Co do alko w ciąży to jestem absolutnie na nie. Można się obyć bez tego przecież a wyrzuty sumienia gdybym spróbowała by mnie chyba wykończyły... Ale szczerze mówiąc jak były jakieś imprezy u nas, i Łuki pije, to mnie nie ciągnie w żaden sposób...
reklama
twilight
Fanka BB :)
Fotelik mamy Mamas & Papas primo viaggio. Dostaliśmy w darach. Nie jest najmłodszy (ma 5 lat) i 3 dzieci z niego korzystała, ale jest w dobrym stanie i bezwypadkowy.
Karmić chcę piersią, tak gdzię do 1,5 roku. Ale to życie zweryfikuje wszystko.
Co do alko to też czasem po łyku od B. podpijam. Słyszłam, że w czasie karmienia można się napić lampkę wina, jeśli zachowa się min. 3h odstępu pomiędzy wypiciem a karmieniem. Ann ja mam zamiar po skończeniu karmienia upić się do nieprzytomności i też właśnie winem! A co ;-)
Karmić chcę piersią, tak gdzię do 1,5 roku. Ale to życie zweryfikuje wszystko.
Co do alko to też czasem po łyku od B. podpijam. Słyszłam, że w czasie karmienia można się napić lampkę wina, jeśli zachowa się min. 3h odstępu pomiędzy wypiciem a karmieniem. Ann ja mam zamiar po skończeniu karmienia upić się do nieprzytomności i też właśnie winem! A co ;-)
kosinka
Daria lalki z tej serii są na bank w tesco, ale nie wiem czy konkretnie ta. Niestety nie mam pojęcia w jakiej cenie, ale pewnie w okolicy masz gdzieś tesco to możesz wyskoczyć.
Ja również zamierzam karmic piersią, córkę karmiłam 13 miesięcy i myśle, że to było tak optymalnie;-). Zobaczymy jak będzie teraz, bo to co my sobie założymy może baaardzo minąć sie z rzeczywistością. Przy Małej miałam tyle pokarmu że trojaczki spokojnie bym wykarmiła, zobaczymy jak będzie teraz, ale zapowiada się to samo. Po tym roku od razu przeszłam na mleko krowie, tz już wcześniej budynie itp. robiłam Małej na mleku krowim, nic jej nie było i najważniejsze smakowało jej, wszelkimi mieszankami pluła. Więc co do mleka modyfikowanego nie mogę się wypowiadać.
Z tym alkoholem podczas karmienia jest własnie tak że można bez problemu sie napić tylko nie daje sie tago mleka dziecku. Zawsze można wczesnij odciągnąć i nie ma problemu żeby sie napić.
Ja również zamierzam karmic piersią, córkę karmiłam 13 miesięcy i myśle, że to było tak optymalnie;-). Zobaczymy jak będzie teraz, bo to co my sobie założymy może baaardzo minąć sie z rzeczywistością. Przy Małej miałam tyle pokarmu że trojaczki spokojnie bym wykarmiła, zobaczymy jak będzie teraz, ale zapowiada się to samo. Po tym roku od razu przeszłam na mleko krowie, tz już wcześniej budynie itp. robiłam Małej na mleku krowim, nic jej nie było i najważniejsze smakowało jej, wszelkimi mieszankami pluła. Więc co do mleka modyfikowanego nie mogę się wypowiadać.
Z tym alkoholem podczas karmienia jest własnie tak że można bez problemu sie napić tylko nie daje sie tago mleka dziecku. Zawsze można wczesnij odciągnąć i nie ma problemu żeby sie napić.
DariaN
kosinka tak ma tesco ale u nas w tesco ich nie ma już od świąt,
Mattel zaprzestało produkcji tej lalki przed grudniem i jak narazie jej nie wznowili więc dlatego tak cena jest wygórowana
Dziękuję bardzo za pomoc
Mattel zaprzestało produkcji tej lalki przed grudniem i jak narazie jej nie wznowili więc dlatego tak cena jest wygórowana
Dziękuję bardzo za pomoc
kosinka
U nas je widzałam jakiś miesiąć temu. Jak będę to zerknę jeszcze;-)
Ja kiedyś lubiłam wypić z K piwko wieczorem albo wino, obecnie piwo mi śmierdzi okropnie, a winko przywiozła mi moja przyjaciółka z Francji (wybierał jej facet który jest francuzem i się na tym zna). Z moim K uzgodniliśmy, że jak nam się Żuczek wykluje i wszystko będzie dobrze to któregoś wieczora usiądziemy razem w ciszy na kanapie i tym winem oblejemy naszego zdrowego, pięknego synusia:-)
apropo fotelików i wózków narazie sie nie wypowiadam, bo nie chce się wkrecićzakup tych rzeczy mamy zaplanowane na koniec kwietnia początek maja, po przeprowadzce :-)
apropo fotelików i wózków narazie sie nie wypowiadam, bo nie chce się wkrecićzakup tych rzeczy mamy zaplanowane na koniec kwietnia początek maja, po przeprowadzce :-)
a ja mam pytanie takiej oto natury
Czy zameldowanie dziecka po porodzie jest nadawane automatycznie ?
Czy trzeba je gdzieś zgłosić ? czy szpital to robi ?
Dodam że ja mam zameldowanie gdzie indziej , B. ma zameldowanie gdzie indziej , i nie jesteśmy małżeństwem
Czy zameldowanie dziecka po porodzie jest nadawane automatycznie ?
Czy trzeba je gdzieś zgłosić ? czy szpital to robi ?
Dodam że ja mam zameldowanie gdzie indziej , B. ma zameldowanie gdzie indziej , i nie jesteśmy małżeństwem
DariaN
mońcia dziecko będzie zameldowane tam gdzie matka ale czy automatycznie czy trzeba to zgłosić to niestety jeszcze się tego nie dowiedziałam.
kuzynka mi tylko mówiła, że jak urodziła syna to żeby nie był pod jej nazwiskiem panieńskim wystawiony certyfikat urodzenia i później pokreślony można to niby załatwić wcześniej w urzędzie stanu cywilnego (jeszcze przed porodem niby) będę to sprawdzać
kuzynka mi tylko mówiła, że jak urodziła syna to żeby nie był pod jej nazwiskiem panieńskim wystawiony certyfikat urodzenia i później pokreślony można to niby załatwić wcześniej w urzędzie stanu cywilnego (jeszcze przed porodem niby) będę to sprawdzać
Jak urodziłam Kacpra to musiałam się udać do Urzędu Stanu Cywilnego. Narodziny małego zostały zgłoszone przez szpital (czasem szpital daje dokumenty rodzicom i sami zgłaszają , mają na to 14 dni), musiałam podać imiona dziecka i czy będzie zameldowane przy matce. Jeżeli tak to wystarczy że same się tam udamy lub ojciec, bo dziecko z "automatu" jest meldowane przy matce, jeżeli miejscem zameldowania ma być adres ojca, muszą być oboje rodziców. Od ręki dostałam 3 akty urodzenia dziecka, po pesel zgłosiłam się do urzędu miasta po 3 tyg.
Tak więc Mońcia co chodzi o Ciebie to wydaje mi się że musicie w urzędzie pojawić się oboje, bo nie jesteście małżeństwem i ojciec musi dziecko uznać, albo sam ojciec ale z Twoim dokumentem tożsamości. Tak czy siak jego obecność będzie niezbędna żeby dziecku dac nazwisko i dziecko uznać.
Formalności związane z narodzeniem dziecka - formalności po porodzie
Tak więc Mońcia co chodzi o Ciebie to wydaje mi się że musicie w urzędzie pojawić się oboje, bo nie jesteście małżeństwem i ojciec musi dziecko uznać, albo sam ojciec ale z Twoim dokumentem tożsamości. Tak czy siak jego obecność będzie niezbędna żeby dziecku dac nazwisko i dziecko uznać.
Formalności związane z narodzeniem dziecka - formalności po porodzie
reklama
no właśnie wiem że musimy razem jechać , żebym ja uznała jego ojcostwo , a chce żeby dziecko było zameldowane przy mnie ... mam nadzieje że nie obrazi się o to że dziecko będzie miało meldunek u mojej mamy a nie u jego rodziców ... ale tak myśle sobie że tak będzie lepiej