reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Praca dla mam. Jaka?

Teraz czasy takie, że pracy nie może znaleźć tylko ten, kto bardzo nie chce pracować.

Nawet w ministerstwach i innych urzędach zatrudniają teraz po szkole średniej, bez znajomosci języków obcych. Praca od 7/9 do 15/17. Z trzynastką i wczasami pod gruszą. Umów śmieciowych tam nie ma.
W jakim mieście? Chętnie się dowiem. U mnie praca w Urzędach tylko po znajomosci. Owszem, jest ogłoszenie w internecie lub UP bo muszą je dać. Ale od początku wiadomo kto dostanie posadę.

reklama
Sorry dziewczyny ja nie wiem w jakich miastach mieszkacie, ale u mnie znalezienie pracy w biurze bez znajomości języka, księgowości czy specjalistycznego programu graniczy z cudem. A jak już się taka znajdzie to albo najniższa krajowa albo zlecenie.
Ja Kraków.
Z samym angielskim można iść do korpo, z wszystkiego przeszkolą. Plus przy pracy zdalnej można aplikowac do najbliższego wiekszego miasta. Męża mojego cały zespól jest w Katowicach, on jeden tutaj. W poprzedniej firmie mielismy goscia z Warszawy.

Ja Kraków.
Z samym angielskim można iść do korpo, z wszystkiego przeszkolą. Plus przy pracy zdalnej można aplikowac do najbliższego wiekszego miasta. Męża mojego cały zespól jest w Katowicach, on jeden tutaj. W poprzedniej firmie mielismy goscia z Warszawy.

A to też prawda. Wiadomo, że recepcja to nie jest ale są stanowiska, gdzie pracujesz w 100% zdalnie.
Np. mój brat też pracuje u mnie, właśnie 100% zdalnie, ale on zajmuje się mediami społecznościowymi

W jakim mieście? Chętnie się dowiem. U mnie praca w Urzędach tylko po znajomosci. Owszem, jest ogłoszenie w internecie lub UP bo muszą je dać. Ale od początku wiadomo kto dostanie posadę.
No to nie wiem, o jakim mieście mówisz. To brzmi jak lata 90, 2000-2010.

Warszawa, Gdańsk (urząd miejski, wojewódzki, marszałkowski, instytucje kultury), Gdynia, Piaseczno, Otwock. W ministerstwach jest mnóstwo nierozstrzygnietych konkursów, bo brak chętnych. Policja w całym kraju ma takie braki kadrowe, że przyjmują inwalidów. Do sekretariatu nie potrzeba wykształcenia wyższego ani języków. Można też wklepywać dane w system w dowolnej korpo.

A to też prawda. Wiadomo, że recepcja to nie jest ale są stanowiska, gdzie pracujesz w 100% zdalnie.
Np. mój brat też pracuje u mnie, właśnie 100% zdalnie, ale on zajmuje się mediami społecznościowymi
Moj mąz ogarnia helpdeski kilku firm, a ja zajmuje się w innej firnie techniczną stroną szkoleń typu wpisywanie ich w system, rezerwacje sal, szukanie trenerów, zapisywanie ludzi itd. Wszystko online i na dodatek idealne do dogadania przy dziecku, bo można przejśc na zadaniowy tryb pracy.

No tak, więc praca na jedną zmianę graniczy z cudem... :) Powiem Wam, że czasem już łatwiej znieść pracę studentowi czy osobie z orzeczeniem.. Jak matka ma pracować? Chore

No to nie wiem, o jakim mieście mówisz. To brzmi jak lata 90, 2000-2010.

Warszawa, Gdańsk (urząd miejski, wojewódzki, marszałkowski, instytucje kultury), Gdynia, Piaseczno, Otwock. W ministerstwach jest mnóstwo nierozstrzygnietych konkursów, bo brak chętnych. Policja w całym kraju ma takie braki kadrowe, że przyjmują inwalidów. Do sekretariatu nie potrzeba wykształcenia wyższego ani języków. Można też wklepywać dane w system w dowolnej korpo.
Wrocław i nie, nie są to lata 90 tylko rok 2023.
Edit: z ciekawości weszłam na ogłoszenia w Urz. Woj. i tam wymagania to albo wyzsze wykształcenie lub język. Jedynie sprzątaczka ma brak wymagań. Więc moim zdaniem jest ciężko.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry