reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przepisy na różne pyszności

reklama
a ja kapustę robię tak

Składniki
- główka młodej kapusty
- 3 średniej wielkości pomidory
- 2 większe cebule
- 1 pęczek koperku
- 1/4 kostki masła (50g) lub oliwa
- sól, cukier, pieprz
- ok. 200 ml wody

Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy na maśle (lub oleju). Kapustę szatkujemy, dodajemy do cebuli i zalewamy małą ilością wody (aby nie przywarła do dna garnka. Wszystko razem dusimy doprawiając solą, cukrem i pieprzem. Gdy kapusta będzie już na wpół miękka dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki) oraz koperek. Dusimy jeszcze razem ok. 8 minut a potem już tylko zajadamy, zajadamy i zajadamy :). Smacznego.


szybko prosto i samcznie

Wielkie Żarcie - Przepis - kapusta młoda z pomidorami
 
erde, dzisiaj zrobiłam kapustę wg twojego przepisu i smaczniejsza niż wczorajsza.. !
dzięki:-)

a dla wszystkich zapraszam na ciacho....
DSC_0058.jpg DSC_0053.jpg DSC_0054.jpg DSC_0055.jpgDSC_0057.jpg
 
tez mnie w tym przepisie zastanawiało że jest sama śmietana.. ale zrobił się z niej krem, ciasto nie jest słodkie więc idealnie nadaje się do porannej kawusi.. o ile doczeka :-D
 
reklama
Do góry