reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rosnące brzuszki

reklama
Ninja masz rację!!! Ja mam też takiego plana tym bardziej, że teraz u nas z seksem kruchutko ze względu na te moje skurcze ale jak tylko zapali się zielone światło.... oj oj będzie się działo:tak::tak::-D;-)

Hehe perfidne z nas mamuśki - planujemy kiedy urodzimy - nic nie zostawimy naturze?? :szok:
Ninja - a tak a propo gumki, o ile dobrze pamiętam to Tobie Gin nakazał bzykać sie w gumce, dlaczego?? coś było nie tak?
Mi wsumie nic takiego nie powiedziała ale od któregoś tam tyg (nie pamiętam właśnie) trzeba się ograniczyc (czy tam właśnie bzykać w gumie). A pod koniec to nawet wskazane (tzn. sperma) :-)
Jak to jest dokładnie?
Bo co do bzykania to mam jakąś psychiczną bariere ostatnio i nie dopuszczam do mojego orgazmu (może to i głupie ale boje się żeby nie wywołać skurczów).:baffled:

ja tam nie pilnuje sie teraz i nie zamierzam do konca ciazy:-pgumki nienawidze z całego serca a ze nie mam nakazu od gina to i korzytsam;-):-p

weronikaa - właśnie o to chodzi z gumką, że w spermie są składniki, które mogą wywołać skurcze, dlatego wskazane bardzo jest bzykanie bez gumki na koniec ciąży :-) . Mi gin zakazał kategorycznie na razie bzykania bez gumki (no a dla mnie to nie jest tak do końca fajny sposób :sorry2: bo przed ciążą nie używaliśmy z małżonem).

A skurczami przy orgazmie zupełnie nie musisz się martwić - są one zupełnie naturalne, więc nie zagrażają ciąży (a i dzidziusiowi fajnie się kołysze podobno :-D)

Takżeod 37 tygodnia bzykanie bez gumki, intensywne pieszczenie sutków i może się uda urodzić się do terminu ;-);-);-);-)

To że sperma zawiera oxytocyne to wiedziałam i że od 37tc to nawet wskazane pukanie BEZ tylko tak się głowiłam z tym orgazmem, ale skoro można .....
Uffff to dziś dopadne mężusia.... :-):-D:-)

Ale macie sie fajnie;-) z tym bzykankiem ja to nie bardzo moge:baffled: bo na udzie i kroczu mam zylaki takie ze masakra i po kazdym kochaniu mam to wszystko nabrzmiale i boli i gin mi nie bardzo zaleca wiem ze po porodzie zejdzie bo wczesniej tez zeszlo ale obecnie nic przyjemnego:no:

I wyklują się małe bzykajątka...:-D
Mi zostaną pamiątki na piersiach może nie jakieś tam wielkie ale nie chcę ich:baffled:
A to pewnie przez nieużywanie stanika w nocy i w większej części dnia:wściekła/y:

hahahahaha a ja myślałam,że jestem jedyna, która ma taki plan na 37 tc (bzykanko, zabawa z sutkami):-D:-D:-D:-D:-D:-D, a tu prawie każda ma taki plan.
My tez się zastanawialiśmy czy z gumką czy bez ale jednak cały czas bez i dobrze się czuję:tak:. Trzeba teraz się wyszaleć, bo po porodzie dojdzie zmęczenie i lekka niedyspozycja...no i powróci okres:wściekła/y::wściekła/y:, już zapomniałam jak to było:baffled:.

reklama
Do góry