reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

Rózne są preparaty z tą wit. D jedne bardziej steżone inne mniej, dlatego nie polecam kupowania na zaś. Pediatra zleci jaką i na bieżąco będzie kontrolować stan zasklepiania sie ciemiączka. U nas dość szybko zarastało i przeszłyśmy na preparat o mniejszym stężeniu.Ale dawało się po 1 kropli. Wit K nie dawałam bo w zasadzie Ada była karmiona sztucznie.

reklama
ja podawalam wit. D w formie kapsulek wlasnie (wit.K zreszta tak samo- strasznie wygodna sprawa), ale Lila byla rodzona jesienią, wiec jak tylko wiosna zaczela sie na powaznie, odstawilam bo niepotrzebna, skoro słonko przygrzewa;) wydaje mi sie, ze latem tym bardziej zostaje tylko wit.K do podawania...

Wika - myślę, że to lusterko to zwykły gadżet. U nikogo czegoś takiego nie widziałam. Myślę, że załapiesz, jak dziecko zacznie za bardzo się ruszać, a jak się zadławi, co jest napisane w aukcji;) to przecież usłyszysz i i tak zatrzymasz auto, żeby do niego podejść.:sorry:

Dziewuszki nie mogę znaleźć wątku o zwierzakach, chyba nie ma. Do tej pory dla naszego goldusia kupowaliśmy na kleszcze obrożę z Bayer i ona starczała na cały sezon. Rewelacyjna, tylko bardzo śmierdzi. No i teraz nie chce jej kupować bo będzie dzidzia i nie chce żeby dostała jakiegoś uczulenia czy czegoś. Czy macie jakieś sprawdzony sposoby na kleszcze, preparaty które nie szkodzą dzieciom a są skuteczne? Będę bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedź

Aneczko ja kupuje dla mojego mini zoo, zwykle bezwonne obroże, ostanio kupilam w Reksiu na Pomorskiej...Sprawdzaja sie super, bynajmnie u nas -nie ma pcheł, nie ma kleszczy...i są bezzapachowe...

Ostatnia edycja:
dziewczyny chciała bym wrócić na chwilę do wątku o kosmetykach do pielęgnacji maleństwa. ostatnio przeczytałam że w 1 miesiącu kąpie się malucha w wodzie z dodatkiem oliwki i już potem niczym nie smaruje. ale rozmawiałyśmy kiedyś że oliwka latem zapcha dziecku pory i będzie się pocić. Macie już kupiony jakiś kosmetyk do kąpieli maluszka? a potem będziecie go czymś smarować? ja myślałam o serii Nivea ale ona jest po 1 miesiącu i teraz zgłupiałam.

Agulka, ja na początek kupiłam to **NIVEA baby**__ NUTRI __PŁYN do kąpieli z oliwką (2278549768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i mam w zapasie jeszcze Oliatum. A to na B... to Balneum. Ja potem już niczym nie smaruję

Mamcia, ja chyba zainwestuję w to lusterko, bo nie mogę sobie wyobrazić, ze kieruję samochodem a z tyłu dwójka maluchów z czego jeden jedzie do mnie tyłem i absolutnie nie wiem co się z nim dzieje. Dla komfortu psychicznego i zapewnienia jak najwiekszego bezpieczeństwa Malcowi kupię to lusterko.

reklama
my kupiliśmy 3w1 Johnsona i do tego krem na odparzenia i na wszelki wypadek oliwkę. I to wszystko z Johnsona, tą serię całą.

Ostatnia edycja:
Do góry