reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
To jeszcze do tematu wanienki i jej wymiarów dodam kolejny ;-) Czy śpiworki dla maluszków faktycznie się przydają? Czy to raczej pic na wodę? Może lepiej po porstu w rożek zawijać maluszka a odpuścić sobie kupno śpiworka, czy zainwestować w przynajmniej jedną sztukę? :-)

twilight - ja miałam 1 szt. Kupioną w Tesco marki Cherokee. Uzywałam sporadycznie, bo mnie wkurzało to wyciąganie dziecka z niego do przewijania pieluchy. Ale rożka tez nie uzywałam, strasznie nie lubiłam tego wynalazku :-D podstawą był kocyk, ttak było nam najwygodniej. Teraz kupię też 1 szt, rozek mam po Adzie ale wątpię bym uzywała w domu. Ale tak naprawde to sama ocenisz jak już dziecko będzie na świecie czy Ci to czy tamto pasuje:tak:

Twilight co do wanienki - to jeszcze nie mam pojęcia - mamy dostać w spadku - i to jest ta większa taka zwyczajnistaKolorowa WANNA wanienka PRIMA BABY 100 cm NEW (2213011775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - nie wiem jakie ma wymiary, natomiast co do spiworka - to również dostaliśmy 2 polarkowe - więc na lato jak znalazł - jeden z rączkami drugi tylko na szelkach - jak mi się sprawdzą to na jesień, zimę - kupimy taki cieplutki - ale to wyjdzie w praktyce:)

twilight ja przy zuzi tylko kocyk żadnych rozków itd ale moja rodzona pod koniec pażdziernika i kocyk wystarczyl
ale teraz będziemy rodzić latem więc jeśli będzie lato ciepłe bądz upalne to rozek w ogole się nie przyda więc ja bym odpuściła jego kupno
tylko kupiła kocyk bawełniany
bo latem można dziecia (jak upał) przykryć pieluszką
nie ma co tam przegrzewać bo nabawi się potówek itd :)

awipa - jasne, u nas wanienkę kupił M jak byłam w szpitalu. Mieliśmy wybraną, wiedział jaką i zaszalał tez ze stelażem :-D

Mi do spania o wiele bardziej sprawdzały się pajace, bawełniane, a na zimę takie polarkowe.

aiwpa ten pierwszy link to tzw foczka :D
i pamiętam że do mojej wanienki ta foczka nie chciała się przyssać jak trzeba i nie wsadzałam jej do wanienki tylko już do wanny
a to drugie gąbczaste nie wiem to trzeba dobrze wysuszyć żeby sie tam nie zbierało róznych ustrojstw :D

reklama
Miałam jeden śpiwork dla małej , ale dla mnie to totalna porażka. Gosia nie znosiła w nim spać. Na sam początek miałam rożek, poręczniejsza wtedy była:-). a potem służył nam jako kocyk, więc teraz również wolę zainwestować w fajny rożek.

Wnienke mam już zamówioną u znajomej, tylko problem w tym że jeszcze jej nie widziałam:-D. Jest to przewijak, na który nakłada się wanienkę i jest ona z odpływem. Znajoma jest zadowolona więc jej zaufałam:-).

Do góry