Rózne są preparaty z tą wit. D jedne bardziej steżone inne mniej, dlatego nie polecam kupowania na zaś. Pediatra zleci jaką i na bieżąco będzie kontrolować stan zasklepiania sie ciemiączka. U nas dość szybko zarastało i przeszłyśmy na preparat o mniejszym stężeniu.Ale dawało się po 1 kropli. Wit K nie dawałam bo w zasadzie Ada była karmiona sztucznie.
reklama
ja podawalam wit. D w formie kapsulek wlasnie (wit.K zreszta tak samo- strasznie wygodna sprawa), ale Lila byla rodzona jesienią, wiec jak tylko wiosna zaczela sie na powaznie, odstawilam bo niepotrzebna, skoro słonko przygrzewa wydaje mi sie, ze latem tym bardziej zostaje tylko wit.K do podawania...
Mamcia_86
Fanka BB :)
Wika - myślę, że to lusterko to zwykły gadżet. U nikogo czegoś takiego nie widziałam. Myślę, że załapiesz, jak dziecko zacznie za bardzo się ruszać, a jak się zadławi, co jest napisane w aukcji to przecież usłyszysz i i tak zatrzymasz auto, żeby do niego podejść.
ania-aneczka
Dziewuszki nie mogę znaleźć wątku o zwierzakach, chyba nie ma. Do tej pory dla naszego goldusia kupowaliśmy na kleszcze obrożę z Bayer i ona starczała na cały sezon. Rewelacyjna, tylko bardzo śmierdzi. No i teraz nie chce jej kupować bo będzie dzidzia i nie chce żeby dostała jakiegoś uczulenia czy czegoś. Czy macie jakieś sprawdzony sposoby na kleszcze, preparaty które nie szkodzą dzieciom a są skuteczne? Będę bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedź
Agulka2012
dziewczyny chciała bym wrócić na chwilę do wątku o kosmetykach do pielęgnacji maleństwa. ostatnio przeczytałam że w 1 miesiącu kąpie się malucha w wodzie z dodatkiem oliwki i już potem niczym nie smaruje. ale rozmawiałyśmy kiedyś że oliwka latem zapcha dziecku pory i będzie się pocić. Macie już kupiony jakiś kosmetyk do kąpieli maluszka? a potem będziecie go czymś smarować? ja myślałam o serii Nivea ale ona jest po 1 miesiącu i teraz zgłupiałam.
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
Agulka, ja na początek kupiłam to **NIVEA baby**__ NUTRI __PŁYN do kąpieli z oliwką (2278549768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i mam w zapasie jeszcze Oliatum. A to na B... to Balneum. Ja potem już niczym nie smaruję
Mamcia, ja chyba zainwestuję w to lusterko, bo nie mogę sobie wyobrazić, ze kieruję samochodem a z tyłu dwójka maluchów z czego jeden jedzie do mnie tyłem i absolutnie nie wiem co się z nim dzieje. Dla komfortu psychicznego i zapewnienia jak najwiekszego bezpieczeństwa Malcowi kupię to lusterko.
Mamcia, ja chyba zainwestuję w to lusterko, bo nie mogę sobie wyobrazić, ze kieruję samochodem a z tyłu dwójka maluchów z czego jeden jedzie do mnie tyłem i absolutnie nie wiem co się z nim dzieje. Dla komfortu psychicznego i zapewnienia jak najwiekszego bezpieczeństwa Malcowi kupię to lusterko.
reklama