reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2008 - otwarty

Witam!
gusiaczek_p gratuluje zdanego prawka :-)
sierpniowamama zawsze jest sporo na glowie jak robi sie impreze, obojetnie czy w knajpie, czy w domu:tak:.
My nie bedziemy robic duzej imprezy, tylko obiad i tort w domu dla rodzicow /dziadkow Wikotrka/, chrzestnych i naszych siostr. Ja ogolnie mam bardzo duza rodzine i to ta najblizasza, mnostwo kuzynek, kuzynow, cioc, wujkow itd i gdybym chciala ich zaprosic to musialabym drugie wesele robic:-D.

Co do krzeselka na rower - to moze Arturek byl troszke przerazony, bo pierwszy raz jechal, ale na pewno bedzie mu sie podobalo:-)

Milego wieczorku zycze!

reklama
Witam!
my już po roczku- było trochę zamieszania z przygotowaniami :-Dale udało się wszystko- całe szczęście pogoda dopisała-to była imprezka w plenerze. Od jutra jestem na urlopie- mam nadzieję że może wreszcie ogarnę mieszkanko i nadrobię wszystkie zaległości- a za tydzień nad morze:-)
gusiaczek_p gratuluje zdanego prawka
u nas też raczej cały czas raczkowanie- chodzenie najlepiej za rączkę- tylko:-D
pozdrowionka i spokojnej nocki!

Witam,
75aga super , ze urodzinki sie udaly:-). Czy organizowaliscie jakies zabawy dla Amelki - typu wybor sposrod kilku rzeczy czegos konkretnego, co niby jest wrozba na przyszlosc? Albo jakies inne? Zastanawiam sie wlasnie co zorganizowac na ten dzien:confused:
Mam nadzieje, ze odpoczniesz nad morzem:tak:. A moge zapytac gdzie jedziecie? Ja mam rodzicow i tesciow nad morzem, bywamy tam co tydzien ostatnio /odkad przeprowadzilismy sie do innego miasta/.

Zastanawiam sie, czy reszta dziewczyn juz odpuscila sobie forum, czy po prostu nie maja czasu ?:-(
Ja tez zaniedbalam pisanie, duzo sie dzialo u nas, szukanie mieszkania /strasznie ciezko nam to szlo/ , przeprowadzka, organizowanie wszystkiego, czeste wyjazdy, brak netu przez jakis czas... ehhh...
Szkoda by bylo, gdyby forum umarlo...

75aga z tego wszystkiego zapomnialam zyczyc 100 lat Amelce z okazji ukonczenia roczku! Wszystkiego NAJ dla Amelki!!!

Ostatnia edycja:
Hej!
Dzięki za życzonka w imieniu Amelki:-D
Na urodzinkach Melka wybierała...leżała książeczka do nabożeństwa (stwierdziłam że różaniec ma koraliki i jest bardzo "atrakcyjny"), pieniądz i kieliszek i po długim zastanawianiu wybór padł na kieliszek:no:mam nadzieję że to taki żarcik mojej córeczki:-D
był tort z Kubusiem Puchatkiem i oczywiście świeczka-ale te atrakcje jakoś nie wzbudziły zainteresowania Meli...hitem okazał się rowerek- nie chciała z niego zejść i oczywiście basenik- był wtedy straszny upał- więć czuła się jak ryba w wodzie:-)z prezentów- hit nr 1 rowerek, fajna jest też gąsienica gawędziarka z fisher price, magiczna kierownica z tiny love, a i te zabawki z Ikea, o których kiedyś pisałyśmy
nad morze jedziemy do Sarbinowa, pierwszy raz w to miejsce- początkowo miało byc Mielno,ale wystraszyłam się tłumów- mam nadzieję że dobrze wybrałam:-D
Madlen80 ja też mam nadzieję że dziewczyny wrócą na forum...może ta cisza- przez wakacje, wyjazdy...sama też cierpię na brak czasu,ale staram się jakoś zaglądać:tak:
a gdzie bywacie nad morzem?i jak Wiktorek zareagował na wielką wodę i piaskownicę?:-D
pozdrowionka!

Witam :happy2:
75aga- najlepsze życzenia dla Amelki, fajnie że urodzinki się udały a prezenty się sprawdziły. Zazdroszczę urlopu nad morzem ;-).
Madlen80- my też zapraszamy najbliższą rodzinę ale i tak uzbierało się 15 osób. Arturek nie boi się jeździć w krzesełku, przygląda się z wielkim zainteresowaniem jak się kręcą koła w moim rowerze :tak:(jeździ z mężem). Mogę za to powiedzieć że krzesełko sprawdza się w 100%... mały już w nim kilka razy spał.

Jeśli chodzi o forum to chyba pora wakacyjna sprawia że tak tu pusto :sorry2:. U nas pierwszy raz od dłuższego czasu pada od rana :-( tak więc i czas dla forum się znalazł :tak:. Muszę się pochwalić... Artur zrobił pierwsze samodzielne kroki :yes:! W niedzielę czekałam z małym na klatce a mąż poszedł po rowery, Artur był jakiś marudny więc go postawiłam przy kaloryferze a on się zdenerwował i jak ruszył to do drzwi doszedł :tak::sorry2:... chyba się nawet nie zorientował :-D. Ale wczoraj znów zrobił 3 kroczki. Ponieważ mały robi już 'cacy cacy' uczymy się teraz 'ajajaj' . Najlepsze zabawki to w tej chwili autka nic innego go nie interesuje :cool2:. Marudny coś jest więc kończę.

Witam,
75aga wybor kieliszka to na pewno zarcik ze strony Amelki :-D. Ja wlasnie sie zastanawiam czy klasc kieliszek, bo Wiktorek uwielbia tego typu rzeczy, wiec nie bylabym zdziwiona gdyby go wybral :-D.
Rowerek Wiktorek tez ma dostac w prezencie, ciekawe czy mu sie spodoba:-).
Wiem gdzie jest Sarbinowo, tyle ze tam nie bylam. Na pewno urlop sie uda:tak:.
Tesciowie mieszkaja w Rewalu, natomiast moi rodzice sa z okolic Kolobrzegu.
Takze do Sarbinowa nie jest daleko:-) Mielno rzeczywiscie jest dosyc glosne, duzo mlodziezy tam zawsze jezdzilo /nie wiem jak teraz/.
Wiktorek na plazy piasek zjada poki co :szok::-D, wiec z reguly odpuszczamy sobie plazowanie i dzionek spedzmy w ogrodzie , w baseniku :tak:Z basenika Wiktorka wyciagnac nie mozna , wielki placz jest wtedy:-).
Ja w ogole rzadko bywam na plazy, bo sie wychowalam nad morzem i cale lata plazowalam, wiec na stare lata mam troche przesyt ;-)Ale jak tylko synek przestanie zjadac piasek to bedziemy czesciej chodzic, zeby synek mial frajde :-):tak:.
sierpniowamama gratuluje pierwszych kroczkow synka!!!:-D
Fajnie, ze fotelik sie sprawdza :tak:
U Wikotrka ostatnio kroluje pileczka. Potrafi sie nia bawic nawet pol godziny, odpycha ja, a nastepnie goni :-D I tak po calym mieszkaniu:-).

hej!moja zuzia smiga juz jak perszing i odziwo nie ma jeszcze zadnego siniaka.jak jej sie cos nie podoba piszczy i gryzie.nie wiem z kad jej sie to wzielo bo do tej pory tak sie nie zachowywala.a na slowo nie i nie wolno spuszcza glowe i lzy jak grochy sie leja.jesli chodzi o urodziny to u nas juz tez niedlugo.mam nadzieje,ze pogoda dopisze bo planujemy imprezke w plenerze.

hej dziewczyny!
tak patrzę na moją Melkę i muszę przyznać że na każdym kroku mnie zadziwia:-)
zastanawiam się skąd taki maluch ma tyle pomysłów- ale z drugiejstrony jestem wykończona- pierwszy tydzień urlopu już za mną a o odpoczynku mogę jak na razie pomarzyć- ale przynajmniej dużo się dzieje:-D
Madlen80 tak myślę ze ten kieliszek był najbardziej atrakcyjny i stąd ten wybór
obawiam się trochę tego "apetytu" na piasek mam nadzieję że nie będzie źle- gdyby coś zotanie nam zawsze opcja z basenikiem- tylko że ja uwielbiam morze i bardzo bym chciała trochę "poleżeć" na plaży:-D a i u nas ostatnio piłeczka na czasie- niestety Mela wrzuca ją w miejsca niedostępne np. pod meble i wtedy krzyk po mamę- i tak w kólko
sierpniowamama gratuluję pierwszych kroczków Arturka super:-)
michalzuzia oby pogoda dopisała na urodzinkach:-D
mimi2004 witaj wśród sierpniowych mamuś- napisz coć więcej o swoich dziewczynkach
no dobra uciekam- bo dzisiaj ciąg dalszy sprzątanie- może kiedys uda mi się to skończyć;-)

reklama
dzięki 75aga za przywitanie...hymm co napisać... nas ja mam na mię Ewa i mam 29 lat:-) moja pierwsza sierpnióweczka Emilka 31 będzie mieć 5 lat a druga Hania 22 roczek:happy2: więc impreza roczkowa przede mną malutka ma 6 zębów i od tygodnia chodzi:-D
kochane jak tu się dodaje suwaczki i zdjęcia :confused: bo jeszcze nie kumam:zawstydzona/y:

Do góry