reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

fakt ja też bym miała wyrzuty :)
aniu miałam ci jeszcze napisać że jeśli rozważacie foteliki recaro i maxi cosi to ja po raz kolejny i kolejny powiem że wybrałabym recaro :)
ja napewno po jane strata (bo taki kupuję) to kupię właśnie recaro wkońcu to bardzo ceniona firma - już to pisałam i powtórze robią fotele sportowe samochodowe (zresztą bardzo bardzo drobie) i na pewno nie pozwolili by sobie na odwalenie fuszery w fotelikach dziecięcych żeby renomy nie stracić :) no ale oczywiście to tylko moja opinia :)

reklama
DariaN tak wiem:) Recaro są bardzo dobre i wyżej swojego czasu były w testach od Maxi Cosi. Tylko one mi się bardzo małe wydały, ale ponoć o to w tym chodzi. Koleżanka w zimę pół roczną córcie w kombinezonie już miała problem w Recaro trzymać.
Co do alkoholu w ciązy to ja jestem NA NIE!! Nie jestem za wypiciem nawet lampki wina. Po prostu nie i koniec. Bez przesady . Wiadomo, że winko pyszne, ale to tylko 2 lata czy ileś tam jak trzeba sobie odmówić więc co za problem.

ja 2 lata jakbym miała karmić chyba bym osiwiała w ogole nie wyobrażam sobie 2 latka chodzącego rozumnego i piersi wyciągać
ale to jak piszę moje zdanie bez urazy dla nikogo ;)

ja Zuzię karmiłam piersią 3 mce i prawdę mówiąc to dla mnie była mordęga a nie radość

nie wiem jak one wyglądają cenowo bo nigdy nie sprawdzałam tego ale podejrzewam że recaro za tani to nie jest
a strata ten co ja kupuję - nie wiem czy widziałaś- tez jest malutki ale jako jedyny wspomaga prawidłowy rozwój płuc u dziecka no i do mojego wózka nie potrzeba do niego żadnych adapterów a pewno recaro bym musiała właśnie na adapterach mocować a po co dodatkowy koszt.
Ja recaro na pewno kupię jak już dziecko wyrośnie z jane (czyli ok 13kg)

Joasiah - dla mnie 2 latek przy cycku to też dziwna sprawa, ja sobie nie wyobrażam. Jakos tak jak dzieco już zęby ma i moze jeść stałe pokarmy jeszcze dawać cyca :baffled:

Co do fotelików to przy Adzie miałam maxi cosi cabrio fix i byłam zadowolona. Teraz albo maxi cosi albo jane strata (zastanawiam się). Drugiego foteelika nie będe kupowac, bo Ada odda swój, a mamy Romera Kinga (czarno turkusowy - mam słabość jak widac do tego połaczenia) i on u nas wygrał z maxi cosi tobi i recaro własnie. Poprostu najlepiej pasował do dziecka i do kanapy auta.

Daria między Maxi Cosi a Recaro była bardzo mała różnica w tej naszej hurtowni. I Pan mówił, że jego zdaniem w Maxi Cosi siedzi Książe a w Recaro Król hahah :D Do Naszego wózka pasuje albo ten albo ten właśnie. Nie potrzebujemy żadnych adapterów ani nic takiego.
Ale to chyba powinnyśmy na wózkowym o tym pisać nie?

Wika a ja Cię doskonale rozumiem, bo też mnie do alkoholu nie ciągnęło nigdy, a teraz to już całkiem :-):-) Także dla mnie nawet 2 lata to nie problem :-D a co do karmienia piersią to do powrotu do pracy koniecznie, a później zobaczymy jak będzie :tak: Zakładam niestety taką opcję, że stracę pokarm przy stresie w pracy choć wolałabym sama o tym decydować :-)

no chyba bo się nasze kochane moderatorki wkurzą
no szkoda Mońci po imprezie humor psuć nieodpowiednimi postami

oczywiście szacun wielki za porządek na forum dla naszych moderatorek :******

reklama
ja tam czasem się napiję łyka piwka czy wina... ale to naprawde minimalne ilości są :tak:
co do karmienia - też już czasem mówiłam sis, że nieza to wygląda :D hahaha

Do góry