Na prawym boku dziecko uciska nam aortę i możemy omdleć , ale człowiek ma naturalną jakś moc w sobie i jak dziecko tam uciska to się sama kobieta przez sen poprawia albo na plecy albo na lewy bok więc myśle że to kwestia podejścia
reklama
No to i ja zadam pytanie co do łożyska, może będziecie wiedziały.. bo ponoć mam na przedniej ścianie co mnie dziwiło bo przecież małą czułam bardzo dobrze.. a od paru dni prawie w ogóle - tzn czuję ale ledwo ledwo i daleko do tego co było wcześniej ... czy to możliwe że te łożysko się tam jakoś przemieszcza??? No bo to dziwna sprawa jest żebym ja ją czuła dobrze a teraz prawie wcale... i czy dziecko w prawie 28tc może dalej sobie leżeć miednicowo??? bo możliwe że też dltego ją słabo czuję?
oczywiście, że może leżeć miednicowo. Córka nigdy nie leżała głową w dół, juniorka też wciąż nie obrócona i coś czuję, że ja tak po prostu mam i znowu będzie cc...
kopie mnie nóżkami właśnie w dolne rejony
No to i ja zadam pytanie co do łożyska, może będziecie wiedziały.. bo ponoć mam na przedniej ścianie co mnie dziwiło bo przecież małą czułam bardzo dobrze.. a od paru dni prawie w ogóle - tzn czuję ale ledwo ledwo i daleko do tego co było wcześniej ... czy to możliwe że te łożysko się tam jakoś przemieszcza??? No bo to dziwna sprawa jest żebym ja ją czuła dobrze a teraz prawie wcale... i czy dziecko w prawie 28tc może dalej sobie leżeć miednicowo??? bo możliwe że też dltego ją słabo czuję?
nadalka nie masz sie co martwic... Podpytam moja dr natomiast jesli chodzi o ulozenie, to mi powiedziala juz ostatanio ze dzidzia przyjmuje pozycje dopiero kolo 35 tyg ciazy. Wtedy tez jestesmy juz w pelni gotowe by rodzic a dzidzia zeby przyjsc na swiat;-) Wiec zobacz, jak malo czasu Ci zostalo, a ja Ci taaaaaaaaaaak zazdroszcze
ania-aneczka
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie jeszcze odnośnie koszul. Do samego porodu to trzeba mieć też swoją koszulę tak? Szpital nie daje? Oczywiście zapytam się o to, ale zrozumiałam, ze większość z Was kupuje tez do porodu swoje? Ale to chyba jakieś zwykłe tanie co można później od razu wyrzucić nie? I nie takie od razu do karmienia tylko zwykłe?
reklama
twilight
Fanka BB :)
Ania to zależy od szpitala, niektóre dają, inne nie. Warto też rozważyć, czy nie lepiej jakiś mężowy t-shirt zabrać do porodu. U mnie w szpitalu chyba nawet to sugerują, że wystarczy taki zwykły podkoszulek luźny.