reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Każdy znajdzie plusy i minusy najwazniejsze by byc zadowolonym z wizyty, nieważne za pieniadze czy nie.

ann - a dyskusja jest po to, by każda mogła wypowiedzieć swoje zdanie i doświadczenia, przecież to forum kochana :-D

reklama
Mikołajki, miasto turystycznie rozsławione prawie na cały kraj a nie ma żadnego dżina, ani prywatnego ani na NFZ :szok:

buahahahaha dobre :-D

no te 200 zł to już jest wypasione usg więc i wszędzie się tak cenią
ale państwowo ci niestety takiego nie zrobią
a to tak naprawdę fajne uczucie zobaczyć w kolorze bużkę dzidziolka :-)

ja pierwszą wizytę u ginekologa miałam kiedyś dawno temu na NFZ , myślałam że babka spoko itd . ale ona za każdym razem jak do niej chodziłam dawała mi dowcipny antybiotyk na 14 dni i tak było co wizytę :eek: aż trafiłam na prywatnego ginekologa , fakt faktem moja mama dbała o takie rzeczy i mnie zapisała do swojej pani prywatnie ... okazało się że babka ginekolożka z NFZ prawie mi narobiła takiej biedy że bym miała potem mega problemy , że mi te antybiotyki wieczne powypalały śluzówkę itd.... :eek: mojej mamie kiedyś ta na NFZ powiedziała , że nie musi moja mama robić cytologii że to się robi raz na parę lat :eek:że nie ma NFZ takich funduszy żeby co pół roku robić ...no wyśmiała ją moja mama bo przecież trąbią o profilaktyce ...
dlatego w ciąży też poszłam prywatnie do ginekologa-położnika ,przynajmniej wiem że mogę być spokojna...

co do zapisów w ciąży na NFZ do ginekologa to ma się pierwszeństwo bo byłam się dowiadywać :tak: i termin mi wyznaczyła z piątku na....następny czwartek bodajże więc uważam że wszędzie tak można załatwić .

Nadalka , nie odstawiaj mleka :) mleko jest w ciąży bardzo ważne z tego co wiem dla dzidzi dobrze działa ;-) a tą siarę może można czym innym powstrzymać.... ?

Dziewczyny jak uważacie, czy to tak jak jest napisane w książkach regularnych ruchów należy spodziewać się ok 28 tyg i dlatego trzeba je liczyć... bo na przykład teraz jak jestem w 21t6d a pierwsze ruchy poczułam 18t1d, to czy należy się sugerować tym że te ruchy czuję już od miesiąca czy dać na luz do tego 28tyg jak wszyscy mówią i piszą? Chodzi o to że tyle czasu daje znać o sobie a np 2 dni nic nie czuję (owczywiście przykład) :tak:

reklama
nadalka - dzieciak ma jeszcze bardzo dużo miejsca, więc nie zawsze będziesz czuła. Gdzies tam dziewczyny pisały, że jak dziecko się rusza gdzieś tam od strony pleców, to też się jeszcze nie czuje. Jak będzie większe, nie wiem czy od 28 tc, powinno się czuć chyba 10 ruchów w ciągu godziny. Ale to też czysto teoretyczne. Nina cały dzień potrafiła się nie ruszać w ogóle, ale od 22-23 strasznie wariowała, i też nie zawsze :tak:

Do góry