reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Na prawym boku dziecko uciska nam aortę i możemy omdleć , ale człowiek ma naturalną jakś moc w sobie :p i jak dziecko tam uciska to się sama kobieta przez sen poprawia albo na plecy albo na lewy bok ;) więc myśle że to kwestia podejścia

reklama
No to i ja zadam pytanie co do łożyska, może będziecie wiedziały.. bo ponoć mam na przedniej ścianie co mnie dziwiło bo przecież małą czułam bardzo dobrze.. a od paru dni prawie w ogóle - tzn czuję ale ledwo ledwo i daleko do tego co było wcześniej ... czy to możliwe że te łożysko się tam jakoś przemieszcza??? No bo to dziwna sprawa jest żebym ja ją czuła dobrze a teraz prawie wcale... i czy dziecko w prawie 28tc może dalej sobie leżeć miednicowo??? bo możliwe że też dltego ją słabo czuję?

oczywiście, że może leżeć miednicowo. Córka nigdy nie leżała głową w dół, juniorka też wciąż nie obrócona i coś czuję, że ja tak po prostu mam i znowu będzie cc...

kopie mnie nóżkami właśnie w dolne rejony :)

M. właśnie uczy się do egzaminu z ginekologii i przed chwilką mi mówił o tym, że od 3 trym mam unikać leżenia na plecach :D hehehe...

No to i ja zadam pytanie co do łożyska, może będziecie wiedziały.. bo ponoć mam na przedniej ścianie co mnie dziwiło bo przecież małą czułam bardzo dobrze.. a od paru dni prawie w ogóle - tzn czuję ale ledwo ledwo i daleko do tego co było wcześniej ... czy to możliwe że te łożysko się tam jakoś przemieszcza??? No bo to dziwna sprawa jest żebym ja ją czuła dobrze a teraz prawie wcale... i czy dziecko w prawie 28tc może dalej sobie leżeć miednicowo??? bo możliwe że też dltego ją słabo czuję?

nadalka nie masz sie co martwic... Podpytam moja dr natomiast jesli chodzi o ulozenie, to mi powiedziala juz ostatanio ze dzidzia przyjmuje pozycje dopiero kolo 35 tyg ciazy. Wtedy tez jestesmy juz w pelni gotowe by rodzic a dzidzia zeby przyjsc na swiat;-) Wiec zobacz, jak malo czasu Ci zostalo, a ja Ci taaaaaaaaaaak zazdroszcze :tak:

nadalka łożysko się przemieszcza. Ja miałam je bardzo nisko i czekałyśmy z gin czy się ruszy czy zostanie na dole, na szczęście przemieściło się trochę do góry i wygląda na to że pójdzie całkiem do góry.

Dziewczyny mam pytanie jeszcze odnośnie koszul. Do samego porodu to trzeba mieć też swoją koszulę tak? Szpital nie daje? Oczywiście zapytam się o to, ale zrozumiałam, ze większość z Was kupuje tez do porodu swoje? Ale to chyba jakieś zwykłe tanie co można później od razu wyrzucić nie? I nie takie od razu do karmienia tylko zwykłe?

reklama
Ania to zależy od szpitala, niektóre dają, inne nie. Warto też rozważyć, czy nie lepiej jakiś mężowy t-shirt zabrać do porodu. U mnie w szpitalu chyba nawet to sugerują, że wystarczy taki zwykły podkoszulek luźny.

Do góry