reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Dziewczyny, jak tylko Kuba zaczął stabilnie siadać, to przeprowadziłam go ze zwykłej najprostszej wanienki do brodzika prysznicowego. I tak go kąpiemy do dziś - napuszczam wody do brodzika i Kuba chlapie się na siedząco albo, jak nie ma czasu albo jest późno, to po prostu na stojąco "bierze" prysznic. Tyle, że on by w ogóle nie wychodził z wody.

Mam prośbę, co myślicie o stelażach do wanienek? Czy są wytrzymałe i stabilne na tyle, że można spokojnie i bezpiecznie kąpać noworodka i niemowlaczka na wysokościach? Czy lepiej stawiać wanienkę na podłodze?

reklama
Atruviell takie stelaze z samego zalozenia, ze sa robione dla malenstw powinny byc bezpieczne, ale powiem Ci szczerze, ze mimo wszystko balabym sie kapac tak dziecko, obojetnie jak stabilny bylby taki stelaz to mialabym stracha.

No cóż, my Kubę też początkowo kąpaliśmy w naszym wielofunkcyjnym pokoju, stawiając wanienkę na ławie. Ale wkrótce nasze dziecko odkryło cudowne możliwości swoich rączek i nóżek, co kończyło się potopem na cały pokój. A na podłodze stary, dębowy parkiecik, który zaczął fantazyjnie czernieć. Nie nadążaliśmy z wycieraniem. W konsekwencji wyprowadziliśmy się na kafelki do łazienki, ale tam mało miejsca i niezbyt wygodnie, kręgosłup wysiadał i nogi drętwiały od wymuszonej pozycji między szafką a kibelkiem :-):-):-). Tak więc myślałam, że sobie jakoś życie ułatwię.

Ja kapalam na naszym lozku bo jest dosc wysokie, rozkladalam 2 duze grube reczniki i bylo ok do jakis 6 miesiecy. Potem Patryk zaczal chlapac i zaczelam go kapac w wanince wlozonej do wanny.

Bardzo polecam wanienke z hamaczkiem. Mialam przy Patrysiu co prawda troszke inna ale bardzo sie sprawdzila. Z ciekawostek to waninka ta jest zaprojektowana tak zeby sie miescic w kuchennym zlewozmywaku, ma korek dzieki ktoremu latwo wypuscic wode,nie uwierzycie ale wiekszosc amerykanow wlasnie w kuchni kapie dzieci. Niby to wygodne bo nie trzeba sie schylac :):)
A ja mam ta wanienke tez z hamaczkiem Babies "R" Us - The First Years Sure Comfort Deluxe Newborn-to-Toddler Tub by Learning Curve

Pamietajcie tylko z e te wanienki sa mniejsze od standardowych ale powinny starczyc do jakis 6-7 miesiecy.

Tylko ja nie mam wanny w łazience, a i łóżko jest na stelażu a nie na materacu, nierówna powierzchnia i nie ma się jak dostać z dwóch stron. Nie mam też kuchni w pełnym tego słowa znaczeniu :) Ale marudzę, co?

Bo się parkietu zachciało :) jakby było linoleum to nie byłoby prpoblemu :-)

Ale faktycznie chyba w Twoim przypadku taki stelaż to niezła opcja, rozumiem ze wtedy bys kąpala w lazience na stelażu i maluch bedzie chlapal na kafelki.

Ja również będę kąpala w moim wielofunkcyjnym pokoju (w poprostu dużej kuchni, jak to mówi mój tata), na stole, bo w części kuchnnej mam terakotę.

reklama
Aneczko wydaje mi sie ze mam te wanienke tylko pod inna nazwa albo bardzo do niej podobna
Babies "R" Us - Eurobath Kit in White

U mnie sprawdzila sie jako druga wanienka jak Patryk wyrosl z tej malutkiej z hamaczkiem. Jest bardzo wygodna i rzeczywiscie dosc duza, Patryk ma juz prawie 18 miesiecy a nadal spokojnie sie w niej miesci.

Nawet jesli to nie jest ta sama ktora ja mam to na pewno jest duzo wieksza do Fisher Pricea.

Atruviell a masz pralke w lazience? moze na niej by sie dalo. Tylko ze musialbys miec mniejsza wanienke. Jak nie no to chyba ten stelaz to bedzie najlepsze rozwiazanie, przynajmniej na poczatek poki dzidzius lekki.

Do góry