reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Nadalko odpisałam ci już na bulgotkach. Nie martw się proszę albo zjedz coś słodkiego może co? Połóż się na lewym boku i poczekaj, albo na przemian zimna ciepła woda. Maleństwo pewnie śpi. Moja np. od wczoraj do teraz też się nie rusza nic a nic. Ale wczoraj kopała leciutko. Jest bardzo leniwa i mało aktywna. Np. 2 dni zupełnie, zupełnie nic się nie rusza.
A jak Cie to niepokoi to dzwoń do lekarza albo jedź do szpitala.

reklama
Nadalka: Też ostatnio popadłam w panikę, bo moja mała nie ruszała się wcale ok. 2 dni, towarzyszyły temu bóle na dole brzucha, pojechałam do lekarza który mnie tylko uspokoił, i się śmiał z mojego przejęcia nad dzidzią! Nic się nie dzieje, ale dla pewności możesz jechac do lekarza, mnie przyjął bez - wiecznie - obowiązującej kolejki, ja nabrałam spokoju, a wieczorem córcia zaczęła harcować ;)

nadalko ja myślę że mała więcej śpi
u mnie uaktywnia się np wieczorem
i pamiętam jak dziś że przed ktg zjeść coś słodkiego bo narobią rabanu jak dla mnie że dziecko nie aktywne (a po prostu spało) :D
ale jesli jesteś nie uspokojona zawsze można do lekarza zajść po to oni sa aby rozwiać wątpliwośći

Nadalka moja też na prawym, ale myślę, że jej niewygodnie wtedy. Ja nie mogę ani na plecach ani na prawym bo mnie boli brzycho wtedy. Więc leże na lewym. No i czytałam w "Oczekiwaniu na dziecko" żeby na lewym lepiej leżeć no to leże hehe;)

ania-aneczka jak bym leżała na lewym to bym nie mogła tv oglądać :-D
joasiah myślę że zajść do lekarza 25km to tak jak by nie po drodze :-D

no właśnie jak to jest z tym lewym bokiem tez czytałam że trzeba leżeć na lewym boku bo na prawym żyły się ugniata i coś tam, ale no własnie zawsze jest ale mi wygodniej na prawym boku, leze na lewym ale wolę bardziej na prawym i co ja mam zrobić żeby nic nie narobić a żeby każdy był zadowolony :tak::zawstydzona/y::confused:

Agucha, od 3 trym podobno powinno się spać na lewym boku... bezpieczniej dla nas, bo dzidzia na coś tam uciska:tak::tak: a mój Brzdąc już od dawno o to dba :)) Bo co się ułoże do spania na prawym boku, to dostaje takie bombardowanie, ze nie ma bata, trzeba sie przegibnąć na lewy :) I wtedy błoga cisza:-D

reklama
Do góry