reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

elwirka, no to brawo dla Oliwki, teraz to pewnie wszystko szybko pójdzie :tak:

mała mi, pewnie coś w tym jest, bo wkońcu chodzi o to żeby dostać się tam gdzie się chce a jakim sposobem to już mniej ważne dla naszych dzieciaczków ;-)

Patryk pełza już tak sprawnie, że jak go coś zainteresuje to nim się odwróce on już tam jest, wygląda troche jak żołnierz w okopach :-D dzisiaj pozwiedzał kuchnie w najgłębszych zakamarkach i okazało się że wcale czysto tam nie jest :no: wyglądał jakby z piaskownicy wrócił :shocked2: no i faze ma na gadanie, jezor wystawia do tego i bardziej mu plucie wychodzi niż gadanie :-D Ja bardzo szybko zaczełam mówić bo jeszcze zanim roczek skończyłam potrafiłam z trzech wyrazów zdanie ułożyć i łatwo było się ze mną dogadać, podobno ;-) no ale gadulstwo mi pozostało :zawstydzona/y: za to mój brat szybciej zaczął chodzić, już przed roczkiem miał na swoim koncie pierwszą ucieczke z domu :-D

reklama
tak czytam i czytam i widzę , że dzieciaczki brną do przodu:-)
Natalka od paru dni przemieszcza się na dwóch nóżkach wzdłuż łóżek i mebli, teraz ma manie mówienia " tata" , " mama" już jej przeszło, nauczyła się wystawiać język i dotykać czubka nosa

elusia- to zdolna dziewczynka :)
elwirka-super :) i nie tak póżno to opanowała :), moja Ola usiadła na ponad 7 mcy, a nie była wcześniakiem, więc twoja mała wszystko nadrobi, jeszcze będziesz chciała, żeby poleżała :)
mała mi- moja Ola nie raczkowała a chodzić zaczęła na roczek, więc i tak późno.

A mój Arek zaczyna klęczeć i próbuje raczkować, ale nie może pupy przesunąć, tylko na pieska klęczy.

ROXI - no to gratulacje dla małego żołnierzyka :-) A z tym brudem to u nas to samo. Jak mały zaczął teraz pełzać to jasne ubranka są wieczorek lekko siwe na rękawach, kolanach i brzuchu ;-)

ELUSIA - gratulacje dla małej chodzenia :-) No i to dotykanie językiem nosa - wymiękam :-D :-D :-D

elusia to fajnie, że już chodziś zaczyna tak łądnie. Aga czasem wstaje w takich miejscach że aż blada się robię bo jak wstanie przy ścianie to nawet nie ma się czego złapać a też chodzi przy meblach wszędzie i czasem leci
Elwirka widzisz mówiłam, ze jak zaskoczy to pójdzie jak błyskawica dalej:-)
roxi u nas też tak było, że zawsze wieczorem wszystko było brudne a niby posprzątane i malo tego miała zawsze strasznie pody porozciągane od tego pełzania, że połowa już się do niczego nie nadaje

nice, to u ciebie jest czysto ;-) bo u nas to on ma kolana raczej w kolorze grafitu ale nie wiem czy powinnam się tym chwalić :rolleyes2: chyba zaczne zmywać podłoge trzy razy dziennie :sorry2:

mamaagusi, no u nas też wszystko takie porozciągane, szczególnie kolana, ale to chyba od tego bujania się na czworaka :-)

reklama
ROXI to wlasnie dlatego Leane ma ciuszki "po domu" i ciuszki na ulice. te po domu to najczesciej spodenki jakies co podostawala po dzieciach znajomej wiec mi nei szkoda ich jak ubrudzi uplami itp.koszulki to samo.

Do góry