reklama
mea-84
Fanka BB :)
U mnie mama (po 4 porodach) średnio co spotkanie przypomina mi, że oczy mam mieć zamknięte na SR też mówiły by zamykać oczy, bo pękają naczynka i robią się sińce pod oczami.
SophieAnne25
Trochę popytałam i usłyszałam, że z tymi oczami to tak jest jak się prze twarzą czyli bardzo napina mięśnie twarzy przy parciu zamiast mięśni brzucha. Tylko nie wiem co z tym ma wspólnego zamykanie czy otwieranie oczu
ania-aneczka
A ja mam klin na wierzchu. On też ma takie dziurki jak ten Mońci. No i ubrałam go nawet w poszewkę. I teraz nie wiem czy dobrze czy źle, ale to zapytam już środowiskowej położnej jak po porodzie przyjdzie :
O podkładaniu czegoś po materac czy nóżki łóżeczka od strony główki też czytałam
O podkładaniu czegoś po materac czy nóżki łóżeczka od strony główki też czytałam
Wiem ze byl temat o karmieniu piersia, nie jestem pewna w którym miejscu. Po przewertowaniu wielu artykułow w necie wklejam jeden, bo sama pierworodka, nie wiedziałam co i jak powinnam jeśc, co mi pomoże a co może przeszkodzic.
Ostatnio siostra dala mi rade - kompot z jablek z cukrem, podobno pomaga.
A tu artykuł.
http://www.lorenc.krakow.pl/mi/?page_id=26
Ostatnio siostra dala mi rade - kompot z jablek z cukrem, podobno pomaga.
A tu artykuł.
http://www.lorenc.krakow.pl/mi/?page_id=26
Ostatnia edycja:
aurinko123
Dziewczyny, czy Wy miałyście robione badania na obecność wirusa HSV1 i HSV2 (opryszka wargowa i płciowa)?
Podobno obecność tego drugiego jest groźna dla dziecka, ale mi nikt nie zlecał tego badania - teraz mnie dopiero postraszyli, idę na wizytę to dopytam, ale może Wy już coś wiecie?
Podobno obecność tego drugiego jest groźna dla dziecka, ale mi nikt nie zlecał tego badania - teraz mnie dopiero postraszyli, idę na wizytę to dopytam, ale może Wy już coś wiecie?
aurinko123
Mońcia, w okresie aktywności wirusa na pewno można stwierdzić naocznie Tylko te wirusy lubią być w stanie utajonym i wychodzą w najmniej odpowiednim momencie - moja mam pracuje w takim miejscu, że tam leczone są dzieci z przerożnymi wadami rozwojowymi i przynosi mi różne rewelacje później No i właśnie ostatnia to są maluchy z wadami układu nerwowego właśnie przez zakażenie matki wirusem, o którym wcześniej nie wiedziały (bo teoretycznie przy zakażeniu powinno być robione cc)
Tak się zastanawiam na ile to groźne po prostu i czy warto jeszcze robić te badania
Tak się zastanawiam na ile to groźne po prostu i czy warto jeszcze robić te badania
reklama
aurinko ja wiem że mam opryszczkę , na ustach ;-) od kilkunastu lat, co zimę się pojawi ... no ale czy to może mieć negatywny wpływ na dziecko , jeżeli będę rodzić SN to nie mam pojęcia nawet nad tym nie myślałam a co do opryszczki płciowej ,to nie wiem ,nie zauważyłam nigdy u siebie objawów żadnych niepokojących ...
ale najlepiej zapytać lekarza czy jest sens robić te badania
ale najlepiej zapytać lekarza czy jest sens robić te badania