncepcje najpierw żeby malować sama farbą ale jak ?!- jak to śmierdzi/niezdrowe żeby mi wdychac :/ i do tego wynajmujemy mieszkanie więc nie wiem czy moge..;/ , ale myślałam drzewo,sowy z 2 kwiatki trawka, jakiś grzybek i tyle :), a jakie naklejki masz z ikei?! Też tam patrzalam ale na ich stronie muszę pojechać zobaczyć co mają ciekawego:), z jedzeniem ja jem zawsze przed snem z 30min bo też z głodu się budzilam wow heh- szklanka kakao albo platkow z mlekiem mi starcza żeby przetrwać noc :D hah ;). Mi też dretwieja rece ale ja też mam problemy z kręgosłupem więc.nie wiem czy to.ciazowo czy to 2, ale ponoć "dretwieja" w ciąży

Żabila- ale.ci dobrze ze raz na tydz nie musisz wstac do toalety;)))hehe, ja już wczoraj stwierdzilam że ile można, po raz nty wstajac w nocy...masakra

Madziasek- no.właśnie wspominalas o tym planie porodu ja już mam sklerozę i nie pamiętam kto i co ;)

W ogóle jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia!! Prawie zapomnialam!! T mi przypomnial masakra tak się aferowalam tym wczesniej a potem.dni zlecialy i co juz piatek... Massakra!dobrze ze skleroza nie boli :D

Ostatnia edycja:
Witajcie przyszłe mamusie:) Jestem obecnie na koncóce 35 tygodnia, a termin porodu mam na 02 sierpnia. Jest to moja pierwsza ciaza i chyba zaczynam pnikować ;)

Basia z tym jedzeniem nie jesteś sama, albo to jest normalne, że się tak chce jeść na tym etapie albo my jesteśmy obie dziwne bo ja też tak jem, nie umiem się nasycić a jak widzę słodkie to dostaję szału! Kupiłam synkowie batoniki, żeby poczęstował na zakończenie w przedszkolu i nieźle musiałam się nagimnastykować i nakupić innych rzeczy, żeby mu tego nie zjeść :) Do tej pory mi nic nie drętwiało ale zobaczymy jak będzie dalej.

Żabila ja też wstaję na siku w nocy, mało kiedy mi się zdarza, że nie muszę. Ale to chyba normalny objaw :)

Miciurka mnie tam płatki z mlekiem nie pomogą niestety :/

Oj potem trzeba będzie się wziąć za siebie!

Akadi witaj! A dlaczego panikować, coś się dzieje czy tak po prostu łapie Cię strach?

:-):-)
witam się

basia, nie jestes sama w tym jedzeniu, ja wczoraj ugotowalam kalafiora z ziemniaczkami mlodymi i jajkiem sadzonym i taki ogromny talerz tego mialam, ze na 3 razy jadlam, bo juz nie mialam miejsca, a szkoda bylo wyrzucic:-D:-D :-Djeszcze na dziś zostało;-);-) a na dretwienia, magnezu wiecej jedz, powinno pomoc

akadi, witaj ! uwierz, ze nie tylko Ty panikujesz;-):-D:-D

Ja się ostatnio łapię na tym, że zaczynam się bać porodu, jakoś pierwszy raz tak poszłam po prostu a teraz zaczynam mieć czasami stracha.

Obejrzałam, przyznam, że też mi łzy poleciały jak się urodził ale stracha mam dalej!! Już nawet nie o ból, trudno, wiem, że będzie boleć, martwię się, żeby wszystko było dobrze i skończyło się szczęśliwie.

Cześć dziewczyny :-)
Ale brzydko i ponuro.. temperatura jak dla mnie ok tylko gdzie jest słoneczko??

Miciurka, my dopiero w listopadzie się wprowadziliśmy więc już malować nie będę.. może za rok lub dwa kupimy jakąś dziecięcą tapetę :) Z Ikei mam pocztówki, przynajmniej tak to nazwali ;P 5 pocztówek, dokupiłam do tego ramki i mam obrazki:) później zrobię zdjęcie to wkleję jak to wygląda :) Powodzenia na szkole rodzenia !! zdaj potem nam relacje ;D

Akadi84, Witam nową mamusię ! może napisz coś o sobie, skąd Jesteś i jak dzidziuś będzie miał na imię? My też już się boimy;p

Taka j., rozmawiałam ze znajomą, która rodziła pod koniec maja i mówiła, że z tym jedzenie też tak miała.. przy końcówce strasznie dużo jadła :) widocznie dzieci potrzebują teraz więcej, żeby nabrać tłuszczyku :)

Jagoda, ja mam właśnie dzisiaj taki sam obiad !! już nie mogę się tego kalafiora doczekać !! :) a magnez jem.. aspargin 2x dziennie i tyle jest max na opakowaniu.. może ja też zastana jestem.. zero kondycji ;p nie wiem jak to będzie po ciąży ;P

Taka j., my się boimy nieznanego, a TY bo już wiesz co Cię czeka haha ;P Ale jak kobiety decydują się na kolejne dzieci to chyba można jakoś ten poród wytrzymać ;) tak sobie to tłumacze haha ;)

reklama
Basia mój pierwszy poród to była bajka, bolało wprawdzie ale nie tak jak myślałam, synuś urodził się chudziutki więc nie było trudno, takie faktyczne bóle trwały chyba 4 godziny więc wspominam to bardzo miło ale wiem, że nie zawsze tak jest i dlatego mam stracha :)

Do góry