reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

ja też dawałam na łyżeczce z dodatkiem kilku kropel mleka:tak:

Dziewczyny, mam pytanie.

Jechaliśmy ostatnio samochodem i tak sobie pomyślałam, że jak Maleństwo wsadzę w fotelik samochodowy, zamontuję go z tyłu, to nie będę go w ogóle widzała:no: Z przodu nie mogę, bo poduszek powietrznych nie da się w moim aucie zdemontować. Kurcze, z Igusiem nie miałam tego problemu, bo mieliśmy auto bez poduszek i on wtedy jeżdził sobie z przodu, ale teraz to naprawdę mam problem

Znalazłam na All coś takiego: Lusterko samochodowe do obserwacji dzieci, REER (2314908466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślicie, ze zda to egzamin???

reklama
Darian- małą ilość możesz dać nawet na palcu, na łyżeczce, część leków ma pipetkę:tak: ale zrobisz jak uważasz:tak:
a o tym lusterku gdzieś czytałam, ponoć dobra rzecz;-) ja na razie nie mam prawa jazdy, ale jak je zrobię to nabędę takowe;-)

Daria - ja mam np. strzykawkę do podawania lekarstw ale nigdy jej nie użyłam bo bo się z niej leje pod takim ciśnieniem że bym chyba to maleństwo udusiła :szok:. Najlepsze są najprostsze rozwiązania więc tak jak piszą dziewczyny łyżeczka. Ja też używałam poźniej takiego kubeczka z dziubkiem do karmienia z medeli bo Franek kolkowy i mu masę Sabsimplexu podawałam

ja tak tylko pytam nie ze względu że chciałam kupić :)
mam nadzieję że nie będę musiała lekarstw malutkiej podawać zbyt często - oby :)))

nigdy córki nie woziliśmy z przodu, nawet jak nie mieliśmy poduszek. Z tyłu dziecko jest po prostu b. bezpieczne.

esputicon wlewałam bezpośrednio 1 kroplę do dzioba

reklama
dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie jak to jest z wit. D
- ja myślałam, że wit.d podaje sie dziecku gdy nie jest karmione piersią ale dziś się dowiedziałam że jest już inaczej i że dziecku mimo tego że jest karmione piersią podaje sie tą witaminę i że nawet powinno się ją podawać do 18r.z.

Do góry