reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Dobrusia schodzi z drabiny ze strychu i zobaczyła Miriam:
"Mimi, dyń, tam (i tu gest przyłożenia obu piąstek do oczu)"
-oglądała pożar ze strychu przez lornetkę.:-)

reklama
Gonia pokazuje na niebo "prześliczna gwiazdka":-D;"Mama ubraj mnie" ; "Mama spaj koło mnie":-D:-D:-D , poza tym króluje "Mama co to jest?" "Co robis Hanko (mamo, tato )... "

Nauczyłam Igorka kolorów:-) wymawia też niezle..ale na razie cyba tylko ja rozumiem:-) ostatnio cos D się go pyta a on "spoko tato Darku":-D

Antek ma spore problemy z rozróżnianiem kolorów.Wymienia kilka kolorów , zna ich nazwy , ale już , gdy ma go określić często po prostu zgaduje. Ćwiczymy trochę codziennie podczas spaceru , zabawy , ale słabo nam idzie. Pani w przedszkolu ma na to zwrócić uwagę , ale mówiła , ze większość chłopców ma problemy z odróżnianiem kolorów.
Jak jest u Was?

Ja jakoś specjalnie nie uczę Asi:zawstydzona/y:, ale dopasowuje do siebie np. odcienie niebieskiego, czerwonego itd, więc daltonistką nie jest ;-)

Ale te kolory z książki
poznajemy-kolory-z-malpka-frania.jpg
już zna.

Za to coraz lepiej liczy do 10 i już rzadziej się myli:tak:

Z czynności to ubieranie i rozbieranie opanowała do perfekcji:tak: nawet buty jej się nie mylą. Teraz męczy się tylko nad guzikami ale nie chce dać sobie pomóc;-)

Martolinka to wyszło przypadkowo np się pytam jaki kolor ma kredka taka jak jabłuszko a on pokazuje ze ta i mówi "czerwony" po swojemu albo pokazuje i mówi ze ta jest jak ogórek...nie było jakiejś musztry że uczymy sie kolorów od rana do wieczora poprostu zabawa...zaczeło się od żółtego koloru od tego że sklepik z pączkami jest żółty Igi mówi "ółty"

D go nauczył koloru srebrnego i mówi "jebny":-Dale juz ostatnio zapomniał i ja ucze że to szary bo ten "jebny" jakoś dziwnie brzmi haha

ja nie napisałam nigdzie , ze mały ma musztrę . Uczymy się w trakcie zabawy , oglądania ksiazeczki. Pytam jaki to kolor? Jaki kolor ma trawka? itp;-)

reklama
Martolinka zle mnie kochana zrozumiałaś:-Dja wiem ze ty nie myslałaś:-Dtylko napisałam ze nie wpadłam nagle na pomysl ze dzis go bede kolorów uczyć,poprostu samo wyszło...wiesz chyba ze bzika jakiegos nie mam specjalnego;-):-Dkapujesz???:-D

Do góry