reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

reklama
U mnie 3 listopada, termin na 10 sierpnia. Również słyszałam, że najbardziej wiarygodny termin porodu to ten określony przy usg prenatalnym (11-13+6) u mnie wyszedł wtedy 8 sierpień. Córkę urodziłam 1 lutego i taki miałam termin po prenatalnych badaniach.

Nie ma ten poród i juz te tygodnie takiego znaczenia jak z dzidzia (córeczką!) wszystko ok :p
Podejscie zmienia, bo tez patrząc na te przeokropne zdjęcia mowie, ze jest śliczna haha

Do terminu z om i usg się zbytnio nie przywiązujcie bo to się prawie nigdy nie sprawdza. Ja z córka miałam wg om na 13 czerwca, z usg na 16 , wielką nadzieje miałam ze na dzień dziecka dzidzia juz będzie z nami :-). A wyszło ze dopiero 24 miałam wywoływany poród bo Małej się wcale nie spieszyło ;-)

reklama
Wczoraj miałam wizytę,pomijam fakt, że 3 godziny czekałam :(

wszystko ok, chłopiec pozostaje chłopcem :) fujarkę pokazał już większą :) mierzy około 13-14 cm, więc w normie. Pytałam kiedy najlepiej umówić się na połówkowe na 3D i powiedział, że on zawsze radzi w 22 tygodnu, czyli w pierwszysm tygodniu kwietnia, muszę dziś zadzwonić i się umówić, bo wiem, ze 2-3 tygodnie na przód trzeba tam gdzie chcę. No i wyjaśnił mi i dał pismo odnośnie nie wykrycia przeciwciał, mam grupę 0rh - i wyszło, że nie mam przeciwciał krwinek czerwonych i jeśli to się potwierdzi w 28 tygodniu ciąży to pomiędzy 28 a 30 tygodniu ciąży muszę wykupić immunoglobulinę D, naszczęście lekarz mówił, że kosztuje około 360 zł a nie 450 zł jak wcześniej mówił. Nie zmusi mnie do wykupienia, ale powiedział, że musi mnie poinformować, że takie zmiany weszły no i oczywiście wiadomo, że wykupię. A ostatnio źle zrozumiałam, że jak będę miała przeciwciała to muszę wykupić.

Czy któraś z Was też ma grupę krwi minusową i słyszała o tym?

u mnie termin z om to 10 sierpnia, a z usg wychodziło między 4 a 7. Pamiętam, że z synkiem miałam termin na 21 stycznia a z pierwszego usg na 18 stycznia i 18 właśnie urodzilam :). Teraz tez wolałabym te parę dni wcześniej.

Do góry