reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na różne pyszności

reklama
Na prośbę Majeczki - PASTA JAJECZNA. Przepis nieprecyzyjny, bo na oko robię:-) A od kiedy jestem w ciąży, to jaja mogłabym jeść codziennie

2-3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego (lub pół na pół)
pieprz, sól
posiekane dodatki w zależności od gustu: szynka, szczypiorek, zielona pietruszka, suszone pomidory, podduszone pieczarki*

Jaja siekamy w kostkę**, wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez lub jogurt, pieprz, sól i wybrane dodatki, mieszamy. Potem jemy ze smakiem:-)

*moja ulubiona wersja to sam szczypiorek albo pieczarki; podobno niektórzy dają tuńczyka, ale tej wersji nie próbowałam bo w ogóle tuńczyka nie lubię
**można zetrzeć jaja na tarce, pasta wychodzi wtedy taka bardziej "papkowata", ja akurat wolę wersję w kostkę

SMACZNEGO!

malinova muszę ci powiedzieć że jak wstawiłaś przepis na to ciasto Wielkie Żarcie - Przepis - Biszkopt z truskawkami trochę inny to byłam sceptycznie nastawiona ;-) biszkopt ze śmietaną i galaretką nie brzmiał zachęcająco ale wiesz co zrobiłam w sobotę to ciasto i normalnie niebo w gębie. Nie spodziewalam sie że jest takie dobre i w środę będe je robiła jeszcze raz :tak: PYCHOTKA

patrycja.. !! jestem urażona! ja przecież robiłam to ciasto i potwierdziłam że pyszne..nie wierzysz mi?:confused:
zobacz jak wyglądam kiedy to piszę:
Typer.jpg
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Mina jakoś musiałam pominąć to że ty robiłaś to ciasto:sorry2:Myślałam że jestem pierwszą odważną :cool2:

Mam nadzieje że już się doprowadziłaś do porządku i nie wyglądasz jak na tamtej fotce :-D taka fajna babka a tak się złości :laugh2:

A widzisz za to czytam w twoich myślach bo już kupiłam dzisiaj śmietane i galaretki i jutro będe robiła ciasto :-D
Do kawki porannej się nie wyrobie ale na podwieczorek serwuje ;-)

małż przywiózł truskawki i galaretki z prośbą o "dobre", więc mimo lenia zrobiłam, na razie stygnie przełożone śmietaną wymieszaną z truskawkami i stygną galaretki, wieczorkiem pewnie przekonamy się co z masą , ale skoro tak zachwalacie, to nie może być złe :-)

reklama
Mina wez nie udawaj ze to Ty bo ta baba na zdjeciu jest szczupla i nie takiego brzucha jak Ty :-p:-D
a Patrycja Cie pewnie ma Cie za trola;-);-) i wylaczyla Twoje posty a teraz to ze niby przegapila :-p:-D

Do góry