reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Mońcia chodziło mi o to, że nie znalazłam samej gondoli, który by mi odpowiadała i cenowo i wymiarowo. Właśnie też się obawiam tego, że spacerówka w Jedo jest wielka i ciężka i będę chciała szybko zmienić a to koszty kurka wodna. Ale nie wiem chyba nie ma samej gondoli JEDO FYN:) W ogóle taka sama dyskusja na zakupowym jest ;)

reklama
joasiah , z tym brakiem pasów chodziło mi o to że zimą i tak dziecko jest tak zawinięte w śpiworki i kurteczki że chyba tak mocno nie będzie w stanie się kręcić żeby wypaść z powodu braku pasów ;D (jaśniej mi się udało mam nadzieje , przekazać to co mam w głowie :D )

no właśnie ale gadałam z koleżanką i mi mówi żebym jeszcze zwróciła uwagę na to że kolejna zima (ta kiedy dziecko będzie miało 1,5roku ) też potrzebna będzie spacerówka , a taką parasolką przez śniegi się nie przebije...

:rofl2::rofl2::rofl2: sama zaraz zwariuje :rofl2::rofl2::rofl2:nie wiem co począć :rofl2::rofl2::rofl2:

ania-aneczka ,zamieściłam tutaj konkretne pytanie ;p zeby dostać odpowiedzi tutaj , w końcu nie bez powodu to jest wątek " pytania i odpowiedzi " :-p
no i chyba nie ma samej gondoli Jedo ... nowej ;-)

dramat przeżywam powoli :-D

Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie... Pisalam juz wczesniej, ze sie troche zmartwilam, bo mi ginekolog powiedziala, ze mam nisko lozysko... W sumie to od poczatku ciazy jest ono "podejrzane", nisko i nawet ginekolog u ktorego bylam zadal mi pytanie czy czasem nie krwawilam. Teraz zaczynaja nmam sie juz 3 trymestry... I zaczelam czytac na ten temat, poniewaz moja dr kazala mi teraz bardziej niz zwykle na siebie uwazac. Co sie okazalo..Wyczytalam, ze we wczesnej ciazy nie jest to grozne, bo zawsze jest szansa i czas ze sie podniesie. Natomiast w 3 trymestrze zaczyna sie ryzyko, ze zamiast sie podniesc stanie sie lozyskiem przewodnim. Czyli jest przed dzidziusiem i wtedy porod silami naturalnymi nie jest mozliwy, a w gre wchodzi tylko cesarka, bo zycie obojga staje sie zagrozone. Dziewczyny slyszalyscie cos na ten temat ??? W przyszlym tyg znow mam wizyte i martwie sie, ze jak cala ciaze tak bylo, to nic sie juz nie zmieni...

Mońcia ale popatrz jak będzie znowu taka zima jak teraz była to spokojnie starczy spacerówka nie JEDO a jak będzie śnieg to sankami pojedziesz :p
a co do pasów mnie chodziło o to że chciałabyś wozić w gondoli do wiosny a wiosną dzieć będzie miał ok 8 mcy a takiego w gondoli posadzić to jest dla mnie ryzykowne i to bardzo

anja nie wiem co ci powiedzieć nie spotkałam się z tym ale moje zdanie takie że to lekarz powinien ci wyjaśnić czym to grozi itd

Ostatnia edycja:
Nie no laski, nie mieszkamy na Syberii, ze śniegi mają 3 m zaspy. Zresztą tak jak napisała joasiah sa jeszcze sanki :tak: i nóżki - co tez jest już frajda dla dziecka chodzacego. Zresztą spacery w zimie do jakiś szczególnie długich nie nalezą - dlatego ten argument do mnie nie przemawia, ze muszą być koniecznie pompowane koła.

Samą gondolę i stelaż kupicie u producenta i po kłopocie :tak:

anja - ja nie mam pojęcia, najlepiej będzie jak popytasz lekarza :tak:

anja kiedyś o tym czytałam. Podobno jeżeli łożysko ułoży się zbyt nisko może zasłonić drogi rodne i wtedy trzeba wykonać cc. Ale to w czasie ciąży może się zmieniać, wiec nie ma co sie na zapas martwić. Do porodu masz jeszczę trochę czasu. Najważneijsze to słuchaj lekarza. Ja interesowałam sie tematem gdy okazało sie ze łożysko mam na przedniej ścianie, ale przy ostatnim usg miałam napisane, że położenie łożyska jest zmienne.

Eve a Ty byś najbardziej polecała właśnie samą gondolę i stelaż a spacerówkę kupić sobie już lekką w zimę ?;)
Myślisz, że bezpośrednio i producenta można tak kupić?

ania aneczka - koleznka sam stelaż np kupiła, bo miała stary model jedo dla starszaka, a urodziła drugie i stelaż dokupowała napewno :tak:
Wiecie to tak trudno doradzać, mi to wyszło w praniu przy Adzie i też mi tak doradzali, ale ja sie wtedy uparłam.

No to i ja zadam pytanie co do łożyska, może będziecie wiedziały.. bo ponoć mam na przedniej ścianie co mnie dziwiło bo przecież małą czułam bardzo dobrze.. a od paru dni prawie w ogóle - tzn czuję ale ledwo ledwo i daleko do tego co było wcześniej ... czy to możliwe że te łożysko się tam jakoś przemieszcza??? No bo to dziwna sprawa jest żebym ja ją czuła dobrze a teraz prawie wcale... i czy dziecko w prawie 28tc może dalej sobie leżeć miednicowo??? bo możliwe że też dltego ją słabo czuję?

reklama
nadalka- czytałam, że dziecko jest aktywne do 28 tygodnia, później jest na tyle duże, że nie ma możliwości już tak fikać, może dlatego nie odczuwasz, może inaczej było ułożone niż teraz.

Do góry