reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2008 - otwarty

Dzień dobry :-)!

anitaa84 gratuluję Oskarkowi nowych osiągnięć :-).
Adrianek też mało śpi :tak:. Zasypia ok.22-23, a wstaje ok.8-9. W między czasie budzi się zazwyczaj 3 razy na karmienie (karmię go piersią). Natomiast w dzień ma 1-2 drzemki, które w sumie trwają ok.1,5 godz.

Agnieszka&Emily gratuluję Emily nowych osiągnięć :-)

Kunek dziękuję :-).
Ja również gratuluję Emilce nowych osiągnięć :-).
Cieszę się, że z Emilką wszystko dobrze.

michalzuzia gratuluję Zuzi nowych osiągnięć :-).

Nikaa gratuluję Oliwce nowych osiągnięć :-).
Na szczęście Adi zasypia, w krótkim czasie po przystawieniu do cyca :-).

sierpniowamama gratuluję Arturkowi nowych osiągnięć :-).
Adrianek też nie lubi folii przeciwdeszczowej. Jak tylko mu ją zakładam, zaczyna płakać i wiercić się w wózku. Dlatego podczas deszczu, jeśli nie musimy, to nie wychodzimy z nim z domu.

gusiaczek_p gratuluję Ali nowych osiągnięć :-).
Mam nadzieję, że w dzień tej wielkiej uroczystości pogoda Wam dopisze.
Super zdjęcia :tak:. Uroczą masz córeczkę :-).

U nas od samego rana pada deszcz, więc siedzimy w domu :-(.
Adrianek staje przy meblach i czasami trzyma się tylko jedną rączką, a od kilku dni potrafi przez kilka sekund stać bez trzymanki :tak::-).
Przedwczoraj, jak się bawił z moją siostrą, to kilka razy wstał sam, puścił się jej, dwa razy klasnął i upadł na pupę :tak::-D. Trzymany za rączki stawia kroki, a ostatnio zaczął raczkować (o ile to można nazwać raczkowaniem), ale do tyłu :-D.
Ostatnio był z moją siostrą i mamą na spacerze w lesie. Moja mama powiedziała mu, że w lesie mieszkają wilki i robią "uuuuu"... I Aduś po powrocie do domu cały czas mówił "uuuuu" :-).

Pozdrawiam :-)!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, nie mogę się powstrzymać i muszę się pochwalić jak pięknie stoi moja pannica jak się tak nie wierci:-)
i takie tam jeszcze inne z tej samej serii;-)

Załączniki

• DSC03497małe nk.jpg
    DSC03497małe nk.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC03478małenk.jpg
    DSC03478małenk.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC03502.jpg
    DSC03502.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 54
Dobry wieczór :blink:
Nikaa- mam nadzieję że noce już są lepsze. Artur spał od urodzenia sam, ale gdy w nocy dziąsła dawały o sobie znać to często pomagało spanie z nami. Chyba po prostu potrzebował bliskości. Oby Oliwce szybko wyszły dwójki i nie musiała się męczyć :tak:.
mama_Adrianka- Artur na szczęście nie płacze itp. przez folię, wali w nią oburącz i czasem nawet się z tego śmieje :sorry2:. Fajnie że Adrianek już sam wstaje. Artur wciąż się przymierza ale on wszystko robi ostrożnie tak więc długo ćwiczy zanim się zdecyduje :yes:.
gusiaczek_p- świetne foty. O ile pamiętam jutro obchodzicie roczek więc wszystkiego najlepszego dla córeczki ;-).

U nas pojawiła się nowa umiejętność, Artur nauczył się klaskać. Patrzy na swoje ręce chwilę się zastanawia i zaczyna klaskać :sorry2:. Dopracował też przybijanie piątki i podskakiwanie :baffled:. Trzyma się np. suszarki z praniem i podskakuje dość wysoko potrząsając głową na boki albo patrząc do góry (prawie za siebie) :no: co grozi skręceniem karku. Z bardziej przyziemnych spraw to wybrałam się do kościoła i już wiem że roczek będzie 23 sierpnia o godz. 11 :baffled:. Trochę za wcześnie jak dla mnie, ale cóż robić :errr:. Zakupiłam już ozdobne świeczki na tort, który sama upiekę i pomału wszystko przygotowuję :blink:. Wolę już zacząć niż potem na ostatnią chwilę wszystko załatwiać. Uciekam spać bo po wczorajszej nocy z nawałnicą oczy mi się kleją... małego wybudzał deszcz walący w szybę.

Hej, nie mogę się powstrzymać i muszę się pochwalić jak pięknie stoi moja pannica jak się tak nie wierci:-)
i takie tam jeszcze inne z tej samej serii;-)
Super fotki Alicja pieknie stoi:tak::tak::tak:

O ile dobrze wyczytalam z suwaczka Twoja mala pannica ma dzis swieto tak wiec

W Dniu tak pieknym i wspanialym zycze Tobie ALICJO sercem calym zdrowia szczescia pomyslnosci sto lat zycia i radosci!!!!!!!!!:-):-):-):-)

GUSIACZEK P sliczne zdjecia coruni.
Wszystkiego naj...naj...najlepszego dla Alicji z okazji pierwszych urodzinek-duzo zdrowka, szczescia, pysznego tortu i mnostwa pieknych prezentow
zycza Oliwka i Monika .
SIERPNIOWAMAMA gratuluje nowych umiejetnosci Arurkowi. Ja ciagle probuje nauczyc corcie klaskania ale ona nie potrafi sie skupic na niczym dluzej niz pare sekund i po chwili mi ucieka. Czasem zdazy jej sie samej chwilke porobic kosi kosi ale to pewnie przypadek.
Wy bedziecie 23.08 obchodzic roczek a my tego dnia wreszcie ochrzcimy nasza dziecine:zawstydzona/y:.

Dzień dobry :-)!

gusiaczek_p śliczne fotki :-):tak:.
A oto życzenia dla Ali z okazji jej Pierwszych Urodzin:
Wszystko, co piękne i wymarzone,
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.

sierpniowamama gratuluję Arturkowi nowych umiejętnosci :-).

Adrianek ostatnio wzbogacił swoje słownictwo o słowo "lala", a od wczoraj raczkuje (i to do przodu) :-):tak:. A już myślałam, że ominie ten etap.
Myślałam też, że najpierw wyrzną mu się trójeczki, a tu niespodzianka... lada dzień powinna mu się przebić dolna, prawa czwórka :tak:.

Miłego weekendu :-)!

Baaardzo dziękujemy za życzenia:-) Imprezka się udała. Mimo nie zaciekawej pogody był grill na świeżym powietrzu, tylko, że siedzieliśmy pod dachem. A dzisiaj jedziemy do prababci Ali i zaraz muszę się szykować. Buziaki dla Was:happy2:

Witam, ale tu pustki :-D
Od wczoraj grzeje słonko i nareszcie czuć że mamy wakacje :rofl::rolleyes:. Wczorajszy dzień spędziliśmy na balkonie bo tak grzało że nie szło z małym wyjść. Niestety balkon mamy malutki i nie wiele możliwości :dry:, chciałabym rozłożyć małemu basenik niestety nie zmieści się :baffled:. Chyba zawiozę basenik do moich rodziców tam jest dużżży balkon i ogródek. Kurcze szukamy z mężem od jakiegoś czasu działki i nic z tego :nerd:. Przynajmniej miałabym gdzie z małym chodzić.
Chrześnica męża miała urodziny i zaprosiła mnie na kawę. Chciałam to wykorzystać i wręczyć bratowej zaproszenie na roczek, pomyślałam że moja wizyta złagodzi konflikt. Niestety chyba się pomyliłam. Usłyszałam zdawkowe cześć przy wejściu i tyle :wściekła/y:. Olałabym ją ale żal mi małego. I kompletnie nie wiem co zrobić.... nawet nie wiem czy przyjdzie na ten roczek :no:. Wściekła jestem na nią i tyle.
Artur wczoraj 2 razy sam stał bez trzymania i nawet się nie zachwiał :tak:, tyle że jak się zorientował to zaraz klap na dupę :tak:. Przez ten upał nie chce jeść i mało pije :baffled:. Ze spaniem też jest różnie. W nocy nawet ok ale w dzień męczy do upał. Uciekam obudził się.

A tu dalej cisza :confused:
...no to pochwalę się tylko że Artur wreszcie nauczył się przechylać butelkę (taką z niekapkiem )aby się napić. Dotąd musiałam robić to za niego, a najśmieszniejsze że ze zwykłej szklanki to się napije :-D. Wczoraj byłam u rodziców i pluskaliśmy się w baseniku :tak:. Młody był zachwycony :sorry2:, a i ja z chęcią się zamoczyłam :-D. To tyle... może ktoś się odezwie :blink:

Załączniki

• P7045225.jpg
    P7045225.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 60
reklama
:) cisza jak makiem zasiał..

u nas tez od kilku dni byly kapiele w basenie ale niestety mały sie zaraził katarem i kaszle tez wiec póki co sie leczy:baffled:

pierwszy raz jest przeziebiony i jestem zielona co mam zrobic zeby mu było lepiej..kataru nie daje sobie odciagnac wiec dostaje tylko nasivin i drosetux

sierpniowamama super Arturek:tak:

Do góry