reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych Pociech

jak się fajnie czyta o rozwoju naszych marcowych Skarbów:-) Zuch chłopaki i dziewczyny:-)

dawno nie pisałam co u nas...a się dzieje:-D
Melka na równe 4 miesiące zaczęła się turlać z brzucha na plecy i z pleców na brzuszek.
na około 4,5 miesiąca zaczęła stać na czworaka, bujać się, pełzać, robić pompki..i ogólnie różne dziwne pozy:-p
12 sierpnia przebił się nam pierwszy ząbek :-)pare dni później drugi:-) i tak mamy małego gryzonia, który zawzięcie się ślini i gryzie wszystko co jej w paszczę wpadnie :p

jak skończyła 5 miesięcy zaczęła z czworaka siadać, ale z trzymaniem się rączkami o podłogę. Bez trzymanki jeszcze nie siada.

Wiercipiętek z niej straszny, z koca ciągle zwiewa, włazi pod leżaczek, stół...zawsze coś ciekawego panna umie wykombinować :p

z gadaniem różnie, ma fazy że japka mała się nie zamyka, a czasem zastój jest. Ogólnie dużo bawi się buzią, pluje, dzióbki robi, parska, śpiewa namiętnie w stylu "aaa jaa ajaa" ewentualnie "giiiiii" hehe
jak się wkurza i marudzi to najczęściej "mówi" "niiiiieeeeeee"
sylab w stylu baba mama dada jeszcze nie mówi, czasem coś się wymsknie, ale mam wrażenie że na razie przez przypadek :-D

a ostatnio bardzo lubi jak się ją w pionie trzyma i sprężynuje, odbija się nóżkami od ziemi, skoki jej cudnie wychodzą...i chichra się przy tym obłędnie :)

aaa i zapomniałam a doczytałam u was hehe Melka też lubi nogami się bawić i paluchy sobie obgryza :p
i ściąga łajza skarpetki notorycznie:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrysia już tak ćwiczy obroty po panelach, że w szoku jestem, zaczyna też podnosić pupkę i podciągać nóżki. Jakby ją posadzić to kilka sekund sama posiedzi, więc w tym temacie nie naciskamy. Pogadana jest kiedy jestem z nią twarzą w twarz, no i do jednej pszczółki nawija. Piszczy i cieszy się w głos jak Oliwia do Niej mówi albo ja ją łaskoczę pod paszkami :-) Paluchy u stóp namiętnie obślinia, zęby się jeszcze nie przebiły choć je widać. A dziś mi w ogóle zsunęła się z łóżka przy ścianie, sama chyba była w szoku ale nie przestraszyła się, bardziej ja. Normalnie na sekundę z oczu jej nie można spuścić bo coś wymyśli zaraz. Jak lubiła siedzieć w bujaku to tak teraz nie bardzo. Leżenie na brzuchu, na panelach i uderzanie rękę by było słychać huk to dla niej frajda. Jeszcze samolot robi ze złości, rozkłada ręce, podnosi nogi i krzyczy by ją wziąć przewrócić na plecy bo już się zmęczyła.

bo najpierw dzieciaki jak raki :-D do tyłu idą i dziwią się czemu zabawka się oddala zamiast przybliżać:-D
Gratki dla Gabrysi i Ethana:tak:

moja mała też najpierw do tyłu podbijała świat, teraz zaczyna kumać jak sunąć do przodu:-p

co do podłogi...to Mela z kolei lubi namiętnie lizać panele:eek::rofl2:

Kania no to super!!!!
Truskafffka ja sie smieje ze on jest raczkiem dlatego najpierw przesuwa sie do tylu:-D ale widze ze nawet go to nie stresuje ze zabawka sie oddala:szok: a Smak paneli napewno jest inny niz to co probowala dlatego jej smakuje:-D

reklama
Do góry