reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Zobacz załącznik 245783Zobacz załącznik 245784Zobacz załącznik 245785Zobacz załącznik 245786

właśnie z tymi jasnymi mam problem, bo uważam, że są o rozmiar za duże. Chyba skontaktuję się ze sprzedawcą i wymienię na 37.
Fiufiu ja zauważyłam, ze np niektóre rozmiary u tej osoby maj a wkladki większe np rozmiar 36 ma wkladkę większą od buta 37 innego rodzaju.
Myśle, ze jak szybko napiszesz nie bedzie problemu z wymianą.A buciki fajniuśne:)

witam dziewczynki!!!!!

na początek uczcijmy minutą ciszy majowe słonko, które umarło i nie będzie go już nigdy ------------- (taka moja refleksja bo zawsze meldujemy sobie co u nas na niebie się dzieje :p)

Pajka <plask> ja ci pokażę gdzie raki zimują! oczywiście, że Twoje posty nie są pomijane, oczywiście, że bez Ciebie dyskusja będzie "bezpajkowa" i wyraźnie odczujemy Twój brak, oczywiście że jest nas dużo i czasem posty idą w eter... Zrób sobie urlopik od BB i w poniedziałek widzę Cię z nowym zapałem i energią!

Ehtele jesteś Boginią Kuchenną... ja w swojej pięcioletniej karierze małżeńskiej nigdy nie odważyłam się mężulkowi pierogów nakleić...

Marulka ja sie ciesze, ze jest taka pogoda, bo jakby waliło słoneczko nigdzie bym nie wyszla :( a tak to szkoda tylko, ze pada, ale u mnie nawet jest ok tylko coś przed chwilą duzego spadlo za moim oknem :eek:

Witajcie:-)
na poczatku dziekuję za to, że uważacie mnie za "wariatuńcia", toż to komplement jest:-D staram się, żeby Wam lepiej było...
A u mnie nic ciekawego:sorry2: wczoraj gadałam z rodzicami na skype do 1 w nocy, tata wypił cała flaszkę czegoś mocniejszego, i płakał, az go zatykało... bardzo szczerze rozmawialiśmy, o problemach, pieniądzach, dziecku, pracy, wyprowadzce do nich do Holandii... o tym jak mnie kochają, jak ja kocham ich... widzimy sie może 2 razy w roku, jak sprzyjają okoliczności, więc to nasz podstawowa forma kontaktu...
szaleję za nimi, są moją ostoją w życiu, za nic w życiu bym ich nie "oddała":tak:

Cudownych rodziców mam....

Dzisiaj jedziemy do babci, zawioze jej pól garnka zupy, bo tyle narobiłam..
Wczorajsza sytuacja z allegro zakończyła sie komentarzem pozytywnym, dziewczyna zrozumiała, że to nie moja wina, że ona kupiła cos co ma... na szczęście..

Miłego weekendu:-)

Zawsze takie rozmowy są dla nas dzieci ciężkie z rodzicami. Moja mama zawsze ubolew, ze nie mieszkam za ulicą tylko aż 30 km od niej:eek: mnie to bawi bo wsiądzie w busa i za 40 minut jest u mnie.Ale wiem jak sie czuje jak mi tak mowi.
Mam nadzieje, że będzie dobrze.
Ja wczoraj wydasłam moja super premię :-p
ja zmykam na spacerek póki nie pada i po płatki kukurydziane do Biedronki :p
No i dzisiaj odbieram witaminki Prenatal+DHA

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Pajkaa super prezent zrobiłaś mamie :-) Moją czasami tak wysyłam ale moja ma 47lat a zachowuje się na 33 więc Ona uwielbia takie wypady, ale czasami muszę Ją opieprzyć jak zapuści wąsik co prawda nie jest bardzo widoczny, ale jednak to nie jest fajne ;-)

Ehtele
Super, że pierogi wyszły :-) Mi zawsze ciasta więcej zostaje i muszę je zamrażać ;-) My chyba tak lubimy dla wojska robić skoro tyle czasu robiłaś :-)

Fiuufiuu Super buciki :-) Te ciemne po prostu szał pał, też chce takie :-)

Kasia2506
Dobrze, że na czas weszłaś do kuchni. Ja to bym od razu w panikę wpadła :-D

A My wczoraj z Marcinkiem wieczorkiej wybraliśmy sie do Ikea i kupiliśmy nowy dywan do naszego pokoju i stolik za 14,95 :-D A dzisiaj większe zakupy jedziemy kupić pralkę na raty, bo ta stara już do niczego sie nie nadaje :-) Szał pał zakupów :-)
Miłego weekendu kochane :-) jeszcze 9 tygodni :-D

Witam was grubaski nie nadrobie niestety teraz ale wpadłam sie tylko przywitać mąż dziś i jutro cały dzień w pracy :-(wiec przedemną samotny weekend:-( mieszkanko posprzątałam :tak:ale jestem padnięta chetnie bym teraz sie położyła spać ale było warto bo wszystko lsni:tak:teraz czekam na brata bo musze klucze jechać dorobić i na drobne zakupy ,Kubek już głupieje bo sie bajki skończyły a dziś znowu paskudna pogoda więc na plac raczej nie pujdziemy musze coś mu wymyśleć bo inaczej ciężko to dziś widze

saudades - proponuje kupić sobie ponczochy przeciwzylakowe( są I iII st. ucisku) . Maści niewiele tu dają,ale jak juz to zakup heparynową. I koniecznie powiedz o nich ginekologowi.

Pajko - \Ja też chcę !!! Chcę pedicure,peeling,maseczkę i manicure ;) Cholercia,czy w mojej mieścinie jest jakis salon kosmetyczny... muszę poszukać:) A do stóp juz nie dosięgam za bardzo.

fiufiu te jasne butki wydaja sie rzeczywiscie za duze ale ciemne fajne. zazdroszcze ja nie moge takiego typu butów skraca mi noge a strasznie bym chciala.

Ja własnie z zakupow wrócilam i wyleguje sie na kanapie zaraz musze zaczac sprzatac:)

ehtele ja kurczaczka zawsze sama wymyslilam i mi smakuje kabaczek to to zielone długie to dodaje :)

a ja dzis warzywka na patelnie z ryzem zaplanowane na objadek :)

saudades - proponuje kupić sobie ponczochy przeciwzylakowe( są I iII st. ucisku) . Maści niewiele tu dają,ale jak juz to zakup heparynową. I koniecznie powiedz o nich ginekologowi.

Pajko - \Ja też chcę !!! Chcę pedicure,peeling,maseczkę i manicure ;) Cholercia,czy w mojej mieścinie jest jakis salon kosmetyczny... muszę poszukać:) A do stóp juz nie dosięgam za bardzo.

ja się pytalam wlasnie jaki jest fotel do pedicure czy się wdrapie na niego a pani powiedziala oczywiscie, ze tak wiec chyba zrobie sobie pedicure na lato :p wydam 50 zl na siebie i bede miala frajde :) nawet moj mąż nie ma nic przeciwko , no jeszcze chce isc na regulacje brwi i henne brwi

Dziewczyny zauważylam jedną rzecz - powiedzcie, czy też takie cos macie - jak zjem no nie wiem 2 buleczki male to po jedzieniu jest wszystko OK, ale po pół godzinie czy godzinie tak mnie mdli i boli żołądek, ze szok. Nie potrafie nic robić, jest mi niedobrze i slabo. Nie wiem czy to przez maluszka, czy zazęly mi sie problemy z żolądkiem

Witam południowo:-)

Kaaawał roboty wykonaliśmy dziś z synem, teraz w ciązy doceniam i cieszę się, ze mam już takiego duzego syna, tym bardziej, ze naprawde musze się oszczędzać. Mianowićie 3 siaty cięzkich zakupów przytachał z rynku, odkurzył, pomył podłogi:-Dresztę ogarnęłam ja więc mamy czyściutko,no lsni dobrze, ze go mam, bo M teraz dość dużo pracuje, wiadomo kasiorka potrzebna:tak:
Pajka klikaj, klikaj tu tak jest, ze się nie odpowiada, albo nie otrzymuje czasem odpowiedzi, bo jest nas dużo, czasem dużo na raz jest poruszanych tematów i to pewnie dlatego.
Ehtele kabaczek jest jasno zielony lub żólty, cukinia ciemno zielona, ale one są w smaku takie same, Saudades i Ciamajdka mają rację leczo bez kabaczka to nie leczo, jak dla mnie.
I muszę Ci napisać, ze dziś przez Ciebie Mamuśka stałam przy garach w kuchni i pichce leczo, jeszcze się próży, no takiej ochoty narobiłaś mnie i Adrianowi, ze cały wielki gar gotuje:szok:
Sierpień kuruj maluszka, moze wytrzyma do poniedziałku jak nie ma wysokiej gorączki???
Kasia2306 świetne zakupy :):tak: je też dzis zmarzłam to jest na pewno m-c maj????
Martuśka i Fiuu przyjemnej i szybkiej nauki na weekend :happy2:
Ciamajdka musisz przyjeżdzać do mnie na pół etatu myć mi monitor od laptopa, każdy Twój post to kuuupa smiechu i tylko jest opluty hi hi niemożliwa dziewczynka z Ciebie jak się cieszę, ze byłam odwalona na maxa w tym śnie, bo czasami po domu to chodzę, tak "bele jak".
A syn naprawde miewa migreny, bo miał robione wszelkie badania, nawet EEG głowy nocą w szpitalu takie specjalne badanie i jest zdrowy jak byk, ale wynik wskazuje lekko na migreny, wtedy tabl. przeciwbólowa i spanie, no i przechodzi:confused:

Pogoda Mamuśki jest wstrętna i taka ma być przez najbiższe dni no butelkowa po prostu, dla nas mlekowa:)

A mój M napisał mi dziś Smsa z pracy, że mam nie robić obiadu, bo on mnie zaprasza na shorme....:-D, a ja taki gar leczo gotuje:szok::szok: no ale chyba mu nie odmówie, bo byłoby mu przykro??? Swoją drogą to w tej ciązy mam z nimi dobrze:-)

Cześć dziewczynki
U nas tak jak u wszystkich - pogoda pod psem;-) Ja już w dronce byłam, zakupy do obiadu zrobione a zamiast sprzątania zaczęłam was czytać i się nie mogłam oderwać;-) Za oknem na dużym boisku mecz za meczem - mamy obok szkołę i pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej i lubimy z mężem oglądać zwłaszcza jak takie maluchy grają w tych czasami ciut za dużych koszulkach i spodenkach:-D ale tak się fajnie cieszą i akcje lepsze niż w tv.
Piszę rzadko bo jak mam czas i siłę usiąść do kompa to zaczynam od nadrabiania waszych postów i zwykle na tym się kończy:zawstydzona/y: Plecy dają w kość więc za długo nie posiedzę.
Saudades - jeśli chodzi o komunikację publiczną to mam wrażenie że jak wsiadam do trajtka to nagle wszyscy wzrok tracą:dry: no cóż...
Kolumnea - też tak mam że nie lubię jak musimy się rozstać z mężem, śpi się beznadziejnie w takim pustym łóżku i w ogóle wszystko jest bez sensu.:-( Nie wiem czy pamiętasz pisałam Ci kiedyś że też mam komunię w Rzeszowie 16 maja - niestety nie dałam rady pojechać:-( to już ponad moje siły te 10godz jazdy. A szkoda bo chciałam się z rodzinką zobaczyć, teraz pewnie się długo nie zobaczymy...
Pajkaa - może maluszek uciska żołądek? skoro mój mi wjeżdża w żebra to może twój gdzieś w tamtych okolicach siedzi? teraz niestety będziemy miały co raz więcej takich różnych "rewelacji" a najgorsze jest to że wszystkie przejdą ale dopiero po porodzie:sorry2:
siepień8, rozalka, malagonia - zgadzam się z wami w 100%:tak:
Bombusia - współczuje synowi tych migren, namęczy się biedak:-(
co do lecza to któregoś dnia też upichce tylko muszę męża do pomocy zatrudnić w krojeniu bo z tymi moimi bólami nie dam rady tyle siedzieć i macie rację bez cukinii lub kabaczka nie ma lecza:tak:
Ehtele - podziwiam samozaparcia pierogowego;-)
kassia181 - i co z siostrą???
Dobra, czas wstać zmienić pozycję. Zajrzę do was jeszcze później. Miłej soboty sierpniówki:-)

Pati1982 o szkoda ze nie przyjezdzasz moze by sie okazało ze w tym samym kosciele i to samo dziecko nawet :) ale rozumiem bo powiem ci w tamten weekend byłam na sympozjum w bieszczadach niby to 150 km w jedna strone ale kregosłup mi odpadał i strasznie zle sie czułam potem w naszym stanie ciezko juz podrózowac niestety. Takie okazje fajne sa do powrotow w rodzinne miejsca :) ja jak tylko mam okazje to jade do rodzicow do Lublina bo za nim tesknie:) na pewno bedzie okazja jeszcze bedzie okazja do przyjazdu do Rzeszowa i podziwiania zmian :)

reklama
Polianna, dzięki. Ginekologowi powiem dopiero 26 maja, wtedy mam wizytę. Właściwie to za każdym razem zadaje mi standardowe pytanie "czy jest opuchlizna i żylaki". Teraz już odpowiedź będzie inna. Dziś się wybieram na zakupy, więc rozejżę się za tymi pończochami na żylaki i mam nadzieję, że pomogą, a przynajmniej, że do czasu wizyty żylaki się nie rozwiną.

Pati, dokładnie to samo zauważyłam :-) Wsiadasz do jakiegoś pojazdu KM i nagle wszyscy ślepo patrzą w okno lub inny obiekt. O dziwo starsi ludzie mają lepszy wzrok niż studenci i zauważą ciężarną!
Mam nadzieję, że w innych miastach też wpadną na ten pomysł:
Ustąp miejsca przyszłej mamie - rusza nowa kampania
może otworzy ludziom oczy :)

Ostatnia edycja:
Do góry