reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rosnące brzuszki

Ja tez sie smaruje ale teraz tylko balsamem ujędrniającym z garniera
w poprzedniej ciązy wydałam kupe kasy na kremy na rozstepy i tak wyszły:dry::baffled:
podobno jak u kogoś maja wyjśc to i tak wyjda a żadne cuda im w tym nie przeszkodza:-(
a i w pępku nic nei przytyłam dalej mam 103 cm;-) ale skóra jest juz napięta :baffled:

reklama
Mnie wczoraj osłabiła babka w Szkole Rodzenia - tzn. położna środowiskowa.
Ogólnie to zanudzała strasznie i powiedziała że w 90% przypadków pojawic się mogą rozstępy. Ale to wsumie nic strasznego, bo z początku są fioletowo-czerwonawe ale puźniej satją się takie "śliczne" srebrzyste i to jest cudowna pamiątka dla mamuś po ciąży i dziecku. A mówiła to z takim zachwytem jakby to był cud natury i wręcz jakby rozstępy dodawały uroku każdej kobiecie! :wściekła/y::szok::wściekła/y:RANY!! :wściekła/y:

... a moj wujek uwaza ze kobieta z ogolonymi nogami i pachami to nie kobieta. Moze on i ta polozna sie znaja? :D
haahhaahhaahahahahhaahahaa! no nie mogę!

ja smaruję się oliwką pod prysznicem (ale w sumie to kilka minut ją wmasowywuję w brzuszek, piersi i plecy) i jak mi się przypomni to Ziajką na rozstępy. Wielce się rozstępami nie przejmuję (może na razie), ale wiadomo, że każdy chciałby ich uniknąć)

No i tak jak Niekat - dziewczyny znajome mówią, że najłatwiej ich dostać przy przenoszonej ciąży.

Ja na razie nie mam rozstępów, po poprzedniej ciąży zostały mi na piersiach ale na szczęście są mało widoczne:-), mam nadzieję, że tym razem też obejdę się bez a jeśli wyjdą to też chętnie oddam tej kolekcjonerce pamiątek:tak::-D

haahhaahhaahahahahhaahahaa! no nie mogę!

ja smaruję się oliwką pod prysznicem (ale w sumie to kilka minut ją wmasowywuję w brzuszek, piersi i plecy) i jak mi się przypomni to Ziajką na rozstępy. Wielce się rozstępami nie przejmuję (może na razie), ale wiadomo, że każdy chciałby ich uniknąć)

No i tak jak Niekat - dziewczyny znajome mówią, że najłatwiej ich dostać przy przenoszonej ciąży.
dlatego marzy mi sie urodzic przed terminem.... byle nie za wczesnie:dry:chciałabym tak gdzies w 38 tc czyli w pierwszym tygodniu marca... ale obwaiwam się ze nie dam rady ,,,, choc mam plan...:tak:;-):-p

reklama
Miłosza rodziłam właśnie w 38 tyg i teraz też bym tak chciała. jak odstawię fenoterol to może od razu polecę????:tak::tak:

Do góry