reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Na razie na tapecie jest Borowska (chociaż przyznam, że głównie ze względu na bliskość domu ;-)), tyle że tam podobno potrafią odesłać, bo miejsc nie ma i chciałabym mieć jakiś awaryjny szpital wybrany, a ja nie mam pojęcia jaki

Na razie na tapecie jest Borowska (chociaż przyznam, że głównie ze względu na bliskość domu ;-)), tyle że tam podobno potrafią odesłać, bo miejsc nie ma i chciałabym mieć jakiś awaryjny szpital wybrany, a ja nie mam pojęcia jaki

aurinko - wszędzie tak mówią o tym odsyłaniu. Czy Ty się orientujesz, czy tam można rodzinnie rodzić, bo mnie tylko taki poród interesuje i jak tam z warunkami po. chodzi mi o sale, ilu osobowe, czy łązienki są w salach czy na korytarzu itp??

Na pewno można rodzić rodzinnie, bo mnie też tylko taka opcja interesuje

W środy między 13 a 13:30 położna oprowadza po oddziale, tylko trzeba wczesniej zadzwonić i się umówić, planuję w połowie czerwca się wybrac i pooglądać wszystko

Nam położna w szpitalu mówiła, żeby zadzwonić przed przyjazdem na 999 i zapytać gdzie są miejsca żeby nie odesłali. Ja w dalszym ciągu Borowska albo Brochów, Klinik też nie wykluczam :)

powiedzcie mi jak to jest z paciorkowcem, że jedne go mają a inne nie ? Skąd on w ogóle się bierze, szukam jakiś info ale nie mogę nic znaleźć :/

nadalka paciorkowce żyjące w przewodzie pokarmowym człowieka nie są szkodliwe jako dla nas bo sama obecność paciorkowców w ludzkim organizmie nie jest chorobą. Jednak ponieważ końcowy odcinek systemu trawiennego jest w bliskim sąsiedztwie dróg rodnych i układu moczowego, bakterie te mogą u kobiety przewędrować do pochwy i cewki moczowej
a to już jest groźne dla dziecka który będzie się rodził siłami natury

no i drogą płciową nie są one przenoszone moga bytować nawet na skórze

Nadalko może z odbytu. to jednak blisko jest pochwy więc przez przypadek może się dostać , a w ciąży jestesmy bardziej podatne po prostu. Mimo, że się dba o higienę. Ja też zachodziłam w głowę skąd mam E Coli i tak mi lekarz tłumaczył.

reklama
Nadalka mi lekarz powiedział , jedna osoba go ma , druga nie , taki urok ... i jak masz , to przed porodem po prostu dają jakiś zastrzyk (jak już jesteś w szpitalu) no i tyle ...
w ogóle dobrze że temat zaczełas :D miałam wczoraj odebrać wyniki ...

Do góry