reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Bąbelek, przez pierwsze pół roku Maluszek śpi na kokosie :)
Co do oliwki, to ja nie mam. Przy Igorku nie używałam w ogóle. Jakiś czas temu wylałam cała buteleczkę, bo już było po dacie ważności. U mnie szpital też niby wymaga oliwki, ale połozne były zadowolone, ze mam płyn do mycia razem z oliwką, bo to dużo wygodniejsze w użyciu:tak:

reklama
U mnie każą tylko mieć krem do pupy i chusteczki nawilżane. Oliwki samej w ogóle póki co nie zamierzam używać (jest w płynie do kąpieli tak jak u Wiki). Wydaje mi się, że jak będzie upał to się dziecko będzie wręcz smażyć z tą oliwką na skórze i będzie mu potwornie gorąco.

Wiem, że już było, ale czy któraś z Was ma paciorkowca i będzie leczona dopiero przy porodzie??
Jestem przerażona, bo wiem, jak to cholerstwo jest niebezpieczne dla płodu... Musiałam sobie wszystko potłumaczyć, bo muszę się przy porodzie upomnieć o antybiotyk, a ostatnio sam ordynator zapomniał mnie poinformować o tym, że jestem zarażona... Ręce opadają...
:baffled:

Mysza. Ja mam paciorkowca grupy b. Mnie ognisko wykryli w moczu.

Ja juz pogodziłam sie z myśla. Nie było łatwo, ale przetłumaczyłam sobie ze nie ma sensu sie denerwowac. Jakbys cos potrzebowała wal jak w dym. Ja dużo na ten temat czytałam.

Nie denerwuj sie, bo szkoda lokatorka malutkiego stresowac...

Do mojego szpitala mam wziąć tylko chusteczki i krem do pupy. Oliwki sama nie zamierzam używać.

Mysza ja mam dopiero wyniki odebrać w piątek, jakbym miała lekarz kazał od razu się zgłosić po antybiotyk, żeby pozbyć się tego cholerstwa przed porodem. Ale wiem, że inne dziewczyny pisały, że mają antybioty dostać w trakcie porodu.

Mam pytanie do tych, które używały tabletek dopochwowych. Aplikuje je sobie wieczoram, żeby nie wylatywały;-). Ale rano jak troche pochodze to na wkaładce mam kawałki tej tabletki. Czy to normalne, czy robie coś nie tak?

Do mojego szpitala mam wziąć tylko chusteczki i krem do pupy. Oliwki sama nie zamierzam używać.

Mysza ja mam dopiero wyniki odebrać w piątek, jakbym miała lekarz kazał od razu się zgłosić po antybiotyk, żeby pozbyć się tego cholerstwa przed porodem. Ale wiem, że inne dziewczyny pisały, że mają antybioty dostać w trakcie porodu.

Mam pytanie do tych, które używały tabletek dopochwowych. Aplikuje je sobie wieczoram, żeby nie wylatywały;-). Ale rano jak troche pochodze to na wkaładce mam kawałki tej tabletki. Czy to normalne, czy robie coś nie tak?

ja brałam i nie zauważyłam kawałków tabletki, może za płytko ją wkładasz?

reklama
Do góry