reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

joasiah no właśnie u nas jest taki pokój , są krzesła i stoły , i wszystkie osoby odwiedzające siedzą razem i wszystkie mamusie z dzidziulkami też razem wszyscy w jednym pokoju na krzesłach....dla mnie to też porażka no ale cóż :baffled:

reklama
jak w prlu jakimś
u nas sale są 2-3 osobowe te 3 łożko dostawiają jak naprawdę dużo osób jest
jest normalnie taki fotel do karmienia i podnóżek i takie poduszki do karmienia i te łóżeczka dla maleństw i telewizor no i toaleta i prysznic sa w pokojach

u nas są też 2osobowe i 3 łóżko dostawiają jak nie ma miejsc na salach ... łazienka i kibelek na korytarzu , tv nie wiem , wątpie że fotel czy coś tam jest....łóżeczko dla dzidziulka też jest , takie na kółeczkach....
no ogólnie szpital jest w trakcie remontu i go odnawiają może się to zmieni wszystko , ale z 3 szpitali które są w Gdańsku ten uważam (z opinii rodzących) za najlepsze wyjście ;) no i jest 10 min od domu autem ;)

a to może jak w remoncie jest to może zrobia inaczej
dla mnie własnie tym plusem jest że są łazienki w pokojach i nie trzeba łazić na korytarz
jak lezałam na normalnym oddziale to niestety drałować do łazienki kawał drogi musiałam ale ten oddział nie był remontowany i mam nadzieję że kiedyś będzie i zrobią łazienki w salach

U nas chyba rok temu był remont, czy dwa...? Sale są 3-osobowe, łazienki w pokojach. Nie ma fotela do karmienia i tv chyba też nie...Ale ja tam będę oglądać moją kruszynkę i tak:tak:

Wydaje mi się, że u mnie pokój odwiedzin nie byłby zły bo sale są 5 -cio osobowe, w porywach do 6 jak jest dużo rodzących. Jak do każdej ktoś przyjdzie to się istny meksyk robi. Ja mam nadzieję, że się załapiemy na salę 3 osobową i pokój do porodów rodzinnych nie będzie akurat używany jak będę rodziła, bo u nas jest stara porodówka z 3 łóżkami oddzielonymi tylko parawanami i może być tak, że mi się jakaś baba nie zgodzi na obecność męża i szlak przez to trafi moje plany porodowe.

z jednej strony taka sala niefajna, ale mea ma rację. U nas była 3 osob., jak do każdej przyszła mama i mąż, to nie było czym oddychać. I to nie siedzieli 15 min tylko po kilka godzin...

mam pytanie: czy do porodu można mieć pomalowane paznokcie? wiem, że czasem jest problem, bo sinienie paznokci o czyms tam świadczy i lekarze wolą niepomalowane. Czy jak mam pomalowane tylko na stpach, a na dłoniach nie, to wystarczy? czy jak zacznę rodzić, to muszę najpierw zmywać lakier :)

Róża mi położne mowiły, ze nieoficjalnie mozesz miec pomalowane u nóg. Moze nie na jakas wsciekla czerwien, ale jak sie za bardzo w oczy nie bedzie rzucac to raczej nikt sie nie bedzie czepial. Wazniejsze - bardziej widoczne sa u rak :-)

reklama
Do góry