Chyba tegoroczna nowelizacja wydłużyła okres ochronny.
Tak, dokladnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba tegoroczna nowelizacja wydłużyła okres ochronny.
Ok, doczytałam o wydłużeniu okresu ochronnego. Ale na to musi wyrazić zgodę pracodawca. Wcale nie musi przychylać się do prośby pracownika.Chyba tegoroczna nowelizacja wydłużyła okres ochronny.
Ja mieszkam na wsi... I moja firma też jest na wsi trochę żartuje, bo blisko powiatowego. Tylko u mnie akurat w powiatowym jest dużo pracy.Sorry dziewczyny ja nie wiem w jakich miastach mieszkacie, ale u mnie znalezienie pracy w biurze bez znajomości języka, księgowości czy specjalistycznego programu graniczy z cudem. A jak już się taka znajdzie to albo najniższa krajowa albo zlecenie.
Sorry dziewczyny ja nie wiem w jakich miastach mieszkacie, ale u mnie znalezienie pracy w biurze bez znajomości języka, księgowości czy specjalistycznego programu graniczy z cudem. A jak już się taka znajdzie to albo najniższa krajowa albo zlecenie.
I mnie pomoc do działu też było ciężko znaleźć. Firma produkcyjna.Ja co prawda nie wiem na 100% jaka tam jest stawka (ale w czerwcu była mowa o tym, że najmniej w firmie będzie się zarabiało 6 tys. brutto) ale u mnie (korporacja, branża media) recepcja pracuje 8-16 lub 9-17 (fakt, zmiany ale co to za zmiany w tę 1h) od poniedziałku do piątku (tak dziennikarze itp. pracują też w weekendy, ale w większości zdalnie więc nie potrzeba by recepcja czy inne działy pracowały w weekend) i z tego co wiem wcale nie jest łatwo znaleźć tam dziewczynę - dodam, że rotacja jest spora nie dlatego, że dziewczyny są zwalniane tylko szybko uciekają do innych ambitniejszych działów. I wymagania były na tyle obniżone, że przez jakiś czas pracowała tam dziewczyna bez nawet średniego wykształcenia i matury - nie pracuje, bo ktoś w "lepszym" dziale uznał, że mimo braków do niego się nadaje i poszła "wyżej".
Miejscowość: Warszawa