reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Ola dla mnie przypomina to troche jak bicie serca - rownomierne pukanie i brzucho rytmicznie sie faluje; ale wiadomo serca sie nie wyczuwa :laugh2: Moj Orzeszek czkawke ma tak co trzy cztery dni.

ola dokładnie jak dziewczyny pisały:tak:. W pierwszej ciąży w ogóle córa nei miała czkawek. Teraz Mały ma nawet kilka razy dzienie :-).

Dziewczyny ja mam do was pytanie odnośnie szkieł kontaktowych. Bo na codzień chodze właśnie w szkłach, okulary zazwyczaj wieczorem zakładam. I tak sie ostatnio zastanawiałam czy w szkłach można rodzić? Bo jak mnie weźmie to pewnie zapomne o nich.

ola dokładnie jak dziewczyny pisały:tak:. W pierwszej ciąży w ogóle córa nei miała czkawek. Teraz Mały ma nawet kilka razy dzienie :-).

Dziewczyny ja mam do was pytanie odnośnie szkieł kontaktowych. Bo na codzień chodze właśnie w szkłach, okulary zazwyczaj wieczorem zakładam. I tak sie ostatnio zastanawiałam czy w szkłach można rodzić? Bo jak mnie weźmie to pewnie zapomne o nich.

chyba nie ma przeciwskazań , ale czy bez nich nie czujesz się wygodniej, jak kiedyś nosiłam( teraz już nie mam wady- miała korekcję) i nie wspominam żeby długie trzymanie ich na oku było czymś fajnym, miałam uczucie suchego oka.a w trakcie porodu - pot ,łzy szczęscia na koniec.Ale sama zdecydujesz

Z tego co mówili na sr to nie powinno się rodzić w kontaktach. Albo bez albo okulary. Przy parciu coś tam może się stać, mogą bardziej podrażniać, ale nie słuchałam za uważnie bo i tak ja okularnica pełną gębą ;-)

mi nawet na cc zabrali okulary :baffled:

a ja mam pytanie do Wasz takie odnośnie macierzyńskiego, mi umowa się skończyła w dn urodzenia dzieci - i jeszcze dostarczyłam do szefowej akty urodzenia, zaświadczenie ze szpitala i ona miała wypełnić pit jakiś tam do zusu żebym miala zasiłek macierzyński no i moje pytanie brzmi czy powinnam otrzymać od nich jakąś informację, że jestem na zasiłku do kiedy on trwa itd itp.?? bo codziennie zapominam do nich zadzwonić :cool:

reklama
Agucha - tego nie wiem, wiec niestety Ci nie pomogę.

Chciałam się Was zapytac, kiedy daje sie ubranko dla dziecka położnej? Po urodzeniu, czy na samym poczatku, jak sie przyjedzie do szpitala? I czy jak będę miała małą zawinietą w kocyku, to czy powinna mieć pajaca i body na krótkim pod spodem, czy może być body na krótkim i śpioszki? Czy powinna miec w szpitalu założoną czapeczkę?

U nas jest podobno bardzo gorąco i nie umiem ogarnąć tego tematu...

Do góry