reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Ja właśnie odkupiłam od koleżanki pampersy, bo za dużo kupiła a córa jej z 3 wyrasta i Wojtek mi je przesikuje :szok: nam Dady pasują w zwiazku z tym najbardziej.

reklama
Ja używam huggisow i papierosów activ. Dziewczy by pisały ze te z Rossmanna tez są ok.

Czytalam ostatnio artukuł, w którym było wymienione kilka marek produktów, nie pamietam dokładnie których (było chyba tchibo, nestle i kilka innych) i te same marki na rynku europejskim, w zależności od kraju produkcji tez różniły sie jakością. Tzn. Kawa tchibo produkowana w Niemczech była lepsza niż kawa tchibo produkowana np w Polsce.

A pisze to po to ze pamietam jak dziewczyny narzekały na huggisy,aja złego słowa powiedzieć nie mogę a używam od urodzenia Joschki.

Pampers activ.Kupiłam paczkę po 35 zł w promocji miesiąc temu, więc od razu zakupiłam 6 paczek. Teraz jak piszecie,że dady 3 kiepskie to mnie zmartwiłyście.Tylko jak to możliwe, że 1 i 2 super a 3 już nie? inny producent robi 1i 2 a inny 3? no bo jak inaczej to wytłumaczyć?

U nas się 3 Dady sprawdzają w sumie, nie przesikuje kupa raczej też nie wychodzi bokiem. Tylko potwornie mi śmierdzą. No nie wiem co jest z nimi nie tak ale jadą taką chemią i strasznie czuć z nich moczem nawet po jednym siknięciu, w 1 i 2 tak nie było. Zamierzam kupić Pampers activ baby bo są w większych paczkach to zobaczę jak się sprawdzą. Z tych z rossmana używałam raz jedynek bo P kupił przez pomyłkę i byłam zadowolona tylko bardzo sztywne były. Haggies'ów nie używam, jak pracowałam w żłobku to mnóstwo dzieci miało na nie uczulenie, nie chciałam ryzykować (ale na tych bez alergii całkiem fajnie się sprawdzały). Happy jakoś nie miałam okazji na swoim dziecku próbować, w żłobku miała jedna dziewczynka, wydawały mi się jakieś takie dziwnie cieniutkie, ale nawet kupy nie było z nich czuć.

My Dady 3 używamy tylko w nocy a w dzień Pampersy :-)

A używała któraś Sleep&Play? Bo mamy jedną paczkę i jakoś nie umiem się do niej zabrać :-D

Dzięki dziewczyny za odpowiedź a pytałam bo ja generalnie trzymam. Nie jem smażonego, tłustego, ostrego a waga jak stała tak stoi :-(. A myślałam, że karmienie spowoduje powolny spadek masy ciała, ale to pewnie przez to słodkie ;-). Tak więc od 2 dni rzuciłam słodycze i zobaczymy jak będzie.

Jakie polecacie pampersy oprócz dady? 1 i 2 były ok ale 3 okazały się straszną klapą nie wiem jakimi je zastąpić,.

Justyna może trafiłaś na jakąś wadliwą paczkę. Bo ja ze starszą córą używałam 3 i 4 i nie mogę złego słowa powiedzieć. Ani razu nie przeciekły w przeciwieństwie do huggisów, jak nawet dużo siusków było to pampek w kroku nie wisiał. A pampersy activ wisiały po kolana.
My Dady 3 używamy tylko w nocy a w dzień Pampersy :-)

A używała któraś Sleep&Play? Bo mamy jedną paczkę i jakoś nie umiem się do niej zabrać :-D
Natkusia sleep& play też są ok i generalnie chyba bardziej z nich byłam zadowolona niż z activ baby. A najbradziej z Dad które bardzo późno odkryłam. Choć rosmanowskie babydream też niczego sobie.

Ja również z 3 Dady jestem zadowolona aż do 5 :tak: bo przy Adzie od 4 używalam. Wtedy 1 i 2 były beznajdzejnie szerokie i twarde. Sleep&play też dość fajnie jej sie nosiło:tak:

o tyle że sleep &play nie mają ściąganych rzepów . jeżeli masz rozmiar 3 to się spiesz, bo na brzuszku nie zapniesz :)

ja właśnie jadę teraz na baby activ i s&p rozmiar 4 ale powiem wam że chyba jednak dla mnie dady najlepsze.
Mała jak w Pampersy nasika to się robią kłęby z tego wkładu, myślę że wiecie o co mi chodzi.
Mieć pampersy to jednak bajer bo czasem nie są tanie, ale chyba jednak wolę dadę, bo jak w nie zrobi siku to pampers jest tylko ciężki, wkład się ani nie rozwarstwia, ani nie roluje.
Kiedyś jej wylatywało bokiem w dadach i 2 i 3 ale to tylko dlatego że miała fazę wielkich kup, pampersy też nie dały temu rady, ale faza przeszła i jest ok.

Fakt dady śmierdzą jak w nie dużo nasika, ewidentnie takim kwaśnym moczem, ale wczoraj pampers firmy pampers śmierdział gówienkiem a w środku nic nie było! :)

U nas nie ma różnicy z jakiej pieluchy wyleci kupa, bo jak duża to i najlepszy pampers nie dał rady :tak: Wczoraj Wojtek się obudził po północy bo przesikał pampka i mał mokro - musiałam przebierać. Dady raczej nie przesika, chyba ze M krzywo założy ;-)

reklama
To już dzisiaj otwieram pakę sleep&play :tak:

jeżeli chodzi o dady to ja jestem zadowolona z 1 i 3 ale 2 mi przesikiwał więc użyłam tylko paczkę i nie kupowałam więcej, dziwne :baffled:

A innych pampków nie próbowałam..

Haha Eve mój też tak czasami zaklei Małemu pampersa, że cały jest posikany :-D no ale byle ma do tego chęć no i oczywiście jest przez Żonkę chwalony ;-) a wczoraj to przebrał pierwszy raz kupę (mnie nie było i został do tego zmuszony) .. aaa był dumny z siebie :-D

Ostatnia edycja:
Do góry