reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Mońca miałam dokładnie ten sam dylemat co Ty. Chciałam samą gondolę i spacerówkę kupić już lekką. Ale niestety nie dostałam żadnej gondoli, która by mi odpowiadała. A spacerówka w Jedo jest konkretnie zabudowan i solidnie wygląda choć niestety jest ciężka. Ale na zimę myślę, że będzie jak znalazł. A poźniej pewnie ok roczku latem będzie się chciało już coś lżejszego kupić jakąś parasolkę czy cusik

Mońcia, ja już kupiłam taką specerówkę. Moja Ada zaczęła w takiej jeździć jak miała ok 6 m-cy. Teraz będzie pewnie podobnie, bo nasza gondola ma regulowane dno. Ale dziecko mam proste i nigdy żadnych problemów nie miało, że przesadziłąm je do kubełka jak miało 3,5 m-ca. Inaczej spacery byłyby dla nas i dla niej katorgą, bo nie chciała jeździć w gondoli tylko oglądac świat.

ania-aneczka a ta sama gondola jedo Ci się nie podoba ?? czy miałaś na myśli że żadna spacerówka Ci się nie widzi sama bez gondoli :p ??

no właśnie pomyślałam że marzec-kwiecień to dziecko będzie miało 8-9 miesięcy to zależy jaka będzie pogoda ale takie dziecko już siedzi to w spacerówce chyba normalnie da radę :) a gondola w Jedo (nie wiem jak inne ) ma podnoszone dno i można posadzić maluszka więc to też jest jakieś rozwiązanie ;)
po prostu mam mega dylemat , bo już dwie koleżanki co mają jedo mówią że ta spacerówka jest za wielka ... i jedna ma juz drugie dziecko(4miesięczne) i kupiła tylko gondolę , i później chce wskoczyć od razu w parasolkę , druga ma jedo spacerówkę , dziecko roczne i już zmieniać chce na parasolkę bo jej nie wygodnie , a są parasolki takie że można jeszcze położyć dziecko troszkę. DYLEMAT STRASZNY :dry:

Zuzia jest pażdziernikowa i ją przesadziłam do spacerówki jak miała chyba pół roku jakoś
ja miałam wtedy wózek peg perego atlantico i spacerówka była w tym standardzie
i jeżdziłam nią dość sporo i potem sprzedałam cały wózek i kupiłam chicco
o taki
CHICCO WÓZEK SPACEROWY MULTIWAY POLSKA GWARANCJA (2216908766) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale z niego byłam średnio zadowolona

ja jestem przekonana że po pół roku na pewno dzieć nie będzie ci chciał jeździc w gondoli
to raz a dwa posadzić dziecko w gondoli nie przypiętego pasami to trochę ryzykowne dla mnie
jeżeli nie musisz dzwigać tego wózka to chyba bym dokupiła spacerówkę do Jedo a potem kupiła jak dzieć będzie miał jakieś 1-1,5 roku zwykłą parasolkę

i tu takie moje zdanie że własnie kupować np wózek nowy tylko dla gondoli na jakieś pół roku to się mija z celem dla mnie

Ostatnia edycja:
co do pasów w gondoli , zimą pod śpiworem to jakoś mnie ich brak nie przeraża ;)

ale mam akurat do noszenia bo windy zatrzymują się na półpiętrach :baffled: niby to 10schodów ,ale zawsze to można ułatwić....
muszę zrobić jakieś badanie opinii publicznej na ten temat :-D

reklama
to pierwsze zdanie rozwin bardziej bo nie skumałam o tych pasach w gondoli? :D

Mońcia zasiałas we mnie ziarno niepewności teraz
hahaha
w piwnicy mam spacerówkę przywiozłam kiedyś z Anglii dla Zuzki i tak stoi sobie tam
mysle teraz czy nie kupic samej gondoli i potem do tej spacerówki przesiąść ją
albo kupic jakąs nowszą
hmmmm
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zwariuję :rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry