reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Gosia nie zna słowa ojciec ... tylko tata, dziś to wyszło w czasie usypiania.
Mówię do niej "Zaraz Cię ojciec złapie " ( jeśli się nie położy koło mnie, tylko będzie skakać po łóżku to usypianie przejmie ojciec=tata ), na co ona przywarła do mnie "Boje sie ojca".. i poszła do taty:-D:-D:-D potem mu ciągle tłumaczyła że z kotkiem nie da się złapać ojcu. :-D:-D
Chyba jest pod wpływem Stary niedźwiedź mocno śpi....:-D

reklama
Haha dobre :-)

Zauważyłaś że dzieci zafascynowane są strasznymi postaciami? Miłek to ogólnie szaleniec w tym temacie, jak przegląda książki to tylko szuka a) wilka, b) baby jagi c) potwora d) dziada:-D Na yt chce tylko filmiki np. z Królewny Śnieżki jak czarownica truje jabłko a potem wręcza Śnieżce. Tylko nie wiem o czym to świadczy...i chyba nie chcę wiedzieć:-D

Asia ma podobnie choć nie do tego stopnia.

Najlepsze było wczoraj:

Asia: No gdzie jest Julka?
Ja: U babci Jadzi.
Asia: Taaak, u babci Jadzi?
Ja: Tak.
Asia: Aha.
Asia: [I tu już zwraca się do lali] No do Baby Jagi Julka pojechała z dziadkiem:-D:szok::-D

Wczoraj Dobrusia pod nosem nuciła sobie piosenkę z "Timmy Time", i to śpiewała "Ti-mi" razem obie sylaby.:-) Ale jak Jagoda zaczęła się tym zachwycać to się mała zawstydziła i było po śpiewaniu:-(

Trochę mnie Asia wczoraj zaskoczyła.
Dwie dziewczynki bawiły się na placu zabaw a Asia na to "Mamusiu zobać! Dziewcinki robią wygłupy!" Nie wiem skąd wzięła te wygłupy, pewnie ze żłobka;-)
A później do Julki która przepraszała ją że zajęła jej miejsce: "Nic nie szkodzi Julka, mozieś siedzieć":nerd:

No jak stara, pełna kulturka ;-)

Ale "poduszka" nadal jest "pusią" choć potrafi poprawnie wymówić hehe.

A jeszcze wczoraj była w toalecie, przychodzi po jakimś czasie do pokoju, siada na kanapę, siedzi, siedzi i tak od niechcenia "Wieś, mama, byłam sobie zrobić kupę, tylko nie wylałam z noćnićka, zapomniałam":-Dszkoda tylko że wycieranie pupy nie idzie jej tak dobrze jak gadanie ;-):baffled:

Jestem bardzo dumna z mojej córki. Majka pięknie układa 15 elementowe puzzle, rozkładamy na stole 3 różne i tak po kolei układa. Chyba czas na większą ilośc elementów.

a moja dalej do puzzli nie chce sie przekonac. ale to chyba po mnie,bo ja tez nie mam cierpliwosci
:confused2:

brawo dla wszystkich mauchow, dla Dobrusi,Igorka,Majusi i Asi.kultura to podstawa:-D

reklama
Do góry