reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Ola dla mnie przypomina to troche jak bicie serca - rownomierne pukanie i brzucho rytmicznie sie faluje; ale wiadomo serca sie nie wyczuwa :laugh2: Moj Orzeszek czkawke ma tak co trzy cztery dni.

ola dokładnie jak dziewczyny pisały:tak:. W pierwszej ciąży w ogóle córa nei miała czkawek. Teraz Mały ma nawet kilka razy dzienie :-).

Dziewczyny ja mam do was pytanie odnośnie szkieł kontaktowych. Bo na codzień chodze właśnie w szkłach, okulary zazwyczaj wieczorem zakładam. I tak sie ostatnio zastanawiałam czy w szkłach można rodzić? Bo jak mnie weźmie to pewnie zapomne o nich.

ola dokładnie jak dziewczyny pisały:tak:. W pierwszej ciąży w ogóle córa nei miała czkawek. Teraz Mały ma nawet kilka razy dzienie :-).

Dziewczyny ja mam do was pytanie odnośnie szkieł kontaktowych. Bo na codzień chodze właśnie w szkłach, okulary zazwyczaj wieczorem zakładam. I tak sie ostatnio zastanawiałam czy w szkłach można rodzić? Bo jak mnie weźmie to pewnie zapomne o nich.

chyba nie ma przeciwskazań , ale czy bez nich nie czujesz się wygodniej, jak kiedyś nosiłam( teraz już nie mam wady- miała korekcję) i nie wspominam żeby długie trzymanie ich na oku było czymś fajnym, miałam uczucie suchego oka.a w trakcie porodu - pot ,łzy szczęscia na koniec.Ale sama zdecydujesz

Z tego co mówili na sr to nie powinno się rodzić w kontaktach. Albo bez albo okulary. Przy parciu coś tam może się stać, mogą bardziej podrażniać, ale nie słuchałam za uważnie bo i tak ja okularnica pełną gębą ;-)

mi nawet na cc zabrali okulary :baffled:

a ja mam pytanie do Wasz takie odnośnie macierzyńskiego, mi umowa się skończyła w dn urodzenia dzieci - i jeszcze dostarczyłam do szefowej akty urodzenia, zaświadczenie ze szpitala i ona miała wypełnić pit jakiś tam do zusu żebym miala zasiłek macierzyński no i moje pytanie brzmi czy powinnam otrzymać od nich jakąś informację, że jestem na zasiłku do kiedy on trwa itd itp.?? bo codziennie zapominam do nich zadzwonić :cool:

reklama
Agucha - tego nie wiem, wiec niestety Ci nie pomogę.

Chciałam się Was zapytac, kiedy daje sie ubranko dla dziecka położnej? Po urodzeniu, czy na samym poczatku, jak sie przyjedzie do szpitala? I czy jak będę miała małą zawinietą w kocyku, to czy powinna mieć pajaca i body na krótkim pod spodem, czy może być body na krótkim i śpioszki? Czy powinna miec w szpitalu założoną czapeczkę?

U nas jest podobno bardzo gorąco i nie umiem ogarnąć tego tematu...

Do góry