reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

reklama
Poniważ ciężarne są bardziej narażone na występowanie cukrzycy pomimo tego że poza ciążą nie mają problemów. Bardzo często bywają zaburzenia organizmu w produkcji insuliny. W lekkich stanach wystarczy dieta i unikanie cukru w diecie, w cięższych - fokładne liczenie indeksów glikemicznych wszystkiego co jemy, albo podawanie sztucznej insuliny dokładnie tak samo jak cukrzycy. Ja bym nie bagatelizowała tego badania. Z krzywej cukrowej właśnie wychodzi jak działa nasza insulina organiczna na dużą dawkę cukru/ glukozy. U nas w przychodni nie podają tej glukozy (chyba nigdzie w polsce?) Trzeba sobie samemu kupic w aptece tyle ile lekarz zaleci, zazwyczaj 75g i rozpuścić w domu przed pójściem na badanie.

Poniważ ciężarne są bardziej narażone na występowanie cukrzycy pomimo tego że poza ciążą nie mają problemów. Bardzo często bywają zaburzenia organizmu w produkcji insuliny. W lekkich stanach wystarczy dieta i unikanie cukru w diecie, w cięższych - fokładne liczenie indeksów glikemicznych wszystkiego co jemy, albo podawanie sztucznej insuliny dokładnie tak samo jak cukrzycy. Ja bym nie bagatelizowała tego badania. Z krzywej cukrowej właśnie wychodzi jak działa nasza insulina organiczna na dużą dawkę cukru/ glukozy. U nas w przychodni nie podają tej glukozy (chyba nigdzie w polsce?) Trzeba sobie samemu kupic w aptece tyle ile lekarz zaleci, zazwyczaj 75g i rozpuścić w domu przed pójściem na badanie.
u mnie w laboratorium rozpuszczaja na miejscu ale musisz miec kupiona glukoze

Wizyta za mna, maluszek rosnie 180g , lekarz smial sie Jakie ma dlugie nogi, tak bardzo chcielismy dojrzec co tam jest miedzy nogami, ale jakies wstydliwe to moje dziecko:-) powiedzial tylko, ze narazie jajek Nie widac, wiec dal mi nadzieje na dziewczynke:-) :) ale fajnie...

Czesc dziewczynki.Jestem tu nowa w 16 tc.Czy znacie sie na odczytywaniu usg lyb mialtscie podobne zdjecia plci.Załączam zdjecia.Prosze o propozycje

Załączniki

• 20160226_134412.jpg
    20160226_134412.jpg
    988,3 KB · Wyświetleń: 110
  • 20160226_134223.jpg
    20160226_134223.jpg
    756,8 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Tez o to spytalam lekarza czy to jajeczka z pitolkiem on powiedzial ze to odbyt.bo jajeczek nie moze jeszcze byc gdyz to zdjecie bylo robione w 14 tc.Wiec juz nie wiem czy tam widac na koncu pipke czy siusiaka

Do góry