reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

reklama
Mamakulka ty miałaś cięcie cesarskie tak? Cięcie to nie poród a wydobycie, nie wiem jak jest z porodem siłami natury, ale pewnie niektórych po tygodniu się zapomnieć nie da. Po cięciu rożnym też nie zawsze jak później są powikłania.
a co do drugiego dziecka po cc to trzeba odczekać przynajmniej 2 lata.. Dobrze by było bo wcześniej to duże ryzyko niestety. Wiec teraz po cc raczej trzeba sie pillnować aby nie zajść zbyt szybko w ciąże. :/ gdzieś czytałam że kobiety niby zachodziły w ciażę szybciej i nic się nie działo, ale strach jednak jest żeby macica nie pękła te szwy się nie rozeszły.

Mayumi ja uważam , że to również poród mimo że sztuczny i owszem wiem o tym, że trzeba odczekać, przecież to był żart, jestem w połogu wiec o współżyciu mogę pomarzyć. Po każdym porodzie czy jak mówisz wydobyciu lub porodzie zdrowo jest jakiś czas odczekać żeby organizm doszedł do siebie po tak wielkim obciążeniu.

No i co do tego czy da się zapomnieć czy nie. Miałam napisać nierozpakowanym, że "wydobycie" i poród to straszna sprawa i bójcie się bo możecie akurat mieć bardzi ciężki? No proszę Cię...

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Nie Mamakulka , nie tak pisać nie miałaś aby straszyć :). Jednak każda wie że różowo nie jest na początku ( i to nie zaleznie tak naprawdę czy to sn czy cc - i nie chodzi nawet o sam poród.
Piszę o tym wydobyciu bo ja z branży medycznej i cały czas tak się u nas mówi. NIe moge powiedzieć że to poród. Takie zboczenie zawodowe. Nie miałam na myśli nic złego.
A odczekać ze współżyciem to i tak trzeba nie ważne czy po cc czy po sn, to wiadomo, tylko myślę jednak że juz po połogu i po porodzie sn, kobiety mają mniejszy stres czy zajdą w ciąże zwłaszcza jak ktoś jeszcze chce mieć dzieci. Po cc ten stres ( np. dla mnie jest większy) Bałabym się zajść w ciąże tak szybko- nawet nie ze względu, że dzieci już więcej nie planujemy bo osobiście nie miałabym nic przeciwko trzeciemu, tylko właśnie jest strach aby jak ciąża już będzie zaawansowana nic się nie stało. A wiadomo rożnie bywa, czasami nawet antykoncepcja może zawieść. Napisałam też o tym bo myślę już w sumie o tych zabezpieczeniach i boje się żeby właśnie zabezpieczenie nie zawiodło.

Ja myślę , że zdecyduje się na wkładkę, ryzyko zawsze będzie bo nic nie daje 100 procent ale chyba wkładka najbardziej mi się podoba. Tabletki mnie zabijają, plastry jakoś nie bardzo. Zobaczymy. Jak pójdę do mojej ginekolog to zapytam co i jak.

Sorry , że tak naskoczylam ale już usłyszałam od szwagra , że poszłam na łatwiznę i zamiast rodzic to sobie wycielam syna. Bardzo mnie to zabolało i dlatego tak.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamakulka ale ja tez mialam cc. Czasami sie nie da inaczej. Mialam 4 lata temu cc bo corka sie nie obrocila do tego zagrozona byla przedwczesbym porodem. Teraz moja lekarka mi powiedziala ze jak sie upre to moge sn ale ona zaleca cc bo roznie jest (moze sama sie bala podjac ryzyko) .ale co pytalam lekarzy innych co mi zalecaja to mowili ze raczej cc Duzo jednak znajomych dalej tego nie rozumie czemu teraz mialam cc jak dziecko bylo ułożone prawidlowo. Nie pomaga tlumaczenie ze przewaznie po cc (przynajmniej u nas bo wiem ze nie wszedzie )robia ciecie i ze moja blizna nie byla ladbie zagojona. Nie przejmuj sie tym co mowia. Zdrowie dziecka i Twoje jest najwazniejsze tutaj.

Wlasnie czytalam i tez zdecyduje sie na wkladke ale powikłania mnie przerazaja. Boje sie ze ze strachu przyjemność z seksu moze sie skończyć.. no nic czas pokaze. Pocieszam sie ze w razie czego niektore kobiety po przy ajmnuej 6 msc po cc zaszly w ciaze i donosily ja.

wysłane z Tapatalka

Do góry