reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem z zasypianiem u 2 miesięcznego dziecka

Wiem, że to trudne i niestety trwa. Poczekaj te 10 dni. Jak nie będzie poprawy wróć i poproś o neocate. Powiedz, że chcesz sprawdzić jak się będzie dziecko zachowywać. Możesz też spróbować nutramigen. Niestety badania trwają. I tu mogę cię postraszyć, bo u nas szukanie przyczyny i przepychanki z lekarzami trwały ok 8 miesięcy. Zaliczyliśmy też kilka pobytów w szpitalu. Teraz szpital to ostateczność. Jak zmiana mleka nie pomoże, to będziesz myśleć o badaniach. Dużo da się zrobić poza szpitalem jak pasaż, czy pH metrie, czy USG lub RTG z kontrastem na refluks. Narazie spróbujcie mleka. Niestety zmiana by była wiarygodna musi trwać ok tygodnia. Trzymam kciuki, by lekarza natchnęło i szybko wam pomógł.
Przepraszam może pisałaś wcześniej a co twojemu dzieciaczków jest ze tak trudno było wykryć? Jeśli chcesz pisać o tym.

reklama
Przepraszam może pisałaś wcześniej a co twojemu dzieciaczków jest ze tak trudno było wykryć? Jeśli chcesz pisać o tym.
Moja córeczka Helenka jest skrajnym wcześniakiem. Wszyscy jej problemy zwalali na niedojrzały brzuszek, a ona blokowała się kałem do tego stopnia, że poszerzyło się jej jelito grube.

Moja córeczka Helenka jest skrajnym wcześniakiem. Wszyscy jej problemy zwalali na niedojrzały brzuszek, a ona blokowała się kałem do tego stopnia, że poszerzyło się jej jelito grube.
I co wam pomogło? Mój Jasio kupki robi co drugi dzień ale to i tak jak mu pomogę czyli pomaluj brzuszek i nóżki podciągania o brzuszka.. to mleko hipp miał nam pomóc właśnie na te kupki. Miał rozluźnić kupkę i ułatwić jej wyproznianie. Na razie efektów nie ma. Debridat tez nie pomaga nam na kupki.

I co wam pomogło? Mój Jasio kupki robi co drugi dzień ale to i tak jak mu pomogę czyli pomaluj brzuszek i nóżki podciągania o brzuszka.. to mleko hipp miał nam pomóc właśnie na te kupki. Miał rozluźnić kupkę i ułatwić jej wyproznianie. Na razie efektów nie ma. Debridat tez nie pomaga nam na kupki.
Pomógł nam lek forlax. On zbiera wodę w jelitach i rozluźnia kał. Ale i tak muszę pilnować. Czasem muszę zapisać czopka. Teraz przy rozszerzonej diecie pomagają buraczki i kiszone ogórki. Ale pilnować kupki i tak muszę.
Niestety mm jest jedną z przyczyn zatwardzen. Dlatego warto wtedy dziecko przepajac. Mleko wam pomoże, jak będzie dobrze działać. Przy problemach z brzuszkiem hipp niestety żadko się sprawdza ( takie jest moje doświadczenie). Polecam neocate, bo to hydrolizat mleka, antyalergiczne, dobrze się wchłania i pomaga regenerować się jelitkom. Jak brzuszek się zregeneruje wtedy będziecie szukać które mleko wam będzie pasować. Debridat obniża poziom kwasów zoladkowych, więc raczej na kupkę nie pomoże.

A próbowałaś na kołki windi? Doraznie czy to faktycznie kółka, żeby nId rozleniwić jelit?
Tak. Chyba ze 4 razy i przy dwóch probach trochę gazów wyszło i kupka tez. Ale nie chce tego używać bo przyzwyczai się do tego. Kupie pomagam mu zrobić przyciskajac nóżki do brzuszka i masaże. Po tym mleku dziś wyszła taka kupka jak plasteliny i zielona a przy końcu zolta papka.

No musisz obserwować. Masz rację windi to doraznie tylko. Zasugerowałam żeby sprawdzić czy to kolki
Tak. Chyba ze 4 razy i przy dwóch probach trochę gazów wyszło i kupka tez. Ale nie chce tego używać bo przyzwyczai się do tego. Kupie pomagam mu zrobić przyciskajac nóżki do brzuszka i masaże. Po tym mleku dziś wyszła taka kupka jak plasteliny i zielona a przy końcu zolta papka.

Moja córeczka ma uczulenie na białko mleka krowiego. Jeśli jest uczulenie, to ono może powodować zaparcia. Dlatego warto sprawdzić, czy twój synek nie ma uczulenia. Można zrobić badanie

reklama
Do góry