No ja też się cały czas nad tym kombinezonem zastanawiam i mam cały czas w pamięci jak kiedyś zajmowała się Agatką była mniej więcej w wieku naszych pociech teraz i rodzice sprawili jej piękny kombinezon jednoczęściowy. Fakt fajnie się zakładało ekspresem ale jak już chciałam wejść z nią do sklepu to robił się problem a tak zdejmę jej kurteczkę a w tych spodniach niech sobie biega. No już sama nie wiem. Chyba kupię i taki i taki. Najwyżej M powie że zwariowałam.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja też tak myślę Przecież wpakować malucha w takim kombinezonie(bez różnicy jedno,czy dwuczęściowym) do fotelika w samochodzie to dupa ugotowanaMy mamy jednoczęściowy po Oli i będzie w sam raz na sanki i na dwór a jak będziemy gdzieś jechać np. do sklepu to mu będę ubierala kurteczkę i spodnie takie zwykle np, dżinsy a pod spód rajstopki
A włąśnie, trzeba sanki kupić
No tak tylko że my zakupy zazwyczaj robimy w trakcie spacerku, a mała już nie chętnie siedzi w wózku żebym mogła np ubrać ją lżej i w kurteczkę i zapiąć w śpiworek (mam taki do wózka). A jak już przyjdzie zima i wkoło będzie biało to znając mojego niespokojnego duch nie wytrzyma w wózku dłużej jak 5 minut. Zresztą tak miałam z tą małą którą się opiekowałam i dlatego teraz mam problem. Nie wiem pomyślę jeszcze.
Niestety naszych kubeczkow tez sie nie da prosto zakrecic, ale Pati jakos sie do tego przyzwyczail.Przyszedł dwa dni temu ten kubeczek, mały zajarzył o co w nim biega. Ale ja mam inny problem. Do mam które kupil takie cudo. Czy też u Was nie można zakręcic wieczka , aby był prosto, tzn równo między uchwytami? U nas nie a rady , nie jest w centralnym miejscu tylko przekrzywiony i małemu źle się go trzyma i pije.
No to cieszę się że ktoś ma tak samo jak ja przynajmniej jak M będzie marudził że znowu mnie ponosi to będę miała atut że nie tylko ja tak mamTo samo sobie dziś myślałam i też kupimy 2 kombinezony.
donkat
Fanka BB :)
z mojego doświadczenia polecam jednoczęściowy. Mai kupiłam dwu i sie nie sprawdził a jedno , wkładasz , zasuwasz i już
My mamy jednoczęściowy po Oli i będzie w sam raz na sanki i na dwór a jak będziemy gdzieś jechać np. do sklepu to mu będę ubierala kurteczkę i spodnie takie zwykle np, dżinsy a pod spód rajstopki
wlasnie ja mam kurteczke na zime, a mieskzam na wsi, wiec sklepy mnie nie dotycza. do samochodu i tak bym kombinezonu nie zakladala.
a z tym ubieraniem wiadomo jakie teraz sa problemy, wiec lepiej to co sie szybko i bezbolesnie zaklada
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Ja też muszę kupić Tymkowi kombinezon, bo Kuba miał fajne dwu i jednoczęściowe, ale niestety, jeden za mały już, a drugi jeszcze za duży I to sporo.
I chyba zrobię tak jak proponujecie, kupię jedną samą kurteczkę (widziałam prześliczne w 5-10-15) i drugi jednoczęściowy kombinezon. Jednak myślę, że dla takich maluszków jednoczęściowe są najfajniejsze, przede wszystkim dlatego, że wkłada się je szybciutko, nic się nie roluje i nie podwija, nie ma szelek, które trzeba regulować, a zamki w spodniach od kombinezonów lubią się przycinać;-) Poza tym mam cieplutki śpiworek do wózka, więc w cieplejsze dni zimowe nawet na spacer nie musiałabym wciskać małego w kombinezon, a jedynie w kurteczkę, na dół cieplejsze rajtki i spodnie, buciki, w kombinezon i w długą
I chyba zrobię tak jak proponujecie, kupię jedną samą kurteczkę (widziałam prześliczne w 5-10-15) i drugi jednoczęściowy kombinezon. Jednak myślę, że dla takich maluszków jednoczęściowe są najfajniejsze, przede wszystkim dlatego, że wkłada się je szybciutko, nic się nie roluje i nie podwija, nie ma szelek, które trzeba regulować, a zamki w spodniach od kombinezonów lubią się przycinać;-) Poza tym mam cieplutki śpiworek do wózka, więc w cieplejsze dni zimowe nawet na spacer nie musiałabym wciskać małego w kombinezon, a jedynie w kurteczkę, na dół cieplejsze rajtki i spodnie, buciki, w kombinezon i w długą
donkat
Fanka BB :)
Ja też muszę kupić Tymkowi kombinezon, bo Kuba miał fajne dwu i jednoczęściowe, ale niestety, jeden za mały już, a drugi jeszcze za duży I to sporo.
dlatego ja, gdy zdecyduje sie na drugie dziecko, to chcialabym poczac je w zbkizonym czasie do pierwszego. jesli bedzie ta sama plec, to ciuszki powinny idealnie pasowac czasy sa ciezkie, wiec trzeba kombinowac
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
już Was widzę jak w "Kogel Mogel" będziedlatego ja, gdy zdecyduje sie na drugie dziecko, to chcialabym poczac je w zbkizonym czasie do pierwszego. jesli bedzie ta sama plec, to ciuszki powinny idealnie pasowac czasy sa ciezkie, wiec trzeba kombinowac