reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Dziewczyny, niestety w Polsce jest jeszcze tak, że pomimo, iż wchodzą nowe zarządzenia i standardy, większość szpitali i tak robi po swojemu. Tak jest np z porodem sn, który musi zakończyć się na łóżku porodowym... Tak samo, niestety jest z dokarmianiem. Nawet w tych "lepszych" szpitalach w KRK nieraz się spotkałam z takimi praktykami. Pomimo, oczywiście, deklaracji mam.
Śmiać mi się chce trochę, bo nawet ten szpital w którym będę rodzić, mimo że ma rewelacyjne opinie i rutynowo nie stosuje się lewatywy, czy golenia krocza, to moja lekarka w nim pracująca polecała te dwa zabiegi... Życie życiem...

reklama
Kobietki chciałam zamówić witaminy dla małej, położna w szkole rodzenia odradzała te łączone d+k, czy macie sprawdzone jakieś. Na stronie doz jest ich dużo w różnym przedziale cenowym, jedne mają w składzie olej słonecznikowy a inne coś takiego
(trójgliceryd o średniej długości łańcucha)

Zuzia witamina d i k jest bez recepty, polożna w sr powiedziała, że można już kupić tylko nie podała konkretnych nazw, rozbieżność cenowa od ok 9 do ponad 20 zł i zastanawiam się z czego wynika tak duża różnica skoro to same witaminy
Sa też łączone d+k ale te podobno są gorzej tolerowane przez dzieci

Dzięki dziewczyny za opinie bo mnie zestresowali trochę tym że nie dam rady sama z maluszkiem po porodzie a mi serce pęknie jak on będzie gdzie indziej.
Wika na szczęście z odwiedzinami nie ma problemu od 6 rano do 22 ktoś może być ze mną na sali, więc mama i mężu będą prawie cały czas.

Awipa ja też nie kupuję witamin na zaś, poczekam co powie lekarz, jakie i jak dawkować.

reklama
Do góry