reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Mońcia napewno będzie do zapłacenia akcyza od nabytego wewnątrzwspólnotowo samochodu osobowego niezarejestrowanego wcześniej na terytorium kraju i to w Urzędzie Celnym!!! przynajmniej my tak mieliśmy niestety reszty już nie bardzo pamiętam !!!
no i na pewno opłata recyklingowa (jakiejś 500 zł jeśli dobzre pamiętam) bo inaczej w Starostwie wam nie zarejestrują dokumentów.
No i dokumenty muszą być przetłumaczone przez tłumacza języka przysięgłego na polski język (ale jakie dokładnie to lepiej dowiedz się u ciebie w starostwie)

reklama
no też myśle żę chyba po prostu pojadę do urzędu miasta i się dowiem co i jak trzeba zrobić:)) ale dzięki dziewczynki :*

mam pytanko dziewczyny odnośnie proszku do prania
czy możecie mi coś polecić no bo firm jest też sporo a nie chciałabym zakupić jakiegoś bubla co mi dzidzi uczuli :)

jeśli wstawiłam w złym wątku to z góry przepraszam moderatornię i obiecuję poprawę :)

dariaN- ja prałam i nada piorę w dzidziusiu. Na początku przez jakieś 3 miesiące nie używałam płynu do płukania żeby było jak najmniej chemii a potem zaczęłam używać silan sensitive.

Z Kacprem używałam Loveli ale płynu do prania. Zapach ładny, ogólnie byłam zadowolona ale słabo dopierał gorsze plamy. Innych proszków nie testowaliśmy, ale mniej więcej od 2 miesiąca używałam Viziru Sensitiv, z podwójnym, długim płukaniem. Teraz myslałam nad Białym Jeleniem, ponoć nie jest drogi a dobry. Problem w tym że znalazłam jedynie płyn do płukania tej firmy, a proszku nigdzie :szok: Jak nie znajdę to też kupię Lovele ale proszek plus płyn do płukania też Loveli.

dziewczyny a rożek, śpiworek i wnętrze gondoli to też prać w specjalnym proszku? czy moge uprac w normalnym? tym co uzywamy?

reklama
No własnie na allegro wiem, że jest i jak nie znajdę w sklepie to kupię od tego sprzedawcy (tak zachwalanego :-D). Teraz w sklepie chce znalezc jakieś małe opakowanie żeby sprawdzić jak plamy spiera (czeka mnie wielkie pranie ubranek po Kacprze i innych nabytków).

Do góry