reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Mońcia napewno będzie do zapłacenia akcyza od nabytego wewnątrzwspólnotowo samochodu osobowego niezarejestrowanego wcześniej na terytorium kraju i to w Urzędzie Celnym!!! przynajmniej my tak mieliśmy niestety reszty już nie bardzo pamiętam !!!
no i na pewno opłata recyklingowa (jakiejś 500 zł jeśli dobzre pamiętam) bo inaczej w Starostwie wam nie zarejestrują dokumentów.
No i dokumenty muszą być przetłumaczone przez tłumacza języka przysięgłego na polski język (ale jakie dokładnie to lepiej dowiedz się u ciebie w starostwie)

reklama
no też myśle żę chyba po prostu pojadę do urzędu miasta i się dowiem co i jak trzeba zrobić:)) ale dzięki dziewczynki :*

mam pytanko dziewczyny odnośnie proszku do prania
czy możecie mi coś polecić no bo firm jest też sporo a nie chciałabym zakupić jakiegoś bubla co mi dzidzi uczuli :)

jeśli wstawiłam w złym wątku to z góry przepraszam moderatornię i obiecuję poprawę :)

dariaN- ja prałam i nada piorę w dzidziusiu. Na początku przez jakieś 3 miesiące nie używałam płynu do płukania żeby było jak najmniej chemii a potem zaczęłam używać silan sensitive.

Z Kacprem używałam Loveli ale płynu do prania. Zapach ładny, ogólnie byłam zadowolona ale słabo dopierał gorsze plamy. Innych proszków nie testowaliśmy, ale mniej więcej od 2 miesiąca używałam Viziru Sensitiv, z podwójnym, długim płukaniem. Teraz myslałam nad Białym Jeleniem, ponoć nie jest drogi a dobry. Problem w tym że znalazłam jedynie płyn do płukania tej firmy, a proszku nigdzie :szok: Jak nie znajdę to też kupię Lovele ale proszek plus płyn do płukania też Loveli.

dziewczyny a rożek, śpiworek i wnętrze gondoli to też prać w specjalnym proszku? czy moge uprac w normalnym? tym co uzywamy?

reklama
No własnie na allegro wiem, że jest i jak nie znajdę w sklepie to kupię od tego sprzedawcy (tak zachwalanego :-D). Teraz w sklepie chce znalezc jakieś małe opakowanie żeby sprawdzić jak plamy spiera (czeka mnie wielkie pranie ubranek po Kacprze i innych nabytków).

Do góry