reklama
a ja cały czas mam dylemat czy w ogole prać w dziecięcym.... czy dawać mniej normalnego (używam niemieckie płyny do prania - nie proszki ) a jeżeli bym miała zdecydować się na płyn do prania dziecięcy to też kupie niemiecki jakiś
dziewczyny a rożek, śpiworek i wnętrze gondoli to też prać w specjalnym proszku? czy moge uprac w normalnym? tym co uzywamy?
gondoli nie pamiętam, ale rożek i śpiworek tak, prałam też w Loveli akurat
Mońcia wszystko zalezy od dziecka i rodziców. Ja jestem alergikiem atopikiem, Kacper tak samo, więc ryzyko że malutka też nim będzie jest spore. Na początek więc będę brała w proszkach dla alergików, z czasem zaryzykuje i sprawdze Vizir lub Persil Sensitive jak reaguje mała. Kacpra ubrania i swoje w tym pierwszym proszku śmiało mogę prać. Jeżeli u Was nie ma tak dużego ryzyka alergii skórnych to możesz śmiało wyprać w proszku dla dorosłych ale raczej z serii Sensitive, możesz ustawiac tez pranie na podwójne płukanie. I tak dopiero po narodzinach maleństw i założenia ubranek okaże się jak zareagują na daną chemię (oraz kosmetyki). Zmiany wtedy moga się okazać konieczne Jak dzieciątko będzie dobrze reagowało na normalne proszki to super ;-)
Agulka2012
Fanka BB :)
ja też wybrałam Lovelle, zobaczymy jak będzie z plamami. a w ilu stopniach trzeba prać? w jak najwyższych czy nie koniecznie? No bo w sumie potem prasuje się więc bakterie i tak giną?
ja też wybrałam Lovelle, zobaczymy jak będzie z plamami. a w ilu stopniach trzeba prać? w jak najwyższych czy nie koniecznie? No bo w sumie potem prasuje się więc bakterie i tak giną?
ale chyba wyższa temperatura wszystko spiera i tak jak się kiedyś ciuszki gotowało to chyba im wyższa tym lepsza tak mi się tylko wydaje
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
ja prałam w 60 bo miałam same bawełniane na poczatku, teraz jak już różne są ciuszki to piotę w 40