powodu zwolnienia się nie wpisuje już chyba (kiedyś były jakieś numery chorób, utajnili to chyba). Rozumiem na pocz. ciąży, jak w pracy nie wiedzą, to lekarz na twoją prośbę nie wpisze kodu ciąży. Ale ten internista plótł takie farmazony, że mam ochotę mu udowodnić, że się myli
reklama
channah
Zaangażowana w BB
mój lekarz powiedział, że wystarczy pracodawcę poinformować o ciąży i to ma wystarczyć, jak nie to od gina bierze się zaświadczenie o ciąży. Ja zaświadczenie dałam w grudniu. na początku stycznia byłam tydzień na L4, nic dodatkowego nie miałam wpisane, pracodawca wiedział, że jestem w ciąży więc musi wypłacić mi 100% i wypłacił. Z tego co mówi nasz księgowy to jeszcze jest tak, że 100% od przynajmniej 1500zł, bo taka jest średnia miesięczna od 2012.
channah , nie średnia a najniższa krajowa ;-)
czyli jeżeli moja kierowniczka wiedziała że jestem w ciąży , bo jej powiedziałam , poszłam na 2tyg L4 i ona je wysłała do Wa-wy to musiała im powiedzieć że jestem w ciaży ... mam nadzieje że nie będzie jaj przy wypłacie
czyli jeżeli moja kierowniczka wiedziała że jestem w ciąży , bo jej powiedziałam , poszłam na 2tyg L4 i ona je wysłała do Wa-wy to musiała im powiedzieć że jestem w ciaży ... mam nadzieje że nie będzie jaj przy wypłacie
SophieAnne25
Fanka BB :)
Róża walcz bo masz rację. Mój lekarz rodzinny bez problemu od razu wpisał na druczku kod B. Co to znaczy, że lekarz nie wie gdzie się kod wpisuje? Toż to jego obowiązek i ma wiedzieć. 20% pensji to kurcze trochę kasy jest, dlaczego masz tego nie dostać przez lenistwo i niekompetencję lekarza?
reklama