reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Witam!
gusiaczek_p gratuluje zdanego prawka :-)
sierpniowamama zawsze jest sporo na glowie jak robi sie impreze, obojetnie czy w knajpie, czy w domu:tak:.
My nie bedziemy robic duzej imprezy, tylko obiad i tort w domu dla rodzicow /dziadkow Wikotrka/, chrzestnych i naszych siostr. Ja ogolnie mam bardzo duza rodzine i to ta najblizasza, mnostwo kuzynek, kuzynow, cioc, wujkow itd i gdybym chciala ich zaprosic to musialabym drugie wesele robic:-D.

Co do krzeselka na rower - to moze Arturek byl troszke przerazony, bo pierwszy raz jechal, ale na pewno bedzie mu sie podobalo:-)

Milego wieczorku zycze!

reklama
Witam!
my już po roczku- było trochę zamieszania z przygotowaniami :-Dale udało się wszystko- całe szczęście pogoda dopisała-to była imprezka w plenerze. Od jutra jestem na urlopie- mam nadzieję że może wreszcie ogarnę mieszkanko i nadrobię wszystkie zaległości- a za tydzień nad morze:-)
gusiaczek_p gratuluje zdanego prawka
u nas też raczej cały czas raczkowanie- chodzenie najlepiej za rączkę- tylko:-D
pozdrowionka i spokojnej nocki!

Witam,
75aga super , ze urodzinki sie udaly:-). Czy organizowaliscie jakies zabawy dla Amelki - typu wybor sposrod kilku rzeczy czegos konkretnego, co niby jest wrozba na przyszlosc? Albo jakies inne? Zastanawiam sie wlasnie co zorganizowac na ten dzien:confused:
Mam nadzieje, ze odpoczniesz nad morzem:tak:. A moge zapytac gdzie jedziecie? Ja mam rodzicow i tesciow nad morzem, bywamy tam co tydzien ostatnio /odkad przeprowadzilismy sie do innego miasta/.

Zastanawiam sie, czy reszta dziewczyn juz odpuscila sobie forum, czy po prostu nie maja czasu ?:-(
Ja tez zaniedbalam pisanie, duzo sie dzialo u nas, szukanie mieszkania /strasznie ciezko nam to szlo/ , przeprowadzka, organizowanie wszystkiego, czeste wyjazdy, brak netu przez jakis czas... ehhh...
Szkoda by bylo, gdyby forum umarlo...

75aga z tego wszystkiego zapomnialam zyczyc 100 lat Amelce z okazji ukonczenia roczku! Wszystkiego NAJ dla Amelki!!!

Ostatnia edycja:
Hej!
Dzięki za życzonka w imieniu Amelki:-D
Na urodzinkach Melka wybierała...leżała książeczka do nabożeństwa (stwierdziłam że różaniec ma koraliki i jest bardzo "atrakcyjny"), pieniądz i kieliszek i po długim zastanawianiu wybór padł na kieliszek:no:mam nadzieję że to taki żarcik mojej córeczki:-D
był tort z Kubusiem Puchatkiem i oczywiście świeczka-ale te atrakcje jakoś nie wzbudziły zainteresowania Meli...hitem okazał się rowerek- nie chciała z niego zejść i oczywiście basenik- był wtedy straszny upał- więć czuła się jak ryba w wodzie:-)z prezentów- hit nr 1 rowerek, fajna jest też gąsienica gawędziarka z fisher price, magiczna kierownica z tiny love, a i te zabawki z Ikea, o których kiedyś pisałyśmy
nad morze jedziemy do Sarbinowa, pierwszy raz w to miejsce- początkowo miało byc Mielno,ale wystraszyłam się tłumów- mam nadzieję że dobrze wybrałam:-D
Madlen80 ja też mam nadzieję że dziewczyny wrócą na forum...może ta cisza- przez wakacje, wyjazdy...sama też cierpię na brak czasu,ale staram się jakoś zaglądać:tak:
a gdzie bywacie nad morzem?i jak Wiktorek zareagował na wielką wodę i piaskownicę?:-D
pozdrowionka!

Witam :happy2:
75aga- najlepsze życzenia dla Amelki, fajnie że urodzinki się udały a prezenty się sprawdziły. Zazdroszczę urlopu nad morzem ;-).
Madlen80- my też zapraszamy najbliższą rodzinę ale i tak uzbierało się 15 osób. Arturek nie boi się jeździć w krzesełku, przygląda się z wielkim zainteresowaniem jak się kręcą koła w moim rowerze :tak:(jeździ z mężem). Mogę za to powiedzieć że krzesełko sprawdza się w 100%... mały już w nim kilka razy spał.

Jeśli chodzi o forum to chyba pora wakacyjna sprawia że tak tu pusto :sorry2:. U nas pierwszy raz od dłuższego czasu pada od rana :-( tak więc i czas dla forum się znalazł :tak:. Muszę się pochwalić... Artur zrobił pierwsze samodzielne kroki :yes:! W niedzielę czekałam z małym na klatce a mąż poszedł po rowery, Artur był jakiś marudny więc go postawiłam przy kaloryferze a on się zdenerwował i jak ruszył to do drzwi doszedł :tak::sorry2:... chyba się nawet nie zorientował :-D. Ale wczoraj znów zrobił 3 kroczki. Ponieważ mały robi już 'cacy cacy' uczymy się teraz 'ajajaj' . Najlepsze zabawki to w tej chwili autka nic innego go nie interesuje :cool2:. Marudny coś jest więc kończę.

Witam,
75aga wybor kieliszka to na pewno zarcik ze strony Amelki :-D. Ja wlasnie sie zastanawiam czy klasc kieliszek, bo Wiktorek uwielbia tego typu rzeczy, wiec nie bylabym zdziwiona gdyby go wybral :-D.
Rowerek Wiktorek tez ma dostac w prezencie, ciekawe czy mu sie spodoba:-).
Wiem gdzie jest Sarbinowo, tyle ze tam nie bylam. Na pewno urlop sie uda:tak:.
Tesciowie mieszkaja w Rewalu, natomiast moi rodzice sa z okolic Kolobrzegu.
Takze do Sarbinowa nie jest daleko:-) Mielno rzeczywiscie jest dosyc glosne, duzo mlodziezy tam zawsze jezdzilo /nie wiem jak teraz/.
Wiktorek na plazy piasek zjada poki co :szok::-D, wiec z reguly odpuszczamy sobie plazowanie i dzionek spedzmy w ogrodzie , w baseniku :tak:Z basenika Wiktorka wyciagnac nie mozna , wielki placz jest wtedy:-).
Ja w ogole rzadko bywam na plazy, bo sie wychowalam nad morzem i cale lata plazowalam, wiec na stare lata mam troche przesyt ;-)Ale jak tylko synek przestanie zjadac piasek to bedziemy czesciej chodzic, zeby synek mial frajde :-):tak:.
sierpniowamama gratuluje pierwszych kroczkow synka!!!:-D
Fajnie, ze fotelik sie sprawdza :tak:
U Wikotrka ostatnio kroluje pileczka. Potrafi sie nia bawic nawet pol godziny, odpycha ja, a nastepnie goni :-D I tak po calym mieszkaniu:-).

hej!moja zuzia smiga juz jak perszing i odziwo nie ma jeszcze zadnego siniaka.jak jej sie cos nie podoba piszczy i gryzie.nie wiem z kad jej sie to wzielo bo do tej pory tak sie nie zachowywala.a na slowo nie i nie wolno spuszcza glowe i lzy jak grochy sie leja.jesli chodzi o urodziny to u nas juz tez niedlugo.mam nadzieje,ze pogoda dopisze bo planujemy imprezke w plenerze.

hej dziewczyny!
tak patrzę na moją Melkę i muszę przyznać że na każdym kroku mnie zadziwia:-)
zastanawiam się skąd taki maluch ma tyle pomysłów- ale z drugiejstrony jestem wykończona- pierwszy tydzień urlopu już za mną a o odpoczynku mogę jak na razie pomarzyć- ale przynajmniej dużo się dzieje:-D
Madlen80 tak myślę ze ten kieliszek był najbardziej atrakcyjny i stąd ten wybór
obawiam się trochę tego "apetytu" na piasek mam nadzieję że nie będzie źle- gdyby coś zotanie nam zawsze opcja z basenikiem- tylko że ja uwielbiam morze i bardzo bym chciała trochę "poleżeć" na plaży:-D a i u nas ostatnio piłeczka na czasie- niestety Mela wrzuca ją w miejsca niedostępne np. pod meble i wtedy krzyk po mamę- i tak w kólko
sierpniowamama gratuluję pierwszych kroczków Arturka super:-)
michalzuzia oby pogoda dopisała na urodzinkach:-D
mimi2004 witaj wśród sierpniowych mamuś- napisz coć więcej o swoich dziewczynkach
no dobra uciekam- bo dzisiaj ciąg dalszy sprzątanie- może kiedys uda mi się to skończyć;-)

reklama
dzięki 75aga za przywitanie...hymm co napisać... nas ja mam na mię Ewa i mam 29 lat:-) moja pierwsza sierpnióweczka Emilka 31 będzie mieć 5 lat a druga Hania 22 roczek:happy2: więc impreza roczkowa przede mną malutka ma 6 zębów i od tygodnia chodzi:-D
kochane jak tu się dodaje suwaczki i zdjęcia :confused: bo jeszcze nie kumam:zawstydzona/y:

Do góry