reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy będziecie szczepić dzieci przeciw pneumococom i rotawirusom, bo ja mam mieszane uczucia co do tych szczepionek i biję się z myślami:zawstydzona/y: Chętnie poznam Wasze zdanie na ten temat, bo w doświadczeniu siła. Nie mam małych dzieci w otoczeniu więc nawet nie mam kogo pytać :-(

Twilight no wałśnie nie mam pojęcia, nawet nie wiem w jakim kolorze to jest. Przy córce wydaje mi sie ze miałam tą mniejszą wanienkę, wystarczyła na dość długo tylko, że Gosia była drobna. Tak ok 7/8 miesiąca przenieśliśmy sie do dużej wanny.

mea-84 Szczepionki to dosć ciężki temat. Gosi nie szczepiłam, rotawirusa nie miała, więc dobrze że jej nie męczyłam. Pneumococi konsultowałam z 2 lekarzami i ani jeden ani drugi nie uważali, żeby było to konieczne. Oczywiście decyzja należała do mnie, ale zdecydowałam sie nie szczepić i nie żałuje. DOdatkowo jest to spory wydatek więc z tym też trzeba sie liczyć, a nie każdy może sobie na to pozwolić. Teraz z pewnością zainwestuje w szczepionkę przeciwko ospie, bo chce oszczędzić Małemu tego co przechodziła córka. Żałuje, że wcześneij nie wiedziałam o tym szczepieniu :-(.

Kosinka- ja dostanę w spadku po siostrze taką wanienkę, uczestniczyłam w kąpieli jej córki i uważam to za świetny wynalazek:-) jest w sumie nieduża więc nie trzeba tej wody nalewać dużo, później siostra ustawiała wiaderko w którym przyniosła wodę, pod wanienkę wyciągała wężyk i woda się zlewała, przemywała psiukaczem i wycierała do sucha zakrywała i był przewijak:-) duża oszczędność czasu i miejsca no i ma pod spodem organizer, można mieć wszystko pod ręką:-)

mea-84 chcieć a móc... hmm zastanawiałam się nad tym.. być może decyzję podejmę po narodzinach małej, bo na chwilę obecną nie było by mnie stać na te szczepionki.. te refundowane owszem ale te płatne.. tą są masakryczne pieniądze.. więc na chwilę obecną 50/50.

Kaliope2 koleżanka też ja bardzo zachwalała, głównie przez ten wążyk, ze nei trzeba całej wanienki nosić. No i oszczędność miejsca spora, narazie robimy kącik w sypialni, która do dużych nie należy więc myśłe że coś takiego będize idealne :-).

twilihgt ja ma 1 śpiworek. na początku będę używać rożek a tak od 2-3 miesiąca spróbuje śpiworek. Moja bratowa go używała i chwaliła.
mea my raczej nie będziemy szczepić.

co do szczpepionek, to opinii na ich temat będzie tyle, ile mam:tak::tak:My szczepiliśmy Igusia 5w1 i na rotawirusa (tu akurat jestem zadowolona, ze zaszczepiłam, bo już dwa razy cała rodziną przechodziliśmy to dziadostwo, a Iguś ani razu:tak::tak::tak:). Na pneumokoki nie szczepiłam. Nie widzę zbytnio sensu, bo szczepionka zawiera w sobie tylko przeciwciała na kilka/ kilkanaście serotypów, a ogólnie typów pneumokoków jest podobno koło 100.

reklama
Do góry