reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Quincy wspaniale wiesci, teraz tylko odpoczywaj i czekaj na malenstwo ;-)

dziewczyny w rossmanie jest promocja na proszek Lovela za 32,99 mozna kupic dwa opakowania po 1,8 kg, kupilam sobie do bialego i kolorow :-D

lece do znajomej na kawe i ciacho ;-)
zjadlam arbuza, a do nalesnikow dodam tez czeresnie!

reklama
witajcie dziewczyny!
ja też miałam dzisiaj ciężką noc, jak się kładłam to żołądek mnie bolał (strasznie się wrażliwy zrobił ostatnio), a ponad to mam takie dziwne uczucie w dole brzucha, takie ciągnięcia czy coś, jakby lekki ból, sama nie wiem co to jest, może macie też coś takiego? wiem że teraz macica idzie intensywnie do góry, aż do 36 tygodnia, ale nie wiem czy od tego...
Quincy- wspaniale że dzidziuś już gotowy, w razie czego nie będzie kłopotów, ale lepiej niech czeka jeszcze w brzuszku!

W Poznaniu dziwna pogoda, trochę się chmurzy, a zaraz potem wychodzi słoneczko, ale chłodno jest !

mam jeszcze pytanie : polećcie jakiś krem do depilacji bikini, taki bezpieczny do stosowania w ciąży, bo już mam doć maszynki, poza tym nie daje już rady, kremem byłoby łatwiej>

Pozdrawiam

Quincy, super wieści ! teraz sobie odpoczywajcie :* i oby to 37 tygodnia :)

Madziasek, ja kupiłam jak w biedronce była promocja na Lovelle ale mleczka do prania :) tylko kurcze.. powiem szczerze, że jakoś nie podchodzi mi zapach ubranek po wypraniu w loveli ..

A ja dla odmiany dzisiaj nie na słodko ! robię żurek z jajeczkiem, ziemniakami i kiełbaską :D

My, ja też mam w dole brzucha takie bóle.. w ogóle jakaś taka ostatnio niespokojna jestem w nocy.. cały czas się wiercę i budzę .. brzuch też mi się napina częściej w nocy..
Co do kremu do depilacji to ja raczej nie pomogę.. raz kiedyś kupiłam taki z Joanny i albo za krótko trzymałam, albo mam jakie twarde włoski, że nie chciały schodzić ;P teraz cały czas maszynki używam.. ale też już nic nie widzę haha ;)

All-me ja nie mam jeszcze nic przygotowane, cały czas mi się wydaje, że jeszcze tyyyle czasu ale kiedyś muszę zmolestować męża, żeby łóżeczko wyjął, tyle, że ja mam po synku więc nie musi jakoś odstać specjalnie bo świerzo malowane czy coś. Jakoś w lipcu się za to wezmę chyba.

Quincy super wieści, na pewno też jesteś spokojniejsza jak Ci powiedzieli, że dziecko już może się rodzić i nie ma problemu :) Aczkolwiek może nie szalej jeszcze jakoś super, może ten tydzień wyciągnij z Gabrysią, więcej Ci nie potrzeba.

A ja jak miałam jakieś bóle itd. tak teraz nic się nie dzieje, wszystko jakoś ustało (obym nie powiedziała tego w złym momencie!) więc nie wiem co się dzieje, na szczęście wizyta za 4 dni.

Basia a mi zapach po Loveli sie podoba :-D

My2013 kremy do depilacji jakis polskich firm kupowalam, ale tak jak napisala Basia u mnie tez nie wszystkie wloski bralo ;-) tak wiec nie polece konkretnego!

Taka j. Czyli mamy wizyte tego samego dnia :-)

biore sie za nalesniki a na 16 kolejne zajecia w szkole rodzenia!

My póki co nie będziemy robić pokoju dla synka, chcialiśmy ale finansowo nie damy rady bo u nas wiąże się to z przebudowaniem maleńskiego balkoniku na pokoik właśnie także będzie to troche kosztować więc przez cały rok łóżeczko musiałoby stać u nas w sypialni także nawet nie mam co szykować specjalnie, trzeba tylko łóżeczko wyjąć :)

Odepilacji mi nie wspominajcie, wczoraj tak lekko chciałam się podgolić pod prysznicem co by w niedzielę nie trzeba było lasu kosić :D i na ślepo się goliłam, nie wiem jak w niedzielę to zrobię, chyba też z lustrem.

kurcze! to widzę że kiepsko z tymi kremami do depilacji. czyli zostaje lusterko i maszynka!
Mój mąż dzisiaj rano stwierdził, że ma apetyt na gzika, tak więc dzisiaj młode ziemniaczki, gzik i masełko, no i oczywiście kefir- taki piątkowy obiad we czwartek!!

A do szpitala dla nas to oprócz majtek poporodowych, podkładów , chusteczek i koszul do karmienia to jeszcze coś? Pytam bo ja zielona jestem? A na stronie szpital , w którym chcę rodzić to tylko o dziecku jest napisane, a o matce tylko tyle, że dokumenty i wyniki badań ostatnich ma mieć.
Pozdrawiam

Jeszcze coś do picia, ładowarkę do telefonu, klapki pod prysznic, przybory do mycia, ja wolę mieć swoje sztućce. To tak na szybko co mi przyszło do głowy.

reklama
My-
Ode mnie ze szpitala mam taka liste:
Dla mnie: plan porodu,koszule do rodzenia i na potem cos lekkiego, kapcie, majtki po porodowe,wkladki pp,podklady, stanik do karmienia(w razie wu) wkladki laktacyjne,ręczniki w ciemnym kolorze,skarpetki, kosmetykido mycia, pomadka do ust, jakis ipod etc lub magazyny,zdrowe przekaski typu suszone owoce, muesli batoniki, telefon,ladowarka,luzny strój na wyjscie ze szpitala,chusteczki,zatyczki do uszu,aparat fot,

Dla dziecka: miekkie reczniczki, chusteczki mokre,pampersy, kocyk, ciuszki: ja biorę 2 rozmiary 56 i 62- 2x spioszki, 2x body krótki rękaw,2 x czapeczki,2x rekawisie, i strój na wyjscie (u mnie na nast. dzień się wychodzi do domu i 1 tydzień położna przychodzi do domu) w domu jeszcze w osobnej torbie zostawię 2 kplety ciuszkow body itd,w razie co żeby t nie musiał szukać i sam wybierać, jak trzeba donieść czy coś, narazie to tyle..

Ja dziś pieke jagodzianki mniamm,
Quincy- super wieści, tylko uważaj z tym porodem sn, żeby to było na miarę możliwości twoich bioder itd z ta wagą, i jak cos to cisnij ich o cc, masz tam zaufanego lekarza gdzie rodzisz? Tzn dobrego!!?

All me -lepiej jak jest możliwość to bierz wózek teraz poki jeszcze nie jesteś tak zmeczona jak pod koniec ciąży ;), to sobie ładnie przygotujesz i upierzesz jak potrzeba

Ostatnia edycja:
Do góry