Carioca - na ulotce Emulsji do kąpieli Oilatum napisano:
"Kąpiele dla niemowląt: Do wypełnionej wodą wanienki dodać 1/2-2 nakrętki emulsji Oilatum. Obmyć delikatnie dziecko wodą. Osuszyć skórę ręcznikiem."
Nie ma żadnych restrykcji czy ograniczeń w stosowaniu Emulsji, chyba że pojawią się ślady reakcji uczuleniowej (ale tak może się stać przy każdym płynie do kąpieli dla niemowląt). Ja stosuję 1/2 nakrętki do każdej kąpieli. Skórka zrobiła się super mięciutka i nawilżona.
Kamila - jeśli chodzi o
Huggies'y te standardowe, to rzeczywiście są nie najlepsze. Ale ja przy Kubie dość długo stosowałam
Huggies Super Flex i świetnie się sprawdzały, głównie dlatego, że wówczas były jedynymi pieluszkami, które miały rozciągliwe paski przy zapięciach, rozciągliwy tył pieluszki (dzięki czemu lepiej przylegała do plecków) i szerokie rzepy (które mogłam wiele razy odklejać i przyklejać), a przy tym bardzo chłonne i dobrze wyprofilowane. Kuba nie miał w nich żadnych odparzeń, ale niestety szybko wyrósł z największego dostępnego wówczas na rynku rozmiaru. Natomiast
Pampersy dopiero niedawno wprowadziły pieluchy z "robaczkiem", czyli te z rozciągliwymi boczkami. I wtedy też wróciły do łask. Teraz przy Tymku używam
Pampersów New Baby rozm. 2 i są OK (rozm. 1 przydał się tylko przez 2 tygodnie i została mi cała paczka, którą dostałam w prezencie od kuzynostwa). Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane -
Huggies są bardzo dobre, natomiast uważam, że Pampersy są do niczego. Ja używam kupowanych w Niemczech
Baby Love Sensitive i na razie nie zauważyłam żadnych reakcji uczuleniowych. Koszt 1 paczki to 1,25 Euro czyli nie całe 5 zł. Natomiast za najlepsze na świecie chusteczki uważam
Nivea Soft & Care, tyle że diabelnie drogie. W ogóle uważam, że kosmetyki Nivea są jedynymi z najlepszych na rynku (niestety w niemieckiej drogerii, gdzie najczęściej robię zakupy nie prowadzą tej marki, a w Polsce staram się kosmetyków nie kupować).
Majandra - fajne są te chusteczki Dada biedronkowe, ale np. mój Kuba po jakimś czasie dostał od nich uczulenia na pupie:-
-
-( i musiałam z nich zrezygnować. Przerzuciliśmy się na niemieckie Baby Love albo te z Rossmanna - bardzo podobne do tych z Niemiec. Za to pieluchy Dada Komfort są bardzo fajne, aktualnie kupuję je jeszcze dla Kuby na noc i na spacer. Niestety, już wyrasta z największego rozmiaru. Muszę sprawdzić te chusteczki z Carrefour'a.