reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Mam już hopla. Na widok ksiegarni na oczach wyskakują mi klapki i lecę od razu kupować małemu bajli. Ani ja ich jeszcze mi nie czytam , ani on nic nie rozumie, ale ciągle mu je kupuje. Nie lubie jak dziecko ogląda bajki w TV lub na płytach, wolę czytane.

:-):-D:-)nareszcie bratnia dusza!! Mam dokładnie ten sam instynkt łowcy książeczek dla dzieci. Tylko ja Małemu podczytuje bo zauważyłam, że ogromną radochę sprawia mu słuchanie różnych modulacji głosu. Obecnie jesteśmy na trzecim rozdziale Kubusia Puchatka;-). Jasne, że jeszcze nic smyk nie rozumie, ale niech się przyzwyczaja;-);-)

reklama
rzeczy zbedne zupelnie nie potrzebne:
- gabka w ksztalcie misia do wanienki- mala kapie sama bez zadnych pomocy gabki nie uzylam ani razu lezy zapakowana na szafie

- rozek - tak jak gabka lezy na stzafie zapakowany
- rekawiczki "niedrapki"- mala miala ubrane je raz a to dlatego ze miala bardzo zimne raczki po kapieli
- gaziki nasaczone spirytusem "LAKO" - ani jednego nie uzylam bo nic z pepuszkiem nie robilam sam sie zagoil, przydadza sie dopiero jak mala zacznie biegac na zdezynfekowanie zdartego kolanka
- termomet kapielowy - od poczatku wode sprawdzam reka
- tak samo jak atru te ceratki kupilam 2 a wogole ich nie uzywam kupuje podklady jednorazowe

- gabka w ksztalcie misia do wanienki- mala kapie sama bez zadnych pomocy gabki

a nam na samym początku ta gąbka bardzo się przydała. mały oswoił się z wodą, miał swobodne rączki i nóżki, a my mogliśmy kruszynkę spokojnie umyć bez moczenia pępuszka. potem rzecz jasna zachciało mu się szerszego dostępu do wody;-), ale gąbka swoje zrobiła :-)

Tygrysku podobne skarpetki są w Tesco - 3 pary za 9 zł. Rózne rozmiary.
Wogle w tesco sa fajne rzczy dla dzieci, np 3-pak pajacykow z miłej bawełenki, ładne wzornictwo za 45 zł.

Potwierdzam ;-) Rzeczy z Tesco są bardzo dobre gatunkowo. Mam kilka body z Disney'a i już się porozciągały a ubranka Tesco'we dalej jak nowe.
Ostatnio w Smyku kupiłam kilka fajnych ciuszków przecenionych o 50 a nawet 70% :)

polecam takie ksiazki:
Krzysztof Sąsiadek "Zabawy paluszkowe"
M. Bogdanowicz "Przytulanki, czyli wierszyki na dziecięce masazyki"

Cariocca - uwielbiam takie ksiazki i juz pedze zeby je nabyc! ale nie wiesz czy w empiku dostane bo wlasnie sie wybieram...czy raczej na necie?

reklama
Do góry