reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Mońca miałam dokładnie ten sam dylemat co Ty. Chciałam samą gondolę i spacerówkę kupić już lekką. Ale niestety nie dostałam żadnej gondoli, która by mi odpowiadała. A spacerówka w Jedo jest konkretnie zabudowan i solidnie wygląda choć niestety jest ciężka. Ale na zimę myślę, że będzie jak znalazł. A poźniej pewnie ok roczku latem będzie się chciało już coś lżejszego kupić jakąś parasolkę czy cusik

Mońcia, ja już kupiłam taką specerówkę. Moja Ada zaczęła w takiej jeździć jak miała ok 6 m-cy. Teraz będzie pewnie podobnie, bo nasza gondola ma regulowane dno. Ale dziecko mam proste i nigdy żadnych problemów nie miało, że przesadziłąm je do kubełka jak miało 3,5 m-ca. Inaczej spacery byłyby dla nas i dla niej katorgą, bo nie chciała jeździć w gondoli tylko oglądac świat.

ania-aneczka a ta sama gondola jedo Ci się nie podoba ?? czy miałaś na myśli że żadna spacerówka Ci się nie widzi sama bez gondoli :p ??

no właśnie pomyślałam że marzec-kwiecień to dziecko będzie miało 8-9 miesięcy to zależy jaka będzie pogoda ale takie dziecko już siedzi to w spacerówce chyba normalnie da radę :) a gondola w Jedo (nie wiem jak inne ) ma podnoszone dno i można posadzić maluszka więc to też jest jakieś rozwiązanie ;)
po prostu mam mega dylemat , bo już dwie koleżanki co mają jedo mówią że ta spacerówka jest za wielka ... i jedna ma juz drugie dziecko(4miesięczne) i kupiła tylko gondolę , i później chce wskoczyć od razu w parasolkę , druga ma jedo spacerówkę , dziecko roczne i już zmieniać chce na parasolkę bo jej nie wygodnie , a są parasolki takie że można jeszcze położyć dziecko troszkę. DYLEMAT STRASZNY :dry:

Zuzia jest pażdziernikowa i ją przesadziłam do spacerówki jak miała chyba pół roku jakoś
ja miałam wtedy wózek peg perego atlantico i spacerówka była w tym standardzie
i jeżdziłam nią dość sporo i potem sprzedałam cały wózek i kupiłam chicco
o taki
CHICCO WÓZEK SPACEROWY MULTIWAY POLSKA GWARANCJA (2216908766) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale z niego byłam średnio zadowolona

ja jestem przekonana że po pół roku na pewno dzieć nie będzie ci chciał jeździc w gondoli
to raz a dwa posadzić dziecko w gondoli nie przypiętego pasami to trochę ryzykowne dla mnie
jeżeli nie musisz dzwigać tego wózka to chyba bym dokupiła spacerówkę do Jedo a potem kupiła jak dzieć będzie miał jakieś 1-1,5 roku zwykłą parasolkę

i tu takie moje zdanie że własnie kupować np wózek nowy tylko dla gondoli na jakieś pół roku to się mija z celem dla mnie

Ostatnia edycja:
co do pasów w gondoli , zimą pod śpiworem to jakoś mnie ich brak nie przeraża ;)

ale mam akurat do noszenia bo windy zatrzymują się na półpiętrach :baffled: niby to 10schodów ,ale zawsze to można ułatwić....
muszę zrobić jakieś badanie opinii publicznej na ten temat :-D

reklama
to pierwsze zdanie rozwin bardziej bo nie skumałam o tych pasach w gondoli? :D

Mońcia zasiałas we mnie ziarno niepewności teraz
hahaha
w piwnicy mam spacerówkę przywiozłam kiedyś z Anglii dla Zuzki i tak stoi sobie tam
mysle teraz czy nie kupic samej gondoli i potem do tej spacerówki przesiąść ją
albo kupic jakąs nowszą
hmmmm
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zwariuję :rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry