reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Jestem po połówkowych. Maluszek nadal za bardzo nie chciał sie ujawnić, gdzieś tam pani doktor mignęło ze dziewczynka ale znowu pewności nie ma.
Wyszło w badaniu " łagodne pielektazje obu miedniczek nerkowych". Pani doktor uspokaja ze to jest delikatnie powiększone i trzeba zrobić kontrole usg za 4 tygodnie i zazwyczaj na etapie ciazy wraca do normy albo zaraz po porodzie. Nie jest to jakaś duża nieprawidłowość i mam sie nie martwić.
Reszta parametrów w normie :-).
Oczywiście jestem trochę zestresowana ale mam nadzieje ze będzie wszystko ok.

reklama
Miałam dzisiaj nie planowana wizytę u gin, ja dostałam 2 tyg zwolnienia ze względu na twardnienie brzuch i skurcze, mam brać nospe i leżeć, oszczędzać się a przy okazji dowiedziałam się, że będziemy mieć syna, maluch pokazał wszystko co chcieliśmy zobaczyć :) a najpiękniej pokazywał nóżki i stopy :)
received_10201710374077408.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
2016-03-23 13.36.38.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg

Załączniki

• received_10201710374077408.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    received_10201710374077408.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    32,9 KB · Wyświetleń: 127
  • 2016-03-23 13.36.38.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    2016-03-23 13.36.38.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    26,3 KB · Wyświetleń: 124
Miałam dzisiaj nie planowana wizytę u gin, ja dostałam 2 tyg zwolnienia ze względu na twardnienie brzuch i skurcze, mam brać nospe i leżeć, oszczędzać się a przy okazji dowiedziałam się, że będziemy mieć syna, maluch pokazał wszystko co chcieliśmy zobaczyć :) a najpiękniej pokazywał nóżki i stopy :)
Zobacz załącznik 751976
Zobacz załącznik 751977
Swietna stupka moj maluch tez dzis pokazywal stupki :-) uwielbiam takie widoki

ciesze sie ze wizyty udane :)

ja musze czekac jeszcze tydzien do upragnionego polowkowego usg. A wlecze sie Jak niewiem...no i mam wrazenie ze tylko ja z was niewiem kto sie ukrywa w brzuchu.

reklama
Jestem po polowkowych. Z dzieckiem wszystko w porządku. Potwierdziła sie też płeć. Będziemy mieć córeczkę :-)
Na badaniu mała nie chciała się troszkę pokazać i lekarka dość mocno przyciskala głowicę usg i potrzasala brzuchem. Pierwszy raz ktoś mi tak zrobił i zastanawiam się czy to bezpieczne. Czy któraś z Was się z takim czymś spotkała?

Do góry