reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

Ja też dawałąm Espumisan i bardzo sobie chwaliłam
Teraz buteleczka też już czeka w apteczce

reklama
ja dawałam od 3 tyg chyba esputicon, powiedz, że dla noworodka. Antykolkowo chyba była 1 kropla dziennie do paszczy, zapytać trzeba położnej laktacyjnej w szpitalu albo lekarza

wikusia to jakie mleczko bedziesz kupować... bo ja wlaśnie myślałam o tym bebilonie ale one rzeczywiście takie drogie i nie wiem czy kupić te, czy w razie w mieć tylko że tańsze ... ?

Patra
mleko gerber jest w rossmanie a ponoć najtańsze w kauflandzie jak ktoś ma taki sklep
w typowych hipermarketach pewnie jest te mleko tylko trzeba popatrzeć

w ogóle to tyle na rynku mleka jest że ciężko się zdecydować
własnie tego bebilonu trzeba by było przeliczyć bo bebilon kosztuje tak (cena orientacyjna)
350 g ok 26 zł
800g ok 42 zł

mleko powiedzmy gerber
350 g ok 20 zł

bebiko
350g ok 15 zł

więcej już tam nie będę wyszukiwała
ale też będę miała dylemat które mleko

i słyszałam że jak się zacznie od bebilonu to potem dziecko nie chce pić innego ale nie wiem czy to prawda ;)

i co do gerbera i Nan to jest ta sama firma ale ponoć inne mieszanki są

Ostatnia edycja:
Patra
mleko gerber jest w rossmanie a ponoć najtańsze w kauflandzie jak ktoś ma taki sklep
w typowych hipermarketach pewnie jest te mleko tylko trzeba popatrzeć

w ogóle to tyle na rynku mleka jest że ciężko się zdecydować
własnie tego bebilonu trzeba by było przeliczyć bo bebilon kosztuje tak (cena orientacyjna)
350 g ok 26 zł
800g ok 42 zł

mleko powiedzmy gerber
350 g ok 20 zł

bebiko
350g ok 15 zł

więcej już tam nie będę wyszukiwała
ale też będę miała dylemat które mleko

i słyszałam że jak się zacznie od bebilonu to potem dziecko nie chce pić innego ale nie wiem czy to prawda ;)

i co do gerbera i Nan to jest ta sama firma ale ponoć inne mieszanki są
ja chyba kupię bebiko.
a na dokarmianie w razie co to chyba 1 nie?

tylko popatrzcie jakie są ceny u was bo czasami jest tak że sa ceny zbliżone do siebie ja pisałam orientacyjnie

nadalka na początek to mleko jedynka potem już dwójka a kiedy to tam pisze kiedy się przechodzi na dwójkę
i tak będziesz musiała dopasować mieszankę pod swoje dziecko

reklama
Ja w razie czego Bebilon, po bebiku u nas wzmagały się gazy. A na gazy i kolkę u nas też Espumisan, dawałam go w zasadzie od momenty wyjścia ze szpitala (czyli po ooło 2-3 tygodniach już). Też miałam problemy z pokarmem i Ada nauczyła sie ssac butlę, bo nie byłyśmy razem, takze coś w tym jest, żeby nie dokarmiać jak dziecko ssie i mleka jest pod dostatkiem w piersiach.

Do góry