reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

DZiewczyny zgadza się, tylko..... u mnie w mieścinie do mojej ginki na NFZ czeka się ok 2,5 miesiąca:szok::szok: dla kobiety w ciązy to stanowczo za długo...

do internisty i pediatry Igusia chodzimy na NFZ i jestem bardzo zadowolona:tak::tak:

reklama
no Wika, tu masz rację, tez o tym pisałam, ale np moja gin rozwiązuje to tak, że daje mi karteczkę ze swoją pieczątką, którą pokazuję w rejestracji i to świadczy, że jestem pacjentką niecierpiącą zwłoki i mają obowiązek mnie zarejestrować. W ten sposób niewiarygodnie idzie nam na rękę, bo ona się musi potem z tego rozliczyć :tak: a znalazł mi ją M. dopiero jak się okazało, że jestem w ciąży. Wcześniej b. rzadko chodziłam do gina, ale zawsze na nfz, trafiałam różnie.. jeden mówił do mnie pyszczku podczas badania :-D:-D no ale nigdy nie było jakoś masakrycznie źle.

Wika zgadzam się z terminem oczekiwania ale...to tylko na pierwszą wizytę, kolejne wyznacza już lekarz i nie czekasz :tak:

Wika zgadzam się z terminem oczekiwania ale...to tylko na pierwszą wizytę, kolejne wyznacza już lekarz i nie czekasz :tak:

no ok.. czyli ten czas oczekiwania można obejść...

a jak z USG??? W przychodni w której akurat przyjmuje moja ginka USG nie ma, więc tak czy siak na USG musiałabym iść prywatnie

hehe no tak, ale to i tak jest spora oczędność... :D
ale w sumie po co ta dyskusja? każdej jest dobrze tak jak robi i już. ja lecę systemem mieszanym hehehe

Wika do gina na NFZ możesz sobie jechać nawet do miasta obok o ile Masz ochotę :tak: Do specjalisty Masz wolny wybór, nie ma "moja" przychodnia. Poszukaj polecanego lekarza który ma USG, popytaj koleżanki jakiego/jaką lekarz polecają...:-) POWODZENIA

inny lekarz inna teoria i ocena.... jeden jest dobry dla jednej a dla innej ten sam będzie złym i kiepskim lekarzem...także to rzecz gustu i oczekiwań pacjentki....lekarz też człowiek...jeden bardziej sympatyczny drugi bardziej empatyczny.... ahhhh ja przed ciążą chodziłam też na NFZ i jakoś nie miałam zastrzeżeń do niej...ale z ciążą miałam poleconą tą obecną ginkę a że przyjmuje tylko prywatnie to wyjścia nie było a chciałam chodzić do niej i już :rofl2:

no i też mnie przeraża zawsze czas oczekiwania :baffled:

Doe w większym mieście tak... ale tu gdzie ja mieszkam wyboru nie mam praktycznie żadnego:no::no::no:

co do kosztów to wizytę mam co 4 tyg i płacę 80 zł- nie jest tak tragicznie.... no i do tego dochodzą platne badania:sorry::sorry:

reklama
Do góry