reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2008 - otwarty

anitaa84- z Arturem mam to samo, za żadne skarby nie pozwoli się zbliżyć do nosa. Niestety trzeba to trzeba :baffled:. Na szczęście rzadko choruje :tak:. Ale ostatnio katar trzymał się 2 tyg i był bardzo gęsty tak więc odciąganie opanowałam ( a raczej utrzymanie nieruchomo dziecka jedną ręką :-D) do perfekcji. Śliczne fotki ;-).

W poniedziałek straciliśmy pół dnia na jazdę do skarbówki bo jeden papierek "zapodział się" :confused: i musieliśmy dostarczyć kopie. Na szczęście szybko poszło. Po powrocie wybraliśmy się na basen. Niestety pojawiły się chmury i nie popluskaliśmy się z małym. Ale i tak było miło. Zwłaszcza że od wtorku pada :-(. Nawet nie chce mi się wychodzić z małym. Mam nadzieję że te burze szybko się skończą bo oboje się nudzimy. Lece bo mały rozrabia :-)

reklama
hejka!regularnie sledze to forum a szczegolnie ten watek ale zadko cos pisze ale dzis pomyslalam,ze sie pochwale tym moim czorcikiem.zuzanka to moje drugie dziecko(michas jest tylko 2 lata starszy)wiec osiagniecia w pewnym wieku niby nie powinny mnie dziwic.a ja jak dziecko sie ciesze jak zuzia potrafi zrobic cos nowego.opanowalysmy juz picie samemu z kubka niekapka.pokazuje jaka jest duza,jakie ma kłopoty łapiąc sie za główke albo jak pytam jaka dobra jest zupka klepie sie po brzuszku i za wszystko co zrobi sama sobie bije brawo.na spacerkach chodzimy juz za jedna raczke ale jesli chodzi o samodzielne chodzenie to po dwoch krokach siada na dupke i dalej na czworaka.ale najbardziej mnie rozbraja jej dawanie buziaczkow.rozdziawia buzke i nachyla sie w nasza strone.rozczula mnie to jak cholera. i czesto to ona sama przychodzi z otwarta buzka zeby dac buziaczka.sierpniowamama z tego co tu wyczytalam to mamy dzieciaczki prawie w tym samym wieku.moja zuzanka ur.24 sierpnia.pozdrowionka dla arturka

sierpniowamama dzięki:tak: u nas nawet nie pada ale chłodniej jest od wczoraj..mnie to nawet pasuje..mam w koncu podłogi w domu bo oczywiscie mielismy powodz podczas ostatnich burz i żylismy ok 2 tyg na betonowych posadzkach..masakra przy 10kg dziecku ktore nie mozna odlożyc na podłoge..

niestety stan Oskiego sie pogorszył:-( kaszel zszedł na oskrzela i je antybiotyk:-( dla mnie to horror jak musze mu go podac:baffled: cos wczoraj miał raz tez zółte śpiki ale mam nadzieje ze dzis juz ich nie bedzie bo chyba padne:no:

michalzuzia gratuluje maluszkowi umiejetnosci:tak:
ja sie musze zabrac za nauke picia z kubka ale jakos nie wiem jak:confused:
u nas brawo i całusy tak samo wygladaja;-) wstaje sam, chodzi za dwie raczki ale praktycznie go nie trzymam, chyba po prostu potrzebuje takiej asekuracji:tak: wogóle stal sie jeszcze bardziej ruchliwy..nie wiedzialam ze to jeszcze mozliwe;-) i bierze sie o dziwo za raczkowanie:szok:
oczywiscie najwiekszym hitem jest tanczenie do obojetnie jakiej muzyki, byle co zagra Oski juz tańczy:-D:-D

no i proszę:-) Oski zaczął raczkować:tak: tak mi sie wlasnie wczoraj wydawało ze cos go bierze;-)

Ostatnia edycja:
Znowu zaglądam po dłuższej nieobecności- niestety brak czasu:tak:
gratuluję wszystkim Maluszkom nowych umiejętności!super:-D
ja też często nie mogę wyjść z podziwu patrząc na Amelkę:szok:niestety chodzenie jeszcze nie opanowaliśmy- cały czas dominuje raczkowanie- i niestety ostatnio cały czas na czasie jest ciągłe wstawanie w łóżeczku-i obgryzanie szczebelków:wściekła/y: Ami już nie posiedzi w łóżeczku- ciągle wstaje- niestety tak tez wygląda zasypianie- ja kładę ona wstaje i tak w kółko;-)
Zastanawiam się nad prezentami na roczek- macie jakieś sprawdzone zabawki, które spodobają się takiemu maluszkowi?
gusiaczek_p- spóźnione życzonka urodzinowe:-)super Ala już chodzi-widziałam na zdjęciu chyba dinozaura z dużą ilościę piłek- sprawdziła się ta zabawka?pytam ponieważ też myślałam żeby kupić
anitaa84 my tez nie możemy zabrać się za naukę picia z kubeczka-jakoś Amelka raz czy dwa razy dostała niekapek ale niestety nie chciała pić
mama_Adrianka u nas ostatnio Mela też załapała raczkowanie do przodu- pędzi jak szalona- zatyczki do gniazdek już kupiłam bo wzbudziały spore zainteresowanie
sierpniowamama też zakupiłam basenik- i czekam na wyjazd do rodziców i lepszą pogodę- zobaczymy czy się spodoba
muszę uciekać -pozdrowionka!

Ostatnia edycja:
75aga u mni to samo jest z łózeczkiem i zasypianiem jesli nie ma wczale ochoty zasnac to juz stoi:tak:

jeśli chodzi o zabawki to mój uwielbia samochody:tak: duze plastikowe obojetnie czy kopary, smieciary, betoniary czy ciezarówki:tak: wkłada i wyciaga rzeczy z nich i to tez edukacyjna zabawa:tak: tyle ze Ty masz dziewczynkę:-)
na prezent na roczek tak sie zastanawiam czy nie kupić MULI z Ikei bo mój umie od 9 mies. układac piramide z kólek a ta MULA jest fajna. Myśle kupić te załączone:tak:
Oski lubi w sumie takie zręcznościowe zabawki wieć myśle że mu sie spodoba:tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim ;-)
michalzuzia-
gratuluję nowych umiejętności małej. To chyba zawsze tak jest...moja mama na przykład ma 3 dzieci i 2 wnuków ale zawsze się dziwi, że Artur już robi to czy tamto :tak:. Faktycznie nasze maluszki są prawie w tym samym wieku :-).
anitaa84- to faktycznie męczące...nosić takiego bobasa, jak pomyślę że Artur spędza większość dnia na podłodze i zamiast tego miałabym go nosić :no::baffled:...współczuję. Dużo zdrówka dla Oskarowi :tak:.
75aga- he he to chyba wszystkie maluchy lubią, choć Artur woli listwę z góry niż szczebelki :tak:. Jeżeli chodzi o zabawki na roczek to też się zastanawiałam. Mój chrześniak dostał garnek z Fisher Price a że dostał 2 to Artur dostał go na święta. Bardzo trafiony prezent :yes:. Obaj go uwielbiają. Jeżeli chodzi o pozostałe prezenty to jedna babcia ma kupić rowerek, a druga kupi jakąś pamiątkę i da kasę. Od pomysłu 'koń na biegunach' doszliśmy do pluszowej łudki na biegunach, którą ma kupić chrzestny. Znalazłam ją na allegro i mam nadzieję że się sprawdzi :tak:.

Załączniki

• P7045259.jpg
    P7045259.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 06.2009 008.jpg
    06.2009 008.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 50
anitaa84- to faktycznie męczące...nosić takiego bobasa, jak pomyślę że Artur spędza większość dnia na podłodze i zamiast tego miałabym go nosić :no::baffled:...współczuję. Dużo zdrówka dla Oskarowi :tak:..

dzięki:-)
juz na szczescie mamy podlogi i całe mieszkanie zrobione wiec raczkuje i siedzi na podlodze tylko cos dzis ma jakis dzien na mame bo caały czas przychodzi do mnie i wisi na mnie, przytula sie itd..

kupiłam mu skarpetki do chodzenia po śliskim i jest dumny ze moze chodzic przy szafkach które stoja na panelach i sie nie slizga:tak:

Mam_dziecko//Skarpetki ABS STERNTALER 21/22 SUN (684309739) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie :-)!

gusiaczek_p cieszę się, że impreza się udała :-).

sierpniowamama gratuluję Arturkowi nowych osiągnięć :-).
Śliczny z niego chłopczyk :-).
Mam nadzieję, że chrzestna Arturka zjawi się na jego pierwszych urodzinkach, bo przecież taki dzień jest tylko raz w życiu.
Adrianek dostał od chrzestnej basenik i ze względu na to, że sami nie mamy balkonu, rozstawiamy go na balkonie u moich rodziców. Adi kąpał się w nim 3 razy i bardzo mu się podobało. On kocha wodę tak samo, jak jego tata :-):tak:.

anitaa84 życzę Oskarkowi szybkiego powrotu do zdrowia :-).
Świetne są te skarpetki :tak:.
Mi też podobają się takie zabawki edukacyjne, ale wydaje mi się, że Adriankowi nie spodobały się. On, oprócz zabawy w wodzie, uwielbia bawić się piłkami (rzuca nimi, turla, próbuje kopać) :-):tak:, natomiast inne zabawki go nie interesują.

michalzuzia gratuluję Zuzi nowych osiągnięć :-).

75aga gratuluję Amelce nowych umiejętności :-).
My mamy zamiar kupić na roczek "Garnuszek na klocuszek" Fisher Price, chrzestna rowerek, a reszta rodzinki nie może się jeszcze zdecydować.
Podoba się nam koń na biegunach i dinozaur z piłkami (ten, którego dostała Ala), ale niestety w naszej wynajmowanej kawalerce nie mamy już dla nich miejsca.

Adrianek uwielbia trzymać się barierki od łóżeczka i podskakiwać... Czasami nawet udaje mu się oderwać obydwie nogi od podłoża :-):tak:, a także stanąć na palcach :-).
Ostatnio nauczył się robić "papa" obiema rączkami równocześnie.
A teraz jest na etapie łapania równowagi i już kilka razy stał bez trzymanki (ale krótko) :-):tak:.
W sobotę wyrzął mu się 9 ząbek (dolna prawa czwórka), a w poniedziałek 10 (dolna lewa czwórka) :-).

Pozdrawiam :-)!

Ostatnia edycja:
Hej!
muszę sie pochwalić, że pomimo braku czasu udało mi się zapisać na siłownię- i postanowiłam ostro wziąć się za siebie (koszmarna waga:wściekła/y:)- po pracy pędzę trochę poćwiczyć a potem szybko do domu- takie małe wariatkowo, ale jakoś daję radę- oby jak najdłużej:-D
dzięki za wszystkie odpowiedzi w sprawie zabawek- garnuszek na klocuszek- już mamy rzeczywiście super zabawka!
mama_Adrianka ale te ząbki w ekspresowym tempie u was idą-super że Adrianek tak bezproblemowo to przechodzi:-) spojrzałam na godzinę kiedy pisałaś posta 00:27- czyżby jakaś nocna pobudka czy może bezsenność? Gratulujemy oczywiście wszystkich nowych umiejętności:-)
anitaa84 pamiętam, pamiętam jak Oskarek układał piramidę- super:-) dzięki za podpowiedź odnośnie zabawek z Ikea- muszę obejrzeć je że tak powiem na żywo:-D
sierpniowamama u nas górna listwa w łóżeczku obgryziona- pozostały na niej ślady po 4 ząbkach Amelki- wgryza się w nią- niestety:no: myślę teraz o rowerku i koń na biegunach też fajny- ach czasu coraz mniej
ostatnio ulubioną zabawą Ameli jest wyrzucanie wszystkich swoich zabawek z pojemników- ona wyrzuca ja wkładam i tak w kółko- a wokoło totalny bałagan- jakoś wkładanie i porządkowanie tych wszystkich zabawek do pojemnika jej nie bawi:-D zmykam pospać
dobrej nocki!

reklama
Witam :-)
anitaa84- fajne te skarpetki, choć ja muszę zakładać małemu papcie bo od raczkowania małemu łamią się paznokcie u dużych palców :baffled:.
mama_Adrianka- bardzo dziękujemy ;-). My robimy to samo (basen u babci na balkonie) , a mały jest zachwycony :tak:. Zazdroszczę tych 2 kolejnych ząbków, my dalej się męczymy.
75aga- jeśli chodzi o zabawki z Ikei to też polecam :tak:. Widziałam je na żywo, a moja mama kupiła jedną z nich drugiemu wnukowi i bardzo się spodobała :-p.

U nas dalej upały, a dziś zero wiatru więc puki co siedzimy na balkonie. Wczoraj postanowiłam skorzystać z okazji i wstąpiłam do fryzjera podciąć włosy niestety mój synuś miał odmienne zdanie... z początku tylko trochę marudził ale z czasem było coraz gorzej. Gdy pani włączyła suszarkę mały się tak wystraszył że chyba pół miasta słyszało :sorry2:. Ogólnie to spacerki bardzo udane, mały zaliczył już parę razy piaskownicę i ani razu nie jadł piasku :tak:. Ale i tak najukochańsza jest huśtawka :happy2:. Dzisiaj popołudniu idziemy do babci odebrać rowerek, ciekawa jestem jak małemu się spodoba. Uciekam bo mały chce jeść.

Do góry