reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

elwirka, no to brawo dla Oliwki, teraz to pewnie wszystko szybko pójdzie :tak:

mała mi, pewnie coś w tym jest, bo wkońcu chodzi o to żeby dostać się tam gdzie się chce a jakim sposobem to już mniej ważne dla naszych dzieciaczków ;-)

Patryk pełza już tak sprawnie, że jak go coś zainteresuje to nim się odwróce on już tam jest, wygląda troche jak żołnierz w okopach :-D dzisiaj pozwiedzał kuchnie w najgłębszych zakamarkach i okazało się że wcale czysto tam nie jest :no: wyglądał jakby z piaskownicy wrócił :shocked2: no i faze ma na gadanie, jezor wystawia do tego i bardziej mu plucie wychodzi niż gadanie :-D Ja bardzo szybko zaczełam mówić bo jeszcze zanim roczek skończyłam potrafiłam z trzech wyrazów zdanie ułożyć i łatwo było się ze mną dogadać, podobno ;-) no ale gadulstwo mi pozostało :zawstydzona/y: za to mój brat szybciej zaczął chodzić, już przed roczkiem miał na swoim koncie pierwszą ucieczke z domu :-D

reklama
tak czytam i czytam i widzę , że dzieciaczki brną do przodu:-)
Natalka od paru dni przemieszcza się na dwóch nóżkach wzdłuż łóżek i mebli, teraz ma manie mówienia " tata" , " mama" już jej przeszło, nauczyła się wystawiać język i dotykać czubka nosa

elusia- to zdolna dziewczynka :)
elwirka-super :) i nie tak póżno to opanowała :), moja Ola usiadła na ponad 7 mcy, a nie była wcześniakiem, więc twoja mała wszystko nadrobi, jeszcze będziesz chciała, żeby poleżała :)
mała mi- moja Ola nie raczkowała a chodzić zaczęła na roczek, więc i tak późno.

A mój Arek zaczyna klęczeć i próbuje raczkować, ale nie może pupy przesunąć, tylko na pieska klęczy.

ROXI - no to gratulacje dla małego żołnierzyka :-) A z tym brudem to u nas to samo. Jak mały zaczął teraz pełzać to jasne ubranka są wieczorek lekko siwe na rękawach, kolanach i brzuchu ;-)

ELUSIA - gratulacje dla małej chodzenia :-) No i to dotykanie językiem nosa - wymiękam :-D :-D :-D

elusia to fajnie, że już chodziś zaczyna tak łądnie. Aga czasem wstaje w takich miejscach że aż blada się robię bo jak wstanie przy ścianie to nawet nie ma się czego złapać a też chodzi przy meblach wszędzie i czasem leci
Elwirka widzisz mówiłam, ze jak zaskoczy to pójdzie jak błyskawica dalej:-)
roxi u nas też tak było, że zawsze wieczorem wszystko było brudne a niby posprzątane i malo tego miała zawsze strasznie pody porozciągane od tego pełzania, że połowa już się do niczego nie nadaje

nice, to u ciebie jest czysto ;-) bo u nas to on ma kolana raczej w kolorze grafitu ale nie wiem czy powinnam się tym chwalić :rolleyes2: chyba zaczne zmywać podłoge trzy razy dziennie :sorry2:

mamaagusi, no u nas też wszystko takie porozciągane, szczególnie kolana, ale to chyba od tego bujania się na czworaka :-)

reklama
ROXI to wlasnie dlatego Leane ma ciuszki "po domu" i ciuszki na ulice. te po domu to najczesciej spodenki jakies co podostawala po dzieciach znajomej wiec mi nei szkoda ich jak ubrudzi uplami itp.koszulki to samo.

Do góry